
Ideální řešení třeba pro případ, že se ti ohlásila návštěva, která dorazí během dne. Ale taky skvělá dobrota, když máš líný den a chuť na jablíčka. Tady je recept.
Recept na jablečný crumble. Zkus ho!
Zapomeň na dlouhé uklízení po řádění v kuchyni. To s touhle baštou nehrozí. A ten výsledek!
Co potřebuješ: na náplň 6-7 jablek, 2 lžíce cukru, lžičku skořice, lžíci másla a šťávu z ½ citrónu, na krustu pak 120 g špaldové mouky, 120 g ovesných vloček, 100 g másla a 100 g cukru
bigstock-autumn-apple-oat-crumble-cake-263115160.jpg

Jak na to?
- Předehřej si troubu na 200 °C.
- Připrav si jablka – oloupej je, zbav jadřinců a nakrájej je na větší půlměsíčky.
- Dej je do mísy a přidej všechny ostatní ingredience na náplň. Smíchej je a směs dej na pečicí papír na pekáček nebo do zapékací mísy.
- Ovesné vločky smíchej s cukrem a moukou a nakonec přidej na kostičky nakrájené studené máslo. Z toho si vypracuj krustu, nebo jak se taky říká – drobenku.
- Připravenou směs rozprostři na ovocnou vrstvu a nech péct zhruba 45 minut. Vnitřek by měl bublat, zatímco vršek je krásně zlatý a křupavý.
- Crumble pak servíruj samotný nebo s kysanou smetanou. Můžeš ho navrch posypat moučkovým cukrem, pokud se ti nezdá dostatečně sladký.
Už jsi jablečný crumble zkoušela? Máš nějaké triky, jak ho udělat co nejlepší? Napiš nám je do diskuze pod článkem!