Ještě je čas zhubnout do plavek! Jak na to?

ketofit.cz
Komerční článek
|
08. 03. 2022
|
Léto se neúprosně blíží, spolu s ním doba sukní, tílek a plavek. Taky patříte mezi ty, které s hrůzou zjišťují, že mají nějaké to kilo navíc a představa, že se svléknete do plavek vám zvyšuje adrenalin v krvi? Není proč se hroutit, pořád je čas do těch plavek zhubnout. Když na to půjdete chytře, zvládnete to!

Léto a plavky patří k sobě

Léto patří zábavě, výletům, vystavování těl slunečním paprskům a času strávenému vodními radovánkami. Mnohé z nás se ale už teď cítí při představě svléknutí se do plavek docela nepříjemně. Léto a plavky ale patří k sobě jako zima a teplá bunda.

Jak zatočit s nechtěnými kily a vyladit postavu?

Do léta ještě nějaký ten týden zbývá, tak neleňte a pusťte se do toho.

Tip číslo jedna: Stanovte si reálný cíl

Kdo chce zhubnout, ten si nejdřív musí ujasnit, proč vlastně chce zhubnout a taky si stanovit nějaký dosažitelný cíl. Ne nadarmo se říká, že hubnutí je v hlavě. Když si ale stanovíte těžko dosažitelný nebo dlouhodobý cíl, bude vám scházet motivace. Mnohem lepší je postupovat krůček za krůčkem a za každý dosažený úspěch se odměnit.

Tip číslo dva: Zkuste ketodietu

Kdo už nějakou dietu vyzkoušel, ten určitě ví, že zhubnout sice je dřina, ale udržet si vytouženou hmotnost je ještě těžší. Kila, která šla tak pracně dolů, se rychle vrátí, a dost možná i nějaké navíc. Jojo efekt je nepřítelem všech, kteří chtějí zhubnout. Ketodieta funguje ale jinak, když ji budete dodržovat, jojo efektu se bát nemusíte. Navíc díky ní zhubnete rychle, protože omezíte příjem sacharidů a tělo bude spalovat vlastní tuky.

Náš tip: Víc o tom, jak ketodieta funguje se dočtete třeba v recenzi KetoFit.

Tip číslo tři: Na slazené minerálky a limonády zapomeňte

Pitný režim je při hubnutí důležitý, rozhodně do něj ale nepatří slazené minerálky nebo alkohol. Ideální je čistá voda nebo neslazené čaje. Každý den byste měli vypít aspoň 2 litry vody, v létě se množství zvyšuje. Pijte ale průběžně po celý den, co přes den nevypijete, večer nedohánějte. Tím byste si mohli i ublížit a tělo připravit o cenné a potřebné minerály.

Víte, že dostatečný pitný režim dokáže energetický výdej zvýšit až o 30 procent a zrychlit metabolismus? Díky tomu bude tělo kalorie pálit rychleji, navíc i voda dokáže zaplnit žaludek a zasytit.

Tip číslo čtyři: Dodržujte zásady zdravého stravování

Pohlídejte si vyvážený poměr živin ve stravě, snižte příjem jednoduchých cukrů. Na jídelníček zařaďte dostatek čerstvého ovoce a zeleniny. Jezte pravidelně 5x denně. Den začněte snídaní, pokračujte dopolední svačinou, obědem, odpolední svačinou a večeří. Jezte pomalu, každé sousto dobře rozžvýkejte a vychutnejte si ho. Nikam nepospíchejte.

zakladem-je-zdravy-jidelnicek.jpg


ketofit.cz

Tip číslo pět: Hýbejte se

Bez dodržování pravidel zdravé výživy a pohybu se hubnout nedá. Kdo chce mít hezké tělo, ten se prostě musí i hýbat. Není třeba ale hned běžet do posilovny. Při čištění zubů můžete dělat dřepy, výtah vyměňte za schody, do obchodu se vydejte pěšky, do práce zase na kole. Teda pokud to jde.

Ve volných chvílích si můžete jít zaplavat, zacvičit jógu, zajezdit na kole. Fajn jsou i kolečkové brusle. Prostě si najděte takový druh pohybu, který vás bude bavit. Co si budeme povídat, když si cvičení budete užívat, i hubnout půjde snáz.

Tip číslo šest: Nepodceňujte ani spánek

Spánek a odpočinek jsou pro správné fungování našeho metabolismu naprosto zásadní. Napadlo by vás, že u někoho může právě nedostatek spánku stát za nadváhou? Kdo chce zhubnout, ten musí i dostatečně spát a dodržovat zdravou spánkovou hygienu.

Choďte spát každý den zhruba ve stejnou dobu, poslední jídlo si dejte minimálně 2 hodiny před spaním. V ložnici větrejte, asi 2 hodiny před tím, než si půjdete lehnout, už nekoukejte do mobilu ani počítače.

Tip číslo sedm: Mlsejte chytře

Koho z nás sem tam nezačne honit mlsná? Silná vůle je ale základem úspěchu, tak se nenechte zlomit k tomu, abyste se pustili do nějaké té kalorické bomby v podobě čokoládového dortu a zadělali si tak na problém, že neobléknete třeba kalhotky od plavek. I mlsat se dá chytře, a hlavně zdravě, stačí si místo dortu nebo jiných sladkostí dát čerstvé ovoce, proteinovou tyčinku nebo proteinový dezert.

Související články