Seznam věcí, které bys měla stihnout, než ti bude třicet

Bigstockphoto
|
10. 09. 2021
|
Třicítka znamená životní mezník pro všechny z nás. Co bys měla do té doby stihnout? Přinášíme několik návrhů, co bys měla aspoň jednou vyzkoušet, než si budeš říkat třicátnice.

Vyzkoušet si sólo cestování

Cestování tě může hodně obohatit. A o to víc, když někam vyrazíš sama! Sólo cestování je nejlepším způsobem, jak se osamostatnit, poznat samu sebe a prozkoumat novou kulturu. Navíc můžeš kápnout na partu podobně naladěných lidí, a kdoví, třeba i novou lásku! Využij této možnosti, dokud na to máš energii a chuť.

Vypustit ze svého života toxické lidi

Už dávno nejsi naivní puberťačka. Odstřihni se od toxických lidí, jako jsou manipulátoři, narcisové, sociopati a další. Zapracuj na svém seberozvoji a nauč se zdravé asertivitě. Do třicítky bys měla umět stát si za svým a říkat NE. Jen když budeš žít život po svém, dosáhneš úplné spokojenosti.

Zažít pořádně divokou párty

Pořádně se opít, zpívat na ulici na plné pecky hity Hanky Zagorové, protančit celou noc, pozvracet se v klubu pod stolem, usnout v zaplivaném non-stopu nebo si užít s neznámým týpkem na veřejných záchodcích. Protože zažít tohle po třicítce už holt bude blbý. Tak alou na party, ať máš o čem vyprávět vnoučatům.

bigstock-happy-friends-having-multiraci-270916096.jpg

Večírky už po třicítce nejspíš vymetat nebudeš, tak si je ještě užij.
Bigstockphoto
Ještě si pořádně zapař! Jestli se plánuješ usadit a mít děti, pak už to moc nepůjde.

Překonat samu sebe

Splň si své nejdivočejší sny, dokud je čas. Skočit s padákem? Koupit si motorku? Vystudovat design interiéru? Začít podnikat? Absolvovat kurz potápění? Vyrazit jako dobrovolník do Indie? Pamatuj, že nemládneme a ne všechno je lehké realizovat s dětmi.

Pečovat o sebe

Co se v mládí naučíš… Tvé tělo má paměť, tak se o sebe starej. Zaveď pravidelnou péči o pleť, sportuj nebo se začni otužovat. Tvé tělo ti jednou poděkuje. Nezanedbej ani psychické zdraví a vyhýbej se nadměrnému stresu. Potřeba je proto společenský život, pohyb, zdravá životospráva nebo třeba meditace.

Zapracuj taky na tom, abys hodila staré křivdy za hlavu, a to i za pomoci psychologa. Investice do sebe je to nejlepší, co můžeš udělat.

Najít se

Do třicítky bys v ideálním případě měla zjistit, co tě v životě naplňuje, a snažit se jít za tím. Až budeš mít starosti s chlapem a dětmi, na sebehledání už možná nebudeš mít prostor. Ale i kdybys to náhodou nestihla, nikdy není pozdě. Dopřej si nějaký čas sama pro sebe (třeba na cestách) a věř, že ti intuice napoví.

Odstěhovat se od rodičů

Nejvyšší čas postavit se na vlastní nohy. Nezáleží na tom, jestli si najdeš byt sama pro sebe, nebo zkusíš spolubydlení. Když se osamostatníš, rodiče ti budou míň kecat do života a zlepší se ti s nimi vztah. Už dávno bys neměla být považována za malé dítě.

Co by podle tebe ještě nemělo na našem seznamu chybět? Napiš nám své tipy do diskuze pod článkem!

Použité zdroje: zdroj 1, zdroj 2, zdroj 3

Související články