
Důležité jsou pouze správné suroviny a dodržení odpovídajícího postupu přípravy. Ve finále ale půjde o neuvěřitelně prostý, lehký, a přesto velice chutný oběd nebo lehkou večeři, kterou si můžeš dopřát i během diety.
Uznáváme – do původního receptu kuřecí maso nepatří, protože nám ale takhle varianta chutná, rozhodli jsme se maso do receptu přece jen zařadit.
Na přípravu Caesar salátu budeš potřebovat:
- 1 římský salát
- 150 g parmazánu
- 1/2 bílé bagety z předešlého dne (můžeš zaměnit za toastový chléb)
- 1 kuřecí prso
- 2 čerstvé žloutky
- 1 lžičku dijonské hořčice
- 1/2–1 lžičky krupicového cukru
- sůl a čerstvě mletý černý pepř
- 100 ml panenského olivového oleje
- 1 menší stroužek česneku
- 4 sardelové řezy
- 5 ks ančoviček
Postup přípravy Caesar salátu
Římský salát důkladně omyj a nech okapat nebo vysuš v sušičce. Nakrájej na zhruba dvoucentimetrové plátky a vlož do mísy nebo na větší talíř. Kuřecí maso můžeš rozkrájet na menší nudličky a narychlo ho orestovat nebo ho ponechat vcelku a zprudka orestovat na rozpálené pánvi. Poté ho stačí pomalu dopékat v troubě. Že je maso připravené, poznáš tehdy, když ho uprostřed nařízneš a z řezu bude vytékat šťáva. Snaž se maso nepřesušit!
bigstock-caesar-salad-on-vintage-table-241045021.jpg
Během dopékání masa se dej do přípravy zálivky. Do nádoby s mixérem vyklepni dva čerstvé žloutky, přidej dijonskou hořčici, krupicový cukr (podle chuti), sůl a čerstvě mletý pepř, olivový olej, nasekaný stroužek česneku, sardelky a ančovičky. Všechno rozmixuj do hladka a v případě potřeby dochuť.
V troubě, kde pečeš maso, si orestuj na kostičky nakrájenou bagetu nebo toastový chleba. Křupavé krutonky můžeš připravit také na pánvičce s oříškem másla a čerstvými bylinkami. Pokud hledáš dietní variantu, upřednostni troubu. Do misky se salátem vlož maso pokrájené na menší nudličky nebo plátky, zalij dresinkem, přidej nastrouhaný parmazán a křupavé krutonky.
Znáš lepší recept na Caesar salát? Sem s ním!