Nejlepší selská polévka, jakou jsi kdy jedla. Máme recept

Bigstockphoto
|
10. 11. 2021
|
Podzim nás přímo vybízí k přípravě vybraných polévek, které nejenže zahřejí zkřehlé tělo, ale potěší i naše smysly. Máme pro tebe bezva tip!

Tradiční selská polévka je dozajista zapomenutým pokladem naší kuchyně. Vaří se hojně v restauracích, odkud jí určitě znáš taky. Houbová pochoutka s širokými nudlemi tě pohladí po duši, a navíc její příprava je děsně jednoduchá. S naší pomocí ji zvládne i naprostá začátečnice. A výsledek fakt stojí za to. Vsaď na selskou pochoutku a ohromíš všechny hosty.

Celá příprava ti nezabere více než 45 minut a cenově získáš večeři za hubičku. Tak pojď do toho!

Co potřebuješ: 4 lžíce rostlinného oleje, 3 lžíce hladké mouky, 1 litr hovězího vývaru, 1 hrst předem namočených lesních hub, 3 dcl mléka, sůl, pepř, libeček a petrželovou nať podle potřeby, široké nudle (fleky).

Náš tip: pokud si nestihla letos nasbírat lesní hřiby, nezoufej. V polévce je můžeš nahradit žampióny. Ty ale před přidáním do polévky nenamáčej ve vodě, jen je chvilku podus.

Jak na to?

  • V hrnci rozehřej olej a zapraš hladkou moukou.
  • Připrav si světlou jíšku a za soustavného míchání ji zalévej vlažným vývarem.
  • Přiveď k varu a provař alespoň 20 minut.
  • Mezitím si vedle v hrnci uvař široké nudle. Po uvaření je sceď a propláchni.
  • Pokud místo sušených hřibů použiješ čerstvé žampióny, podus si je vedle v hrnci na trošce tuku.
  • Pokud používáš sušené hřiby, uvař je vedle v hrnci doměkka.
  • Uvařené houby sceď a nakrájej na menší kousky.
  • Do provařené polévky přidej mléko a krátce provař.
  • Pak přidej houby a opět krátce provař.
  • Nakonec polévku dochuť solí, pepřem a libečkem.
  • Ozdob petrželovou natí.
  • Servíruj s širokými nudlemi.

Máš ráda selskou polévku, nebo ti vůbec nic neříká?

Použité zdroje: zdroj 1, zdroj 2

Související články