
A hlavně je to recept tak jednoduchý, že ho zvládne úplně každý. Takže nevěš hlavu, jestli se necítíš na žádné velké vyváření a pečení.
Pokud si zakládáš na zdravém jídelníčku, bude to pro tebe ještě větší potěšení. Kombinace zeleniny, kterou tvoří z víc než 90 % voda, a parmazánu, který je bohatý na bílkoviny, nebudeš muset mít výčitky ani večer.
Co potřebuješ: cuketu, česnek, sůl, pepř, olivový olej, pár kapek citrónové šťávy (všeho podle chuti)
Jak na to?
- Cuketu můžeš zbavit slupky, ale nemusíš.
- Nakrájej ji na kolečka a nech ji pustit vodu. Ideální doba je asi půl hodiny.
- Připrav si na potření směs olivového oleje, citrónové šťávy, nastrouhaného česneku, soli a pepře.
- Nastrouhej si parmazán.
- Jakmile cuketa pustí vodu, vyskládej ji na pečicí papír na plech a potři vytvořenou směsí.
- Pak na cuketu nasyp parmazán a trochu ho k cuketě „přilep“.
- Dej péct do trouby, a až budeš mít pocit, že cuketa už začíná být propečená, dej plech ještě o stupeň výš. Sýr vytvoří křupavou krustičku, kterou si hned zamiluješ.
- Servíruj samotné nebo s masem. Je to lahůdka!
shutterstock_469793669.jpg

Snadné, že? My jsme to říkaly. Věříme, že tenhle recept nevyzkoušíš jen jednou. Mimochodem – citrónu se v téhle kombinaci neboj. Hned napoprvé se přesvědčíš, že je to báječný nápad!
Použité zdroje: zdroj 1, zdroj 2
Autor článku: redakce