Tipy na nepečené cukroví: málo práce, skvělý výsledek

Nepečené cukroví je jednoduché a nepotřebuje tolik času k uležení.
|
15. 12. 2017
|
Celý rok se těšíme na Vánoce a na cukroví – od rodičů, od babiček, známých i kolegů, kteří přinesou ochutnávku na firemní večírek. Za chvilku to tradiční ale nemůžeme ani vidět, protože je to prostě pořád stejné. Udělej to letos jinak!

Zvlášť jestli se nerada plácáš s těstem a pak vyhrabáváš z trouby zčernalé kousky lineckého, protože jsi ten správný okamžik nevychytala o deset sekund, budeš z nepečeného cukroví nadšená. Dáš si s ním méně práce a výsledek bude netradiční a fenomenální. Utrhají ti za něj ruce!

Fíkový salám s oříšky

Tohle nadchne všechny, kteří si udržují svůj zdravý životní styl, ale Vánocům nedokážou odolat. Aby jejich myšlenky na zhřešení nebyly tak drsné, mohou si vychutnat třeba fíkový salám s oříšky.

Ingredience: 200 g fíků, 200 g mletých vlašských ořechů, 50 g nasekaných mandlí, 2 žloutky, moučkový cukr podle potřeby (nebo stévii či jiné sladidlo)

Postup:

  • Fíky a vlašské ořechy hoď do mlýnku na maso a dej jim co proto.
  • Ke vzniklé směsi přidej nasekané mandle, žloutky a cukr (nebo to, co chceš použít místo něj).
  • Všechny ingredience smíchej, udělej z nich hmotu a rozděl ji na několik válečků.
  • Vzniklé válečky zabal do potravinové fólie a nech je ztuhnout v ledničce. Už druhý den budou skvělé. Naservíruj je nakrájené na kolečka jako salám.

Raffaello kuličky

Kdo by nemiloval Raffaello, kokos, krém, sušenku a uvnitř mandli? Když vynecháme tu sušenku, můžeš si udělat takové kuličky doma a bude to vynikající!

Ingredience:  1 Salko, strouhaný kokos, loupané mandle

Postup:

  • Salko smíchej s 200 g kokosu. Vznikne hustá hmota.
  • Z hmoty uválej kuličku a znovu obal v kokosu.
  • Do kuličky dej mandli a zahlaď stopy.
  • Ještě jednou kuličku obal v kokosu a hotovou dobrotu uchovávej v chladu.

bigstock-preparation-of-raffaello-sweet-186154102.jpg

Raffaello kuličky milují snad všichni. Udělej si vlastní doma!
Po téhle mňamce se všichni jen olíznou!

Čokoládové košíčky s arašídovým máslem

Lahodná chuť kvalitní hořké čokolády a arašídové máslo. Na vrchu mandle. My si takhle představujeme ráj!

Ingredience: 100 g hořké čokolády, arašídové máslo, loupané mandle, kokosový olej.

Postup:

  • Čokoládu rozpusť se dvěma lžícemi kokosového oleje.
  • Trochu čokolády vždy nalij do košíku na muffiny nebo do jiných formiček. Pokud máš papírové formičky, nech dvě na sobě.
  • Nech čokoládu ztuhnout v lednici a potom na ni dej trošku arašídového másla.
  • Na arašídové máslo dej další vrstvu rozpuštěné čokolády. Tím ho ukryješ, aby nebylo vidět – bude to hodně luxusní překvapení!
  • Než druhá vrstva čokolády ztuhne, dej na ni mandli a košíčky šoupni do ledničky. Tam by měly zůstat až do servírování, protože v teple se rychle roztečou a čokoládu budeš mít všude.

Nepečené cukroví je rychlovka. Můžeš klidně udělat nějaké před Štědrým dnem, a když se sní (jako že se fakt rychle sní), můžeš pro silvestrovskou a novoroční návštěvu dodělat jinou várku. Tak dobrou chuť! 

Související články