Gastropeklo českého internetu aneb „My to tak máme rádi.“

bigstockphoto.com
|
11. 02. 2020
|
Za nesmrtelnou hlášku „my to tak máme rádi,“ bychom některým „vařilkám“ nadobro zakázaly vstup do kuchyně. Ze všech těch hrůz, které jsme se ti dnes rozhodly naservírovat, vychází ananas na pizze jako ten nejmenší nepřítel. Ostatně, posuď sama.

Ropná omáčka nenadchne, ale neurazí

Ze všech stran se na nás valí info o tom, jak koronavirus drtí cenu ropy. Toho jistě využila tahle „vařilka“, která svému „manžovi“ podle vlastních slov naservírovala kuřecí s brusinkovou omáčkou a brambůrky. O pravdivosti tohohle tvrzení silně pochybujeme. Brusinková omáčka má do téhle ropné proklatě daleko.

1kureci_s_brusinkovou_omackou.jpg


Facebook

Když pejsek s kočičkou dělali dort

Taky si ještě vzpomínáš na pohádku O pejskovi a kočičce, kteří se jednoho krásného dne rozhodli udělat dort? Jejich receptem se jistojistě nechala inspirovat následující hospodyňka, která vyrobila skutečný skvost. I kdyby to byla „chuťovka“ pro domácího mazlíčka, jeho žaludek bychom nechtěli mít.

2dort_aspik.jpg


Facebook

Ryze české „suši“

Aneb když je do výplaty daleko, ale ty nutně potřebuješ fotku na Instagram. Luxusní sushi restauraci střídá zaplivaná kuchyně s nánosy mastnoty a stoleté špíny a kvalitní suroviny pak párek, který vedle masa (natož pak ryby) ani neležel. Ale co bychom pro fotku neudělali, že jo?

3domaci_sushi.jpg


Facebook

Proteinové sušenky s…

Následující snímky nejsou vhodné pro citlivé povahyžaludkem na vodě. Na proteinových sušenkách, za které se tahle hrůza maskuje, nevidíme nic špatného. Postříkat je ale touhle nechuťárnou, schovávající se za citronovou polevu, je fakt úlet. Klobouk dolů před tím, kdo si na nich pochutnal.

4domaci_proteinove_susenky.jpg


Facebook

Že ananas na pizzu nepatří?

Oukej, ke krůtímu ho ale klidně můžeme nacpat, nebo ne? Tohle si asi myslela tahle šikovná kuchařinka, která experimentuje nejen se surovinami, ale taky se žaludkem svého „manži“ nebo „příti“. Oceňujeme snahu vytvořit z rozvařené rýže kopeček, který nám připomíná ledovec plující v mastném Atlantiku.

5kruti_na_zelenine_s_ananasem.jpg


Facebook

Hledá se Ňiva!

Pozor, hlášení: Hledá se Ňiva! Pokud ji znáš nebo jsi ji v tomhle výtvoru zahlédla, kontaktuj nás na kočičí e-mail. Co říct o tomhle? Špagety za 7,20 Kč, neidentifikovatelná uzenina (snad?) a neexistující sýr. Oukej, tak tohle je gastropeklo, které aspiruje na přední příčky. Tak kdo má taky takhle rád, hm?

6spagety_a_nivova_omacka.jpg


Facebook

Karboš s blitkama

S kolegyněmi, které mají doma chlupatého mazlíka, jsme se shodly, že tak vypadá nadílka, kterou ze sebe vydáví ve chvíli, kdy sežere něco, co neměl. No vážně! Karbanátek, který právě opustil brány krematoria, se dostal – lidově řečeno – z bláta do louže. V tomhle případě spíš do blitek. Mastná rozmixovaná „kaše“ je asi to poslední, co nás na tomhle hnusu točí.

7karbos_s_blitkama.jpg


Facebook

Zlaté UHO

Při pohledu na tenhle sajrajt jsme se slzou v oku a nostalgií zavzpomínaly na (ne)oblíbenou „UHO“ ze školních jídelen. Jako vážně někdo dělá „omáčku“ z mouky, vody a celého hrášku v domnění, že bude mít nějakou chuť? Tak to je jinačí kalibr. Ať žijí zalepená střeva!

8veprova_roladka_hrasek.jpg


Facebook

Něco na odlehčení

Low carb recepty nás prostě baví. Tím spíš, kdy se nám podaří vykouzlit něco, co vypadá dobře na pohled a je k tomu všemu ještě jedlé, což se o tomhle říct rozhodně nedá. Jasně, cuketa prostě vždycky pustí vodu, v takovém případě se na to ale vykašlu a nikde svoje „dílo“ veřejně nefotím a nevystavuju!

9cukynovy_salatek.jpg


Facebook

Salát s kečupem

Vysolárkovaný řízek, bramborový salát s majolkou a navrch třešnička v podobě kečupu, kde bylo na jeho 100 gramů použito 25 gramů skutečných rajčat. Co víc si přát? Snad jen ocelový žaludek a pevné svěrače. Ale když oni „to tak doma mají rádi“.

10_doma_to_tak_mame_radi.jpg


Facebook

To nejlepší (skoro) na konec

Máš chuť na něco sladkého a jednoduchého? Pak tenhle receptík rozhodně ukojí tvoje nejtajnější touhy. Podle popisu autorky potřebuješ jen natvrdo uvařená vejce, arašídové máslo a želé. Mňamka, uhaha!

11_arasidove_maslo_a_zele.jpg


Facebook

Ovoce je zdravé, děti

A že ti ho plod nechce jíst? Není nic jednoduššího než ho posypat tím, co mají děti nejvíc rády – cukrem! V „maminkovských skupipinkách“ pak můžeš postovat storyčka o tom, jak ti dítko leze po zdi a slyší barvy, a prosit o radu, jak ho konečně uspat. No ale proti gustu…

12_pomeranc_s_cukrem.jpg


Facebook
Související články