TOP 15: Čajovny v Praze, kde zapomeneš na všechny starosti

Shutterstock
|
14. 09. 2023
|
Zajdeš ráda do čajovny, ale úplně nevíš, do které se v Praze vydat, aby to stálo za to? Trošku jsme si na tyhle podniky posvítily a máme pro tebe 15 tipů, kde by se ti opravdu mohlo líbit. Následuj nás!

Čajovna Shisha II

Jedna naprosto úžasná čajovna tě potěší na Žižkově. Zamířit do ní můžeš nejen za skvělým čajem a na vodní dýmku, ale taky tě tu pohostí třeba ledovou kávou a dostaneš tu i něco na zub – od oříšků přes toast po dortík. Napít se tu můžeš i klasických limonád, a když budeš chtít, klidně tě tu nechají rozlousknout sušenku štěstí.

Zmínit musíme stylový interiér, kde nebudeš mít problém se uvolnit a pobavit se s přáteli.

Dobrá čajovna

Dobrá čajovna stojí přímo na Václaváku, ovšem ve vnitrobloku, takže tu vládne dokonalý klídeček. Čaji vysoké kvality to tady jen začíná. Útulné prostředí si tu můžeš užít s přáteli, partnerem, ale klidně tu poseď i sama s dobrou knížkou. Vodní dýmka tu samozřejmě nechybí, a dokonce se tu i dobře najíš, když ti vyhládne.

Čajovna u Džoudyho

Tahle čajovna tě ohromí už svým uspořádáním – navrhovala ji totiž architektka Tereza Podlešáková, která rozhodně nepodceňuje staré čínské učení feng-shui. Krásné osvětlené prostředí, možnost posezení na židlích i na zemi, kvalitní čaje, milá obsluha a taky nabídka poledního menu dělá z téhle čajovny hodně příjemný prostor, kam se dá bezostyšně zašít!

Malý Buddha

Orientální čajovna a restaurace Malý Buddha nabízí okouzlující prostory v Praze na Hradčanech. Božské čaje nejrůznějších druhů, alkoholické i nealko koktejly, vína a celá řada úžasně chutných jídel (i pro vegetariány) plus skvělé dezerty (jako třeba grilovaný banán), to je prostě něco, co chceš zažít, ať už v Praze žiješ, nebo jsi v ní jen na skok.

A Maze in Tchaiovna

Nedaleko Pražského hradu najdeš tuhle super čajovnu, kde můžeš v klidu rozjímat, ale taky se tu často konají akce, jako třeba divadlo nebo různé hudební sessions. Kromě interiéru je tady taky příjemná zahrádka. Zatímco jedni tyhle prostory milují, jiní je v oblibě nemají a přirovnávají je ke squatu a bludišti. Nemusíš se ale bát – pochutnáš si tu nejen na čaji a obsluha (nejspíš) udělá, co ti na očích uvidí.

Wood House Shisha Lounge

Okouzlující prostory zahrnující moderní i rustikální prvky navozují nezaměnitelnou atmosféru. Tahle fantastická čajovna sice není z největších, ale útulná je o to víc. Pochutnáš si tu na čaji, skvělé shishe a mají tu řešení i na hlad.

Čajovna Šamanka

Tahle čajovna si tě úplně a naprosto získá svým nádherným pestrobarevným prostorem, pohodlnými křesílky a příjemnou atmosférou, kterou už může dotáhnout k dokonalosti jen báječná obsluha, která se o tvoje blaho bude starat jako o svoje vlastní. Součástí prostoru je taky šamanské centrum a dětský klub.

Květinová čajovna

Květinová čajovna je sice v centru Prahy, ale už když se k ní přiblížíš, dýchne na tebe duch přírody a čisté krásy. Posedět můžeš uvnitř i na zahrádce se zelení, ochutnat tu nějaký ten kvalitní čaj, doplnit zásoby dýmkového tabáku a ochutnat třeba i zdejší vyhlášený kuskus.

Andělská čajovna

Krásné posezení s vybraným čajem, nebo dokonce čajovým koktejlem! To si nesmíš nechat ujít. K tomu ti tu samozřejmě rozpálí vodnici a občas se tu koná i nějaká ta zajímavá akce, jako třeba promítání filmu nebo přednáška na nejrůznější témata.

Na každém rohu vás tu mimo jiné zaujmou detaily, na kterých museli truhláři strávit hodiny práce, a za velmi dobrý nápad považujeme i rozdělení jednoho velkého prostoru na několik menších pomocí barev stěn.

Čajovna jedna báseň

Tato čajovna ctí čtyři principy cesty čaje směřující k dokonalosti – soulad, úcta, čistota a klid. Ponoř se do rozmanitého světa prostřednictvím čaje, jakožto média dokonalosti. Čajovna jedna báseň je nekuřácká, kouř se bude vznášet pouze nad šálkem čaje, který ti donese milý personál. A když se budeš chtít osvěžit, můžeš si objednat jablečný mošt nebo mrkvovou šťávu. K zakousnutí jsou pro tebe a tvé přátele připraveny oříšky, fíky, vafle nebo výborné domácí dortíky. Každý čaj si můžeš nechat odvážit a odnést s sebou domů.

Čajovna Setkání

Další plně nekuřáckou čajovnu můžeš najít v centru Prahy kousek od Paláce Žofín, kde si můžeš vychutnat více než 200 různých druhů čajů – bílé, zelené, červené, černé, oolongy, GABA, rooibos, ovocně, ovoněné, dárdžílingské, nepálské a další. Čajovna Setkání se stylovým jeskynním prostředím je jako stvořená k posezení s kamarády. Když tě honí mlsná, přijdou vhod různé pochutiny, jako je sušené ovoce, směs ořechů, maniokové chipsy.

Pestrá nabídka menu obsahuje i jídla na zahnání většího hladu, například nudle se zeleninou, kuskus, polévky či máslové tousty. Kromě kvalitního čaje si zde můžeš užít netradiční stolní hry či se zúčastnit uměleckých výstav, workshopů a přednášek.

Čajovna Banyan Shisha Lounge

Velmi útulná čajovna, která je oblíbená pro osvěžující vodní dýmky marvin smoke s kokosovými uhlíky doplněné o kvalitní tabák dle vašeho přání. Široká nabídka čajů je doplněna o piva, vína, koktejly, vietnamskou kávu a speciální nápoje, z nichž můžeme vyzdvihnout sahlep, což je tradiční kořeněný arabský nápoj z teplého mléka. Banyan Shisha Lounge je skvělá volba pro odpočinek od každodenního stresu rušného velkoměsta, ať už chceš posedět u dobré knížky, setkat se s přáteli či nerušeně pracovat (rychlá Wi-Fi k dispozici).

Čajovna a Čajový bar Peklo, nebe, ráj

Podnik originálně rozdělený podle barev na části Peklo, Nebe a Ráj. Můžeš si vybrat, zda se sem vydáš na rande prozkoumat ukrytá zákoutí s měkkými polštářky, nebo pokecat s přáteli na sedačkách u dobré deskovky. V čajovně se snaží pravidelně rozšiřovat množství společenských her a občas se zde konají i zábavné kvízové večery, takže se nebudeš nudit. Samozřejmě nechybí kvalitní vodní dýmky a bohatá nabídka čajových koktejlů, jež je rozšířena o další míchané nápoje, Bubble Tea, matcha drinky a skvělé limonády.

Čajovna Tea Mountain

Moderní podnik Tea Mountain představuje propojení čajového obchodu a čajovny. Originální koncept je určen pro všechny milovníky čaje, kteří si chtějí sypaný čaj vybrat, na místě ochutnat a v klidu vypít. Majitelé každý druh čaje vybírají s maximální péčí a důrazem na autentické zkušenosti, které načerpali během návštěv farmářů a čajových zahrad. Netradiční degustační čajovna s minimalistickým interiérem se zaměřujeme jak na kvalitní čaje určené ke každodennímu popíjení, tak i na čajové speciality, jež ocení zkušení pijáci.

Liliová čajovna

Stylová čajovna nedaleko Palmovky, která má vše, co správná čajovna potřebuje – klidnou atmosféru, útulné prostředí, velký výběr čajů, chutné vodní dýmky, něco dobrého na zub a mnoho různých deskových her. Jestli jsi vášnivá čtenářka, zapůjčit si můžeš i libovolnou knihu ze zdejší knihovny. Jednou z výhod čajovny je velký prostor pro pořádání akcí pro více lidí, ale samozřejmě se můžeš „zašít“ i do menších zákoutí. Bonusem jsou krbová kamna, která udržují v čajovně příjemné teploučko v zimních měsících.

Související články