Události podzimu, na kterých bys rozhodně neměla chybět

www.pixabay.com
|
14. 09. 2017
|
Letní měsíce jsou už tradičně obdobím hudebních fesťáků, obřích gastro akcí, oživlých ulic, ale i megalomanských koncertů tuzemských a zahraničních umělců. Nejvýživnější období roku máme sice za sebou, to ale neznamená, že se nemáš na co těšit!

Máme pro tebe rovnou pět událostí letošního podzimu, které si prostě nesmíš nechat ujít. Těšit se můžeš na hektolitry zlatavého pivního moku, světelnou show, dostihy, obří letadla i ultrarychlé stíhačky. Připravena? Naše podzimní jízda právě startuje!

Dny NATO v Ostravě & Dny Vzdušných sil AČR (16. – 17. září 2017)

Největší bezpečnostní přehlídka v celé Evropě míří už po několikáté do Ostravy na Letiště Leoše Janáčka. Hlavní program Dnů NATO se skládá z prezentace těžké vojenské, policejní i záchranářské techniky, dynamických ukázek výcviku speciálních jednotek, leteckých ukázek a prezentace výzbroje, výstroje a vybavení útvarů. Mezi největší lákadla letošního ročníku patří nepochybně americké bombardéry B-52 Stratofortress, B-1B Lancer nebo KC-135 Stratotanker i akrobatický tým Saudi Hawks.

dny_nato.jpg

Dny NATO se již tradičně konají v Ostravě.
Dny NATO rozhodně nejsou zajímavé jen pro příznivce techniky. Loni zaujaly desítky tisíc lidí!

Pilsen Busking Fest 2017 (20. – 23. září 2017)

Už ve středu dvacátého září zaplní centrum Plzně desítky zahraničních, českých i plzeňských umělců. Pulzující centrum festivalu vyroste na náměstí Republiky, které bude sloužit jako jedna velká kreativní zóna s originálně řešeným pódiem. Pestrý program však bude návštěvníky čekat i ve Smetanových sadech, v ulicích Smetanova, Riegrova, Martinská a Americká. Samozřejmostí je i spousta doprovodných akcí v přilehlých parcích.

Pražský Oktoberfest 2017 (23. září 2017)

Milovníci pivního moku jásají! V pražském parku Ladronka se už potřetí uskuteční tolik očekávaný Pražský Oktoberfest 2017. U této příležitosti budeš moct ochutnat několik druhů tuzemských, ale především německých piv. Součástí akce je i doprovodný program pro všechny věkové skupiny, hromada dobrého jídla a soutěže pro pivaře.

127. Velká pardubická s Českou pojišťovnou (8. října 2017)

8. října odstartuje 127. ročník Velké pardubické, která je nejen sportovní, ale především kulturní a společenskou událostí. Velká pardubická steeplechase je nejstarším sportovním podnikem u nás. Vůbec první ročník byl odstartován v roce 1874 a dodnes je závod považován za ten vůbec nejtěžší na celé kontinentální části Evropy. Trať má úctyhodných 6900 metrů a množství unikátních překážek včetně obávaného Taxisova příkopu.

velka_pardubicka.jpg

Letos se koná 127. ročník závodu.
Ani Velká pardubická není jen pro milovníky koní. Navštěvují ji všichni zvědavci, kteří chtějí závod vidět na vlastní oči.

Festival světla SIGNAL 2017 popáté v Praze (12. – 15. října 2017)

Praha v polovině října opět ožije netradiční světelnou show! Pokud se Festivalu světla v letošním roce zúčastníš, dočkáš se zhruba dvacítky instalací od českých i zahraničních autorů. Nově budou instalace rozmístěny po dvou oficiálních festivalových trasách – po trase Centrum a trase Vinohrady. Festival slaví páté výročí, proto na tebe čeká spousta dalších změn a příjemných překvapení. 

Související články