Jak potěšit ženu a zachovat si skvělý vztah

shutterstock.com
Komerční článek
|
09. 12. 2016
|
Mnozí se domnívají, že co se komplikovanosti a náročnosti pohlaví týče, vítězí na celé čáře ženy, zatímco mužům ke spokojenosti stačí jen málo. Naštěstí vědci tento rozšířený fakt uvedli na pravou míru. Udělat ženě radost není nadlidský výkon a je poměrně jednoduché učinit ji šťastnou. Stačí pouze vědět, jak na to.

Za komplikovanost, která se ženám připisuje, mohou muži samotní. Mnohdy dělají doslova z komára velblouda. Ženám je skutečně poměrně snadné udělat radost a potěšit je. Existují pouze pravidla, kterými se instinktivně řídí moudří muži. Nerespektování těchto pravidel opravdu učiní z bezstarostné dámy vcelku rychle komplikovanou osobu, kterou je velmi těžké uspokojit. Rada všem mužům tedy zní: osvojte si základní a poměrně snadné způsoby, díky nimž ženu vašich snů uděláte šťastnou víc, než byste si mohli jen pomyslet.

Věnujte své dámě pozornost

Seznámí-li se spolu dva lidé, nedají na počátku vztahu jeden bez druhého ani ránu. Po určité době však vášeň i další aktivity doznají jisté ochablosti. Ovšem zájem by se neměl vytratit nikdy. Muži často vybírají jako důkaz pozornosti originální dárky pro ženy a lámou si hlavu tím, co jen to může být. Většina se uchyluje k drahým šperkům, protože si myslí, že čím nákladnější dárek ženě pořídí, tím víc dají najevo svou náklonnost k ní.

My doporučujeme vitamíny na vlasy, pokud uvidíte, že si vaše partnerka stěžuje na problémy se svou hřívou. Stačí mít pouze oči dokořán a věnovat se jejím potřebám. Dárek za 250 korun udělá mnohem víc než dárek několikrát dražší. Žena uvidí, že o ni máte zájem a všímáte si jejích potřeb. Stejně tak radost udělají vitamíny z lékárny, když uvidíte, že vaše milá kýchá a má rýmu. Jednoduše řečeno, ženám nejde o nákladné dárky, ale o to, že si všímáte a věnujete jí trochu své pozornosti. Láska nespočívá ve slovech, drahých dárcích, ale v činech.

Čas na své vlastní JÁ

Ve vztazích je důležité mít prostor na své vlastní JÁ. Mít koníčky a své vlastní aktivity. Nesnažte se ukrást všechen čas ženy pouze pro sebe a dopřejte jí prostor na její oblíbené činnosti. Ať je to sport, investice do různých kurzů, četba knížek, ruční práce. V životě ženy, zvlášť máte-li už spolu děti je jen mizivá šance, že si ukrade čas. Žena myslí na partnera, děti, domácnost a zbývá ji jen velmi málo času na sebe samu. Pomozte ji s úklidem, vařením a jinými úkoly, aby měla alespoň chvíli čas pro své vlastní JÁ.

Překvapujte maličkostmi

Jak už jsme zmínili výše, nemusíte se jednou ročně uchylovat k nákladnému dárku. Rozdělte si pozornost do malých porcí. Má-li vaše partnerka ráda elegantní halenky, kupte jí občas nějakou. Sem tam přineste kytičku jen tak, že jste na ní myslel, cestou z práce. V sobotu namísto dlouhého stání u plotny jeďte na oběd do restaurace. Ani slon se nejí naráz a musíte si jej naporcovat na kousíčky. Naporcujte na kousíčky i svou pozornost vůči své partnerce.

Partnerka není hromosvod na špatnou náladu

Nikdy nezapomínejte po příchodu z práce pozdravit s úsměvem (ne nakvašeným obličejem), vaše žena nemůže za to, že vás v práci někdo naštval. Dejte jí vždy polibek. Často svou partnerku obejměte. Objetí nic nestojí a má blahodárný vliv na lidskou psychiku. Nejde pouze o romantická gesta, ale rovněž o projev zájmu. Tato gesta ve skrytu duše očekává každá žena, a pokud se jí takového vřelého objetí dostane, bude potěšená a stále zamilovaná. Naopak - pokud se ženě ze strany muže dostává málo zájmu, tělesného kontaktu, polibků – bude uvadat a trápit se. Je to, jako byste zapomněl zalít před odjezdem na dovolenou květinu.

bigstock-young-couple-in-love-embracing-111296930.jpg

Objetí je ve vztahu důležité.
bigstockphoto.com
Objetí může říct víc než spousta slov.

Někteří muži se dle názoru odborníků dají rozdělit na dvě skupiny, co se vyjadřování pocitů týká. Trápí-li je něco, tak si buď někde vybijí zlost, nebo jednoduše od problému utečou. Téměř nikdy však o něm nehovoří se svou partnerkou. Ženy jsou přitom velmi empatické a mnohdy poznají, že s mužem není něco tak úplně v pořádku. Ačkoliv to často muži nechápou, i pouhá debata o daném problému může být vhodným řešením. Když se partnerce svěří, i ona bude ráda. Pocit toho, že s ní její milý sdílí nejen to hezké, ale i všelijaká úskalí, ji může uspokojit vnitřně a bude se cítit potřebná.

Důležitost sexu

Pokud půjde mužům ve vztahu především o sex, partnerka to vycítí a nebude to dělat dobrotu. Sex je ve vztahu hodně důležitý, ale neměl by se stavět na první místo. Ačkoliv to pánové slyší jen neradi, žena potřebuje i jiný druh tělesného kontaktu – doteky, masáže, mazlení, polibky, objetí a vzájemnou blízkost. Pouze samotné vyvrcholení jim prostě ke spokojenosti nestačí. Čím více tělesného kontaktu – tím lépe. A ne vždy, když vám žena usedne na klín, potřebuje osahávat. Občas jí jde pouze o vaši blízkost, takže kroťte své pudy. Ovšem záleží-li vám na vaší partnerce, tak bezpečně poznáte, kdy jde o erotickou hru a potřebuje pouze pohladit po dušičce a obejmout. 

Související články