Podvodník z Tinderu: Izraelský „magnát“ vylákal z žen miliony

Bigstockphoto
|
14. 02. 2022
|
Internetem otřásá příběh Izraelce, který se vydával za zámožného dědice a diamantového magnáta. O jeho zdokumentování se zasloužila streamovací služba Netflix, kde můžeš celý časosběrný snímek zkouknout.

Miliardář ve třpytu diamantů

Příběh začíná docela nevinně. Mladá žena v něm vypráví o své zkušenosti se známou aplikací Tinder a okouzlujícím mužem, kterého na ní potkala. Mezi tisícovkami zájemců o seznámení z celého světa narazila i na Simona Levieva. Protože o sebe oba ve zmíněné seznamce projevili zájem, poměrně brzy se dali do řeči a domluvili se na první schůzce.

Tam dotyčné ženě zámožný podnikatel a údajný obchodník s diamanty naprosto učaroval. Na první schůzku ji vzal do vyhlášené restaurace a hned ten večer ji neváhal pozvat na výlet soukromým letadlem. Během něj poznala údajnou Levievovu bývalou ženu a dceru. Divné jí to nicméně nepřišlo a románek neukončila, což se časem ukázalo, jako obrovská chyba.

bigstock-alanya-turkey-september-435789632.jpg

Podvodník z Tinderu pochází z Izraele a často cestuje.
Bigstockphoto
Na Tinderu narazíš na kdekoho. Stejně jako v reálném životě.

Izraelský podvodníček a Ponziho schéma

Zmíněný „magnát“ totiž udržoval vztah nejen s ní, ale taky se stovkami dalších žen i mužů po celém světě. Svůj scénář měl promyšlený do posledního detailu. Zmíněné ženy (a občas i muže) nalákal na luxusní „instalife“, aby jim zanedlouho začal posílat znepokojující zprávy týkající se jeho „nepřátel“, kteří mu jdou po krku a snaží se ho sprovodit světa.

Svoje historky podpořil mnohými fotografiemi zbitého bodyguarda i srdceryvnými hlasovými zprávami. Když došlo na lámání chleba, své oběti žádal o finanční zálohu a nebál se z nich vymámit i jejich kreditky, úspory nebo zděděné peníze. Kriminalisté a reportéři, kteří do případu viděli, hovořili o tzv. Ponziho schématu – investičním podvodu, kdy Simonův luxusní svět hradili zamilovaní lidé ze seznamek.

Tisíce poškozených a milionové dluhy

Skvěle natočený dokument tě vtáhne do děje hned po několika prvních minutách. V průběhu necelých dvou hodin budeš sledovat napínavý příběh tří podvedených žen, ze kterých izraelský podvodník (vlastním jménem Shimon Yehuda Hayut) vymámil stovky tisíc dolarů pod různými a často dost za vlasy přitaženými historkami. Společně s dalšími obětmi šlo o škodu ve výši několika milionů dolarů!

A jak příběh Simona Levieva vlastně nakonec dopadl? Abychom neprozradili víc, než je nutné, pak zmíníme, že podvodníček se sice spravedlnosti na pár měsíců nevyhnul, v současné době si ale stále žije „na vysoké noze“ ve společnosti krásné modelky Kate Konlinové v luxusním bytě v Tel Avivu. A jeho profily na sociálních sítích jsou neustále aktivní…

Viděla jsi dokument Podvodník z Tinderu?

Použité zdroje: zdroj 1, zdroj 2, zdroj 3

Související články