Salát Caesar s kuřecím masem a křupavými krutonky

www.bigstockphoto.com
|
21. 09. 2018
|
Nedáš dopustit na čerstvé a svěží saláty? Ráda experimentuješ, ale taky jsi věrná klasice? Pokud byly tvé odpovědi kladné, máme pro tebe jednu stálici na českém i zahraničním nebi. Je jí salát Caesar, který je nesmírně snadný na přípravu.

Důležité jsou pouze správné suroviny a dodržení odpovídajícího postupu přípravy. Ve finále ale půjde o neuvěřitelně prostý, lehký, a přesto velice chutný oběd nebo lehkou večeři, kterou si můžeš dopřát i během diety.

Uznáváme – do původního receptu kuřecí maso nepatří, protože nám ale takhle varianta chutná, rozhodli jsme se maso do receptu přece jen zařadit.

Na přípravu Caesar salátu budeš potřebovat:

  • 1 římský salát
  • 150 g parmazánu
  • 1/2 bílé bagety z předešlého dne (můžeš zaměnit za toastový chléb)
  • 1 kuřecí prso
  • 2 čerstvé žloutky
  • 1 lžičku dijonské hořčice
  • 1/2–1 lžičky krupicového cukru
  • sůl a čerstvě mletý černý pepř
  • 100 ml panenského olivového oleje
  • 1 menší stroužek česneku
  • 4 sardelové řezy
  • 5 ks ančoviček

Postup přípravy Caesar salátu

Římský salát důkladně omyj a nech okapat nebo vysuš v sušičce. Nakrájej na zhruba dvoucentimetrové plátky a vlož do mísy nebo na větší talíř. Kuřecí maso můžeš rozkrájet na menší nudličky a narychlo ho orestovat nebo ho ponechat vcelku a zprudka orestovat na rozpálené pánvi. Poté ho stačí pomalu dopékat v troubě. Že je maso připravené, poznáš tehdy, když ho uprostřed nařízneš a z řezu bude vytékat šťáva. Snaž se maso nepřesušit!

bigstock-caesar-salad-on-vintage-table-241045021.jpg

Příprava salátu Caesar je jednoduchá, jen musíš použít správné suroviny, a ne náhražky.
Salát Caesar patří k těm nejoblíbenějším.

Během dopékání masa se dej do přípravy zálivky. Do nádoby s mixérem vyklepni dva čerstvé žloutky, přidej dijonskou hořčici, krupicový cukr (podle chuti), sůl a čerstvě mletý pepř, olivový olej, nasekaný stroužek česneku, sardelky a ančovičky. Všechno rozmixuj do hladka a v případě potřeby dochuť.

V troubě, kde pečeš maso, si orestuj na kostičky nakrájenou bagetu nebo toastový chleba. Křupavé krutonky můžeš připravit také na pánvičce s oříškem másla a čerstvými bylinkami. Pokud hledáš dietní variantu, upřednostni troubu. Do misky se salátem vlož maso pokrájené na menší nudličky nebo plátky, zalij dresinkem, přidej nastrouhaný parmazán a křupavé krutonky.

Znáš lepší recept na Caesar salát? Sem s ním!

Související články