Eva (56): „Zachránila jsem tchyni ze spárů šarlatána.“

Shutterstock
|
06. 06. 2023
|
Zoufalý člověk, který řeší zdravotní problémy, u nichž konvenční léčba selhává, dá cokoliv za naději na úplné vyléčení. I kdyby ho to mělo stát miliony.

Své o tom ví jedna z našich čtenářek, která zachránila vlastní tchyni ze spárů šarlatána. Ten jí přislíbil pomoc od těžké nemoci. Samozřejmě to ale nebylo zadarmo.

Článek byl zpracován na základě příběhu čtenářky, která nám ho do redakce zaslala e-mailem. Fotografie jsou pouze ilustrační a jména osob byla na žádost čtenářky pozměněna – pozn. redakce.

Rychlé životní tempo zpomalila až vážná nemoc

„Magda, moje úžasná tchyně, pracovala mnoho let na sto procent. Jednoho lednového dne se jí ale život obrátil vzhůru nohama. Zjistili jí rakovinu v poměrně pokročilém stadiu. Prodělala operace, ozářky i chemoterapii. Bohužel nemoc se jí poměrně záhy vrátila a lékaři jí na vyléčení nedávali mnoho šancí.

Protože ji prodělaná léčba neskutečně vyčerpala a ona už podobné martyrium znovu podstupovat nechtěla, začala se zajímat o nejrůznější alternativní způsoby léčby. Vyzkoušela tradiční čínskou medicínu, za nejrůznější přípravky, doplňky stravy a bylinné preparáty utratila spousty tisíc. A v jedné diskuzi o recidivující rakovině narazila na jistou paní Johanu.

Šarlatánka prý rakovinu vyléčila bez pomoci lékařů

Ta prý měla s rakovinou osobní zkušenost, ale konvenční léčbu odmítla. Začala se léčit na vlastní riziko a rakovinu se jí prý povedlo po několika náročných měsících porazit. Tchyně jejímu příběhu uvěřila a s dotyčnou se spojila. Ta jí nastavila „léčebný plán“, který ale rozhodně nebyl zadarmo. Jenom jeho sestavení stálo tchyni bez nějakých drobných skoro deset tisíc korun.

Tchyně musela k dotyčné docházet pravidelně každý týden. Asi tušíte správně, že si za každé sezení, kdy jí ona „zázračná léčitelka“ přikládala dlaně na různé části těla a prodávala předražené kameny a bylinky, účtovala nekřesťanské peníze. Tchyně k dotyčné docházela půl roku. Její stav se nejprve zlepšil, poté šel ale rapidně dolů. Navíc jí začaly docházet peníze, které za celý život pracně našetřila.

Tchyni došla trpělivost

Proto se rozhodla, že další sezení už absolvovat nebude a s dotyčnou chtěla dosavadní spolupráci ukončit. Jaké bylo její zděšení, když jí ona šarlatánka začala vyhrožovat a chtěla proklít celou naši rodinu! Než se nám tchyně svěřila, trvalo to zhruba ještě další dva měsíce. Za celou tuhle „léčbu“ zaplatila skoro půl milionu.

Ihned jsme zalarmovali policii, která začala situaci prověřovat. Podle posledních informací ale dotyčná vlastně nic špatného neprovedla. Tchyně jí dávala peníze dobrovolně v naději, že dokáže na jejím těle napravit to, co nezvládli lékaři. Ve finále ji to stálo nejen šílené peníze, ale taky naději. Znova někomu důvěřovat pro ni bude po této zkušenosti extrémně těžké,“ uzavírá svoje vyprávění Eva.

Příběh zpracovala: redakce

Související články