Co nažhaví tebe i tvého kluka? Přece přírodní afrodiziaka!

Bigstockphoto
|
20. 10. 2022
|
Chceš zvýšit libido nebo prostě rozbít postelový stereotyp? Vsaď na přírodní afrodiziaka. Pro sebe zapal třeba vanilkovou vonnou svíčku, pro něj připrav ovocný salát s medem a mandlemi.

O tom, že oboustranná sexuální spokojenost hraje ve vztahu velmi důležitou roli, se není třeba dlouze bavit. Někdy však není situace v posteli úplně růžová. Poruchy sexuálního chování se objevují u až 52 % mužů a 63 % žen, což není úplně málo. To víš, že si každý může vzít prášky a nabudit tak svou touhu, ale ne každý tuší, že existují i efektivní afrodiziaka, která nejsou plná chemie.

Testosteron pro muže, pro ženy atmosféra

Afrodiziaka jsou obecně potraviny nebo látky, které vyvolávají pohlavní touhu a zvyšují sexuální výkon. Nemusíš se za ně vůbec stydět. Můžeš je zkusit, i když ve vztahu zrovna nemáte žádné potíže, prostě jenom proto, abyste zažili nezapomenutelnou noc a trochu ozvláštnili stereotypní postelové radovánky.

U mužů a žen se při užívání afrodiziak cílí na trochu něco jiného. Zatímco u žen mají zvýšit průtok krve a citlivost v oblasti pohlavních orgánů, u mužských protějšků spíš zvýšit libido a třeba i zajistit rychlejší nástup erekce. Pravdou taky je, že u mužů hrají pohlavní hormony, jako testosteron, tu nejdůležitější roli, u žen mají naopak pouze zanedbatelný vliv. Pro něžné pohlaví hrají klíčovou roli spíš psychosociální faktory, jako je třeba romantická atmosféra. Tu mohou navodit vůně a esence.

bigstock-heap-of-almonds-298250596.jpg

Mandle můžou povzbudit k sexuálním hrátkám.
Bigstockphoto
Věděla jsi, že mezi přírodní afrodiziaka patří třeba i mandle?

Vůně a zahřívací koření dokážou divy

Zdá se, že nás ženy nabudí vůně. Pokynou našemu limbickému systému, který je zodpovědný za emoce. Povzbuzující účinky má vanilka, santalové dřevo, skořice, jasmín a růže. Zkus si při dalších milostných radovánkách pustit v pokoji aromalampu nebo zapálit vonnou svíčku a uvidíš sama!

Účinné je třeba i koření, které má zahřívací účinky a zvyšuje průtok krve v břišní a pánevní oblasti. Používá se například při tradiční ájurvédské medicíně. Patří mezi ně skořice, zázvor nebo muškátový oříšek.

Pro pány zase ovoce s medem nebo ústřice

Svému klukovi pak můžeš naservírovat některé potraviny zvyšující libido. Patří mezi ně třeba mandle, které jsou bohaté na vitamín B2, nebo vápník. Další je med, který je s ovocem, jako je banán, jablko nebo jahody, přímo sexuálním mixem probouzející vášnivou touhu. Stejně účinný bude chřest, který dokonce přispívá k léčbě onemocnění prostaty. Obsahuje vitamín A, vápník a draslík, který pomáhá zvyšovat sexuální výkonnost.

K zahození není ani avokádo, které díky vitamínu A, neesenciálním mastným kyselinám a draslíku pomáhá zvyšovat hladinu testosteronu a taky zaručuje delší trvání erekce. Kromě toho pomáhají i mořské plody, speciálně ústřice obohacené o zinek, čokoláda nebo hovězí maso. Málokdo pak ví o tom, že ve starověkém Řecku byla silným afrodiziakem mrkev bohatá na vitamín C, vitamín E a betakaroten.

Sex u obou zachrání bylinky

K přírodním afrodiziakům působícím na obě pohlaví patří přirozeně i bylinky. K těm nejznámějším řadíme macu peruánskou, která pomáhá optimalizovat hormonální hladinu u mužů i u žen, podporuje plodnost a vitalitu. Další bylinkou probouzející sexuální touhu je kotvičník zemní, který se podílí na zvyšování hladiny hormonů a celkově zvyšuje chuť na sex. Pořídit si můžeš i ženšen pravý, který zvyšuje u obou pohlaví chuť na sex.

Použité zdroje: zdroj 1, zdroj 2, zdroj 3, zdroj 4

Související články