Jak se obléknout elegantně na každou příležitost

shutterstock.com
Komerční článek
|
09. 11. 2020
|
Ne každé z nás vyhovuje elegance v oblékání, ovšem jsou příležitosti, na které je elegantní oblečení nezbytné. Může se jednat o vaši práci, oslavu nebo jinou událost, na kterou se nehodí dámské rifle nebo tenisky. Pokud se chystáte na některou ze speciálních událostí a není vám jasné, jaký styl oblečení je na tuto událost žádoucí, nejlepší cesta je se zeptat. Vyhnete se tak případnému faux paux.

V každém případě, oblékat se elegantně nutně neznamená, že si musíte pokaždé kupovat něco nového. Bude skvělé, pokud budete mít v šatníku několik kousků oblečení, které budete moct při vhodné příležitosti použít.

Sako je must-have

Prvním takovým kouskem je dámské sako. To je jednoznačně jedním z must-have kousků, které se vyplatí mít vždycky ve vašem šatníku. Je na vás, zda si zvolíte černou klasiku, případně proužkované nebo jiné sako. Je to přesně ten kousek oblečení, který je vhodný jako vrchní díl, pokud je počasí venku chladnější, ale zároveň se hodí k vašemu elegantnímu outfitu. Když je pro vás dostačující sportovně-elegantní styl, dámské sako můžete zkombinovat s kalhotami a klidně s teniskami nebo použijete dámské rifle. Pokud vám jde o větší eleganci, noste k saku dámské šaty nebo elegantní kalhoty či overal.

Elegantní doplňky, které musíte mít

Elegantní oblečení dále nebude vypadat dokonale elegantně bez doplňků. Co to znamená? Mějte v šatníku alespoň dvě dámské kabelky. Jedna z nich může být taková, kterou můžete nosit každodenně, ale dávejte si pozor na to, aby nevypadala příliš obnošeně k vašemu elegantnímu oblečení. Proto je vždy lepší mít jednu větší kabelku navíc, do které vejde vše, co potřebujete. Druhá kabelka by měla být malé psaníčko. Na některé události je zkrátka vhodnější malá než větší dámská kabelka. V obchodech najdete množství druhů psaníček, které vám budou vyhovovat. Některé z nich jsou dokonce univerzální a dají se jednoduše změnit i na takzvanou cross-body kabelku. Do tohoto psaníčka se vejde malý flakón vaší oblíbené vůně, platební karta či telefon.

purse-1031547_1280.jpg

Bez kabelky to nejde!
pixabay.com

Jak jinak, černé šaty

Bez ohledu na to, zda potřebujete elegantně vypadat denně nebo jen někdy, stačí mít v šatníku některé druhy oblečení, které vytvoří základ vašeho elegantního oblečení. Na různé příležitosti se vám hodí i "malé černé" - jsou to dámské šaty, které mohou mít různý střih, a už podle popisu víte, že jsou černé barvy. Jde totiž o barvu elegance, která se vám bude dobře kombinovat. Tyto šaty mají převážně pouzdrový střih, který krásně tvaruje vaši postavu. Můžete si zvolit kratší šaty nebo šaty, které sahají pod úroveň kolen. Výběr je na vás.

Lodičky, košile, kalhoty…

K elegantnímu oblečení jsou dále nezbytné i klasické lodičky na vyšším či nižším podpatku. Není přitom nutné, aby to byly lodičky černé barvy. Můžete si zvolit i pudrově růžovou či tělovou barvu, která bude stejně elegantní jako černá. Také není nezbytné, aby vaše lodičky ladily s barvou kabelky.

V neposlední řadě se do elegantního šatníku hodí klasická košile bílé nebo tělové barvy a černé kalhoty. Tato kombinace je klasika, kterou nikdy nic nezkazíte! Obujte si vaše nové lodičky, kabelku a můžete vyrazit. Košile by měla mít vypasovaný střih, který vám vytvoří štíhlý dřík. Kalhoty se hodí vždy, když nejsou vhodné sportovní kalhoty.

Výběr kabátu a bundy

Ať vám záleží i na tom, že celkový dojem může zkazit i nesprávný výběr kabátu nebo bundy. Během teplých měsíců můžete použít sako, v zimních měsících si pořiďte pěkný kabát. Ideální je délka, která sahá do poloviny stehen nebo až ke kolenům. K elegantnímu oblečení se však nehodí sportovní zimní bunda, na to nezapomínejte.

Vytvoření elegantního outfitu vás v žádném případě nemusí stát množství energie, když budete vědět, jak na to.

Související články