Čínský horoskop na rok 2023: Tygři ztratí přítele, Zajíce potěší peníze a Psi budou riskovat

Shutterstock
|
21. 01. 2023
|
Zítra začíná nový čínský rok a to by bylo, abychom pro tebe neměly horoskop, který ti napoví, na co se připravit a jak si poradit se situacemi, které můžou nastat.

Rok Zajíce začíná 22. ledna 2023 a končí 9. února 2024. Vodní Zajíc, který přebírá vládu od Tygra, má být obecně rokem, kdy se dočkáme změn k lepšímu. Zajíc je totiž symbolem míru a štěstí, prosperity a trpělivosti. Zároveň by mělo dojít ke zmírnění napětí a agrese. Tak snad…

A co čeká konkrétní znamení? Tady je přehled!

Krysa (2008, 1996, 1984, 1972, 1960, 1948, …)

Krysy čeká parádní rok. Na co sáhnou, to se jim podaří. Drobné výjimky samozřejmě hrozí, nepůjde ale o nic zásadního. Důležité je naučit se odpočívat. V zápřahu nemůžeš být pořád.

Největší změna tě nejspíš čeká v kariérní oblasti. Ať už budeš usilovat o vyšší pozici s lepším platem, nebo budeš chtít rozjet vlastní podnikání, v němž se nebudeš muset nikomu zodpovídat, všechno ti bude nakloněno. Nejlepší měsíc bude v tomhle ohledu květen.

Rok Zajíce bude taky o urovnání stávajících vztahů, především těch partnerských. I ty vztahy, které už začínaly krachovat, se spoustě Krys podaří zachránit. Musí se ale snažit obě strany. Nezadaní budou mít celou řadu příležitostí k seznámení a nakonec bude problém spíš vybrat si z více osob tu, se kterou budeš chtít jít životem.

Buvol (2009, 1997, 1985, 1973, 1961, 1949, …)

Buvoli budou mít v roce Zajíce šanci zásadně vylepšit své zdraví a zapracovat na své kondici. Dej si pozor na alkohol a nepij ho často. Stejně tak vylaď svůj jídelníček ke spokojenosti těla i duše. Pak už půjde všechno samo – mnohé zdravotní problémy ustoupí a ty budeš mít víc elánu na všechno, co tě baví.

V práci to bude během roku drhnout, na to je potřeba se připravit. Hrozí ti neshody, hlavně se staršími kolegy, kteří nedokážou jít s dobou, a přesto mají pocit, že snědli všechnu moudrost světa. Jejich zkušenosti jsou přínosné, ale progres je taky potřeba. Jakmile budou obě strany svolné ke kompromisu, situace se zlepší a konec roku už může být v pohodě.

Mnoho Buvolů si uvědomí, co ve svém protějšku doopravdy má. Pověstná buvolí věrnost a ochota rozmazlovat se zase rozjede na plné obrátky a hezké chvilky i velké zážitky na sebe nenechají dlouho čekat. Nezadaní Buvoli by měli mít oči doširoka otevřené od dubna až po konec léta. Klidně můžeš potkat svou osudovou lásku!

Tygr (2010, 1998, 1986, 1974, 1962, 1950, …)

Pokud už ses rozhodla pro změnu životního stylu, drž se toho! Prospěje ti otužování, přirozený pohyb (třeba chůze) a taky příjem vitamínů a minerálů. Až bude okolí lámat k dlouhým pařbám nebo pravidelným sedánkům nad pizzou, nedej se!

Příjemné posuny tě můžou potkat v oblasti kariéry. Ocenění se dočkáš díky své otevřenosti, pracovitosti a obdivuhodné vytrvalosti. Nejspíš se od tebe ale bude chtít, abys na sobě pracovala a absolvovala nějaký ten kurz. Některé zrozence ve znamení Tygra dokonce čeká úplná změna oboru, ve kterém pracují!

Tygři budou v roce Zajíce prohlubovat existující vztahy a budou si nesmírně vážit náklonnosti svých partnerů. Nezadaní by neměli „jezevčit“ doma a naopak by měli využít každé příležitosti vyrazit ven mezi lidi. Neboj se navazovat nové vztahy. Mezi lidmi, které potkáš, může být někdo, kdo pro tebe bude perspektivním protějškem.

Bolestivá může být otázka přátel. Někdo totiž může odejít, především kvůli neupřímnosti, která vypluje na povrch. Zamrzí to, ale někoho takového ve svém okolí nepotřebuješ.

Zajíc (2011, 1999, 1987, 1975, 1963, 1951, …)

Zajícům v jejich roce bohužel hrozí zdravotní komplikace, především ty psychického rázu. Nemálo z nich nejspíš vyfasuje i antidepresiva, protože si to situace bude skutečně vyžadovat. Nakonec ale všechno zvládneš a po celém martyriu se budeš cítit mnohem silnější.

Zajíci jsou povětšinou opravdoví dříči, kteří sami sobě nedokážou odpouštět chyby. To je může dovést až k syndromu vyhoření. Dbej proto na prevenci – pravidelně se věnuj sportu, jez zdravě a dostatečně odpočívej. Je to lepší a jednodušší než později řešit nemalý problém. Když půjde všechno hladce, můžeš se v polovině roku těšit na nečekaný příval peněz!

Nadbytečné utrácení, marnivost a žárlivost. To budou problémy, které budou Zajíce provázet po celý rok, ve vlnách. Nefunkční vztahy radši přeruš, ať z tebe jen nevysávají energii. Každý rozchod je nepříjemný, ale často je ku prospěchu věci. Nezadaní budou mít štěstí v lásce hned zkraje roku Zajíce, jen budou potřebovat ujistit o tom, že tráví čas s tím pravý. A to ujištění přijde!

Drak (2012, 2000, 1988, 1976, 1964, 1952, …)

Draci, kteří bojují s (nad)váhou, konečně přijdou na to, jak hubnout trvale, aniž by se jim kila vracela. To bude obří úspěch, protože se jim tím zlepší jak fyzická, tak i psychická kondice. Už v polovině roku se budou cítit fantasticky a zvýší se jim i sebevědomí. To zase povede k úspěchům ve všem, do čeho se pustí. Občas se může něco zadrhnout, ale to je přece v životě normální.

Hned zkraje roku Zajíce je ideální doba říct si o zvýšení odměny za svou práci. Děláš ji dobře a šéf to moc dobře ví. Nezbyde mu jediný argument proti, i kdyby ho snad chtěl mít. Stůj si za tím! Pak ale nezapomeň šetřit a zbytečně nerozhazovat. Peníze se ti budou hodit na tolik vytoužené dovolené, které už máš nejspíš naplánované. Minimálně dvě!

Vážné vztahy, které procházely krizí, konečně dojdou k rozhřešení. Naučíte se, jak spolu zvládat krizové situace, které vás spíš dělily, než spojovaly. Konečně to bude jinak. Zjistíte, že společně můžete dosáhnout velkých věcí a že jste skvělí parťáci pro celý život. Nezadaní by se měli vyhýbat známostem na jednu noc. Ve druhé polovině roku můžou potkat perspektivního partnera, začátky budou ale všechno, jen ne jednoduché. Vydrž!

Had (2013, 2001, 1989, 1977, 1965, 1953, …)

Hadi se rozhodnou, že na sobě tenhle rok pořádně zapracují. Naštěstí jim to vydrží! Dokážou změnit svou vizáž i kondičku, přihlásí se na nějaký ten kurz a přečtou nejednu moudrou knihu. Všechno dohromady jim náramně prospěje. Začnou se konečně starat víc o sebe než o druhé, což jim dlouho ubíralo energii.

V oblasti kariéry budeš bojovat s konkurencí – může se objevit závistivý kolega, který se bude snažit udělat i nemožné pro to, aby tě shodil. Pokud podnikáš, nejspíš se ve tvém okolí vyskytne pěkně nepoctivý soupeř. Nakonec se ale sám potopí a ty vyhraješ díky své upřímnosti a vytrvalosti. Skvělé!

V trvalých vztazích nespěchejte na počínání potomstva. Užívejte si jeden druhého, poznávejte svět i sami sebe navzájem. Pak už na to nebude moc času. Mnozí Hadi si uvědomí, že děti ani nechtějí. Jdi si cestou, která ti vyhovuje. Nemáš povinnost se před nikým obhajovat. Nezadaní Hadi potkají spíš nové přátele a inspirativní lidi než lásku na dlouhé roky. Neboj se, však se správný protějšek najde, jen to nebude hned.

Kůň (2014, 2002, 1990, 1978, 1966, 1954, …)

Stejně jako pro tebe kdysi někdo byl inspirací, teď se jí můžeš stát ty sama pro někoho z blízkého okolí. Když na sobě zapracuješ a budeš si dávat pozor na to, co piješ a jíš, bude ti celý rok skvěle. To se odrazí na celkové chuti do života. Začneš si konečně užívat, jak si zasloužíš!

Co tě bude v kariéře v roce Zajíce nejvíc překvapovat? Ty samotná! Je vhodná doba udělat si práci z toho, co bylo doposud „jen“ tvým koníčkem. S penězi to v rozjezdu nebude jednoduché, partner tě ale podrží, protože bude věřit, že víš, co děláš. Dej do toho srdce a budeš se mít skvěle.

Ve vztazích se nejspíš trošku nadřeš. Pokud se s partnerem nechceš rozejít, nezametejte problémy pod koberec a řešte je pěkně od jádra. Jen tak spolu můžete prožít třeba ještě desítky let. Nezadaní Koně dostanou během roku několik šancí na pěkné seznámení. Jeden z mnoha lidí, které poznají, je ale dostane do kolen. A co víc – může z toho být krásný pevný vztah. Jen se toho nebát!

Koza (2015, 2003, 1991, 1979, 1967, 1955, …)

Kozy budou mít celý rok Zajíce dojem, že jim osud hází klacky pod nohy. Začni brát překážky jako výzvy a jejich překonávání tě pak bude i bavit. Po každé výhře se budeš cítit silnější a schopnější. A když už toho bude moc, pasivně i aktivně odpočívej nebo si občas naordinuj wellness program.

Neustrň v práci na mrtvém bodě. To by ti časem ubíralo životní elán. Vzdělávej se a zajímej se o svůj obor. Není vhodná doba na změnu kariérní oblasti. To ale neznamená, že by se ti nedařilo. Peněz budeš mít po celý rok dostatek a často si dopřeješ i větší věci, jako nové auto, bydlení nebo luxusní dovolenou.

Jestli chceš, aby ti stávající vztah vydržel, neuzurpuj si partnera jenom pro sebe. Občas chce být sám nebo si zajít s přáteli na pivo. Nedělej z toho drama, nebo nakonec skončíš sama. Obklop se lidmi, kterým věříš. To pro tebe bude v následujících měsících nejdůležitější. Nezadané Kozy si budou nesmírně vážit svých přátel, díky nimž budou líp zvládat svou samotu. Jen se neboj, všechno se ještě změní!

Opice (2016, 2004, 1992, 1980, 1968, 1956, …)

Komfortní zóna? Tu budeš muset v roce Zajíce opouštět častěji, než by bylo leckomu příjemné. Okolnosti tě k tomu ale přimějí. Není vyloučená změna práce a bohužel ani výkyvy ve zdravotním stavu. Neotálej s návštěvou lékařů, mohla by sis zadělat na pořádný problém.

Jestli tě tvoje práce už nenaplňuje, prostě ji změn. A klidně se vrhni i do jiného oboru, pokud cítíš, že je to správně. Stejně tak tě možná přestane zničehonic bavit tvůj dlouholetý koníček. No a co? Člověk se vyvíjí, máš ještě další nebo si najdeš nové hobby!

O něco složitější to bude s partnerskými vztahy. Potřebuješ u sebe někoho, kdo tě bude bezmezně a upřímně milovat, ale nevypadá to, že by se tvoje přání plnilo na sto procent. Některé Opice čeká bolestivý rozchod, což ale není konec světa. Všechno přebolí a ty začneš nanovo. Jako pověstný fénix! Single Opice by si měly dávat pozor na milostné trojúhelníky. Ty v jejich případě nikam nepovedou. Jedině k nekomfortním situacím.

Kohout (2017, 2005, 1993, 1981, 1969, 1957, …)

Kohouti se budou chtít v roce Zajíce bavit a udělají pro to všechno! Jen si dávej pozor na úrazy z neopatrnosti a celkové přetažení. Když zařadíš dostatek odpočinku, prožiješ úžasný rok, na který budeš ještě dlouho vzpomínat. Udržuj komunikaci s přáteli a rodinou – bude to potřeba dřív, než se naděješ.

Nebaví tě tvoje práce? Najdi si novou. Počítej ale s tím, že začátky v ní nebudou jednoduché. Pro několik kolegů můžeš být vetřelec, kterého mezi sebe jen tak nepřijmou. Časem jim ale ukážeš, že se v tobě šeredně zmýlili. Nakonec to dobře dopadne. Jestli jsi ale se svou prací spokojená, nic neměň. Bude to tak dobře!

V dlouholetých vztazích bude chybět komunikace. To způsobí celou řadu problémů, které pak půjdou jen těžko zpětně řešit. Jestli se to nezmění, vztahy nevydrží. Nezadaní Kohouti si taky můžou trošku zoufat. V okolí bude plno lidí, ale nikdo, kdo by jim vyloženě padl do oka a s kým by si rozuměli. Jen žádné kompromisy, ty by se v tomhle ohledu nevyplatily!

Pes (2018, 2006, 1994, 1982, 1970, 1958, …)

Hlavním úkolem Psů bude v roce Zajíce naučit se žít v přítomnosti. Netrap se tím, co už se nedá změnit, a zároveň se příliš nestrachuj, co se budoucnosti týče. Všechno nakonec dopadne, jak má, i když se bude zdát, že se věci dějí v tvůj neprospěch. A když se ti bude dařit, zůstaň skromná a pokorná.

Jestli si chceš finančně přilepšit, bude potřeba trochu zariskovat. Můžeš zkusit štěstí v loterii, mnohem jistější ale bude obout se do úkolů, které dostáváš. Pokud je tvůj šéf co k čemu, odmění tě líp, než sis dovedla představit. A pokud se tak nestane, bude lepší jít o dům dál – prostě to riskni, jinak nic nezískáš!

Věz, že dokud si neujasníš vztah k sobě samotné, nebudeš připravená potkat svou osudovou lásku. Je třeba, aby ses sama přijala a naučila se mít se ráda. V roce Zajíce se bude nabízet spíš flirt než možnost vážných známostí, tak zatím pracuj sama na sobě. Ti, kteří už vztah mají, budou nadmíru spokojeni. Tenhle rok bude plný radosti a spokojenosti, ať už půjde o svatbu, početí potomka nebo třeba společný projekt.

Vepř (2019, 2007, 1995, 1983, 1971, 1959, …)

Až ti bude někdo říkat, že na něco nemáš, neposlouchej a pusť se do toho. Budeš to ty, kdo se bude smát poslední. Zlepšuj se v tom, co už děláš, nebo se uč nové věci. Rok Zajíce k tomu bude ideální, tak se ničeho neboj. Zároveň mysli na svoje zdraví a zařaď do svojí rutiny dostatek pohybu – ten by ti mohl chybět.

Učit se, učit se, učit se. Vzdělávání je to, čemu by ses měla v tomhle roce věnovat. Nikdy tím nic nezkazíš, naopak se možná najdeš v něčem, o čem bys nepředpokládala, že bys v tom mohla uspět. Když se bude vzdělávat ve svém oboru, kolegové k tobě začnou vzhlížet a budeš mít i šanci na lepší pozici a vyšší výdělky.

V roce Zajíce by ses měla řídit heslem „co je v domě, není pro mě“ a taky neměnit kamarády v partnery. Naprosté tabu by měly být milostné pletky na pracovišti. Ty by ti později pěkně znepříjemnily život. V dlouhodobých vztazích zase nebude na škodu osvěžit rutinu drobnými dárečky nebo překvapením jiného druhu. Tak do toho!

Použité zdroje: zdroj 1, zdroj 2

Související články