Cuketa s parmazánem: zdravé jídlo za pár korun, které tě zasytí

Cuketa s parmazánem je levné, a přitom kvalitní jídlo.
|
29. 08. 2019
|
Sezóna cuket je v plném proudu, a jestli se ti hromadí zásoby a ty nevíš, jak ji zpracovat, tenhle recept se ti určitě bude hodit. Kromě cukety samotné už totiž stačí jen pár ingrediencí, které máš s největší pravděpodobností doma.

A hlavně je to recept tak jednoduchý, že ho zvládne úplně každý. Takže nevěš hlavu, jestli se necítíš na žádné velké vyváření a pečení.

Pokud si zakládáš na zdravém jídelníčku, bude to pro tebe ještě větší potěšení. Kombinace zeleniny, kterou tvoří z víc než 90 % voda, a parmazánu, který je bohatý na bílkoviny, nebudeš muset mít výčitky ani večer.

Co potřebuješ: cuketu, česnek, sůl, pepř, olivový olej, pár kapek citrónové šťávy (všeho podle chuti)

Jak na to?

  • Cuketu můžeš zbavit slupky, ale nemusíš.
  • Nakrájej ji na kolečka a nech ji pustit vodu. Ideální doba je asi půl hodiny.
  • Připrav si na potření směs olivového oleje, citrónové šťávy, nastrouhaného česneku, soli a pepře.
  • Nastrouhej si parmazán.
  • Jakmile cuketa pustí vodu, vyskládej ji na pečicí papír na plech a potři vytvořenou směsí.
  • Pak na cuketu nasyp parmazán a trochu ho k cuketě „přilep“.
  • Dej péct do trouby, a až budeš mít pocit, že cuketa už začíná být propečená, dej plech ještě o stupeň výš. Sýr vytvoří křupavou krustičku, kterou si hned zamiluješ.
  • Servíruj samotné nebo s masem. Je to lahůdka!

bigstock-parmesan-cheese-grated-parmes-289020127.jpg

Parmazán je bohatý na bílkoviny, proto si ho můžeš bez výčitek dopřát i večer.
Nikdy parmazán nenahrazuj levnějším a méně kvalitním sýrem, výsledek by nebyl zdaleka tak dobrý.

Snadné, že? My jsme to říkaly. Věříme, že tenhle recept nevyzkoušíš jen jednou. Mimochodem – citrónu se v téhle kombinaci neboj. Hned napoprvé se přesvědčíš, že je to báječný nápad!

Jak cuketu zpracováváš ty a co z ní máš nejraději? Napiš nám to do diskuze pod článkem a inspiruj ostatní!

Tagy: 
Související články