Olej na vlasy: jaký vybrat?

redakce
Komerční článek
|
29. 10. 2019
|
Krásné a lesklé vlasy jsou ozdobou každé ženy. Potřebují komplexní péče, proto se o vlasy staráme pomocí šamponů, balzámů, masek, krému. Ale určitě v seznamu pečujících prostředků na vlasy by neměl chybět speciální oleje, které jsou bohaté na vitamíny a minerály. Ale jak vybrat správný olej na vlasy a jak ho aplikovat?

Olej na vlasy nejen vyživuje, uhlazuje a dodává vlasům lesk, ale také chrání je před účinky tepla pří žehlení žehličkou na vlasy nebo sušení fénem. Některé oleje jsou vhodné jako masky na vlasy nebo zábaly. Vitamíny a minerály, které obsahuje olej přispívají k regeneraci struktury vlasů a bojují proti roztřepeným konečkům. Důležité ale je si zvolit olej na vlasy, který se ideálně hodí vašemu typů vlasů. Určitě by olej neměl obsahovat škodlivé látky, jako například parabeny, triklosan či chlorid sodný. Každý olej má specifické vlastnosti, a proto musíme poskytnout vlasům zrovna to, co potřebují.

Nejznámější přírodní oleje na vlasy

Kokosový olej

Kokosový olej je asi nejpopulárnější v kosmetice. To je přírodní olej, který se nejlépe hodí na suché vlasy a roztřepené konečky. Olej dobře vyživuje vlasy zevnitř a regeneruje vlasová vlákna. Má vlastnost pronikat do vlasů a poskytovat dlouhodobý účinek. Můžete ho použít jako masku nebo zábal. Zabraňuje vypadávání vlasů a bojuje s lupy, protože kokosový olej obsahuje důležité vitamíny K a E, železo a kyseliny, jako například kyselina laurová.

Arganový olej

Arganový olej by určitě neměl chybět v seznamu pečujících prostředků na vlasy. Má schopnost bojovat proti starnuti buněčných struktur, proto pozitivně působí i na pokožku hlavy. Arganový olej hydratuje a vyživuje vlasy od kořínků až ke konečkům, zesiluje a obnovuje strukturu vlasů, navrací jim lesk a vitalitu.

2.png

Olivový olej

Použití olivového oleje je také velmi široké. Je bohatý na vitamíny A, D a E. Je to opravdu vitamínová bomba pro vlasy. Pravidelné použití olivového oleje vás zbaví problému vypadávání vlasů. Má antibakteriální a antimykotické vlastnosti, vyhlazuje a obnovuje strukturu vlasu. Kromě toho, olivový olej zmírňuje suchost pokožky hlavy v důsledku čeho vás nebudou trápit lupy. 

Jojobový olej 

Jojobový olej asi není žádnou novinkou v kosmetice. Obsahuje vitamíny a minerály, které podporují zdraví vlasů. Jeho jemná textura nezanechává mastnotu na vlasech, dobře regeneruje a vyhlazuje strukturu vlasů. Dodává jim luxusní lesk, pružnost a hedvábnost.

3.png

Olej na suché vlasy

Suché vlasy potřebují hydrataci a výživu. Často jsou lámavé a poškozené, mají tendenci k krepatění. Na suché vlasy můžete použít všechny výše jmenované oleje. Zlepšit jejich strukturu a poskytnout výživu a také dokáže velmi dobře hydratovat.

Olej na mastné vlasy

I mastné vlasy potřebují vitamíny a minerály, které obsahují oleje. Ale v tomto případě aplikujte olej na vlasy pouze od poloviny délky vlasů ke konečkům. Vyhněte se aplikaci u kořínků. Pŕi správné aplikaci přípravku vyhnete se zvýšení mastnosti vlasů. 

Související články