Jak si najít životního partnera? Začni u sebe!

Bigstockphoto
|
15. 05. 2023
|
Přečetla jsi už snad všechny příručky o tom, jak si najít partnera, ale ten pravý pořád nikde? Možná tě pravá příčina, proč jsi pořád single, překvapí!

Dřív to bývalo jednodušší. Partnery našim babičkám a prababičkám vybírali rodiče, zatímco v současnosti je náš milostný život zcela v naší režii. Ale to je přece dobře! Venku je spousta mužů, kteří taky na tu pravou teprve čekají. Užij si to tedy a chytni život za pačesy. Jak na to? A co dělat, když je pan Božský pořád v nedohlednu?

Priorita číslo jedna? Přece ty!

Při hledání partnera je nejdřív potřeba zapracovat na sobě. Polož si otázku, proč se ti zatím nepovedlo partnera najít, co od nového vztahu očekáváš a hlavně jestli už máš vyřešenou minulost.

Očekávání, že ti nový partner pomůže vyřešit tvé problémy nebo zapomenout na bývalého, není zrovna správná cesta. Muži vycítí, když žena není úplně v pohodě. Zapracuj tedy nejdřív sama na sobě a věř, že ten pravý se objeví, až budeš zcela připravená. Zahojit rány z minulosti chce vždycky čas. Věnuj se teď sama sobě, svému seberozvoji, zálibám a koníčkům, případně neváhej vyhledat terapeuta. Pouze sebevědomá a šťastná žena má tendence přitáhnout si k sobě podobně naladěného partnera.

bigstock-multinational-romantic-happy-c-400364825.jpg

Na některých věcech většinou opravdu nezáleží. Hlavně když je vám spolu dobře.
Bigstockphoto
Nikdy nevíš, kde na tebe skvělý protějšek čeká. Neboj se tomu jít naproti!

Dej sbohem stereotypům!  

Taky na tebe okolí tlačí, že už by sis měla někoho najít? No a co? Doba se mění a každý z nás má svoji životní cestu. Vykašli na názory své rodiny nebo kamarádek a nenech se zbytečně vystresovat. Hledání partnera by se nemělo stát tvým jediným smyslem života. Zkus místo urputného hledání toho pravého nejdřív ze sebe udělat tu pravou.

Když nebudeš trávit víkendy sama u televize a vyrazíš ven, tvůj vyvolený se určitě brzy najde. Tak si zatím užívej single života a nezůstávej doma! Podnikni výlet s kamarádkami, přihlas se do kroužku keramiky, vyjeď na poznávací zájezd do Francie nebo začni chodit do posilovny. Když si budeš plnit své sny, tím spíš kápneš na toho pravého, který třeba bude mít stejné záliby.

Rozšiř okruh vyhledávání

Při hledání toho pravého je potřeba vyjít z vlastní komfortní zóny a změnit způsob myšlení. Když žiješ v maloměstě, šance, že najdeš vhodného partnera zrovna odsud, není moc vysoká. Zkus zapátrat i v okolních vodách. Rozšiř okruh vyhledávání na seznamkách, vyzkoušej kulturní akce v okolí nebo vyjeď na dovolenou. Neboj se poznávat lidi z okolních měst, krajů nebo dokonce zemí. Nikdy nevíš, kde se ten pravý schovává!

bigstock-young-couple-enjoying-vacation-367156888.jpg

Co když svého vyvoleného potkáš za hranicemi?
Bigstockphoto
Cestování je ideální příležitost k poznávání nových lidí!

Zachovej si hrdost!

Je potřeba mít realistická očekávání. Ale pozor i na opačný extrém. Hodně žen má tendence své nároky snížit natolik, že radši skončí ve vztahu s někým nevhodným, jen aby nebyly samy. Neudělej stejnou chybu. Vypracuj si seznam nejdůležitějších hodnot, které bys u svého partnera chtěla mít, a z těch nepolevuj.

Nezapomínej při seznamování taky dávat na svoji intuici. Někteří muži jsou skvělí řečníci, kteří umí výborně okouzlit krásnými slovíčky. Ale pokud ti na něm něco ze začátku nesedí, běž radši od toho. Nechceš přece ztrácet čas s někým, kdo za to nestojí, zatímco ten pravý může čekat za rohem.

Je dobré taky ukončit všechny pseudovztahy, které nikam nevedou a které tě můžou brzdit v nalezení někoho vhodnějšího (například kamarádství s výhodami nebo nešťastný vztah, kde se jen trápíš). Pamatuj, že hledat toho pravého je nejlepší s čistým štítem a vyřešenou minulostí.

Použité zdroje: zdroj 1, zdroj 2, zdroj 3, zdroj 4

Autor článku: redakce

Související články