Jak pečovat o dekolt? Základem je vyvážený jídelníček a prodyšné oblečení

Bigstockphoto
|
08. 05. 2023
|
Věděla jsi, že z kosmetického pohledu končí obličej až podprsenkou? Hluboký dekolt přitahuje zcela jistě mnoho pohledů. My ti dáme tipy na to, jak o něj správně pečovat.

V teplých letních měsících vystavuješ na odiv nejenom svou tvář, ale i dekolt. Ten potřebuje stejnou péči jako jiné části těla. Pokožka je na tomto místě velmi jemná a náchylná ke všem myslitelným kožním problémům včetně vrásek, suché kůže nebo pupínků. Naučit se, jak pečovat o dekolt, je klíčem k jeho krásnému vzhledu, který pak bude hravě spolupracovat se zdravě vypadající kůží na tvém krku a tváři.

O dekolt se starej jako o obličej a krk

Velmi důležitým krokem k péči o dekolt je používání vhodné kosmetiky. Kvůli tomu, že je kůže na dekoltu citlivější a sušší než na obličeji, bys měla používat krémy nebo séra s mastnější texturou.

Kromě toho by ses i na dekoltu měla chránit před sluncem. Před opalováním si ho namaž opalovacím krémem s ochranným faktorem SPF 50, abys předešla tvorbě pigmentových skvrn nebo ztrátě pružnosti. Pokud se spoléháš na UV filtr ve svém pleťovém krému nebo make-upu, nezapomeň, že takovou ochranu potřebuje i dekolt.

Do starostlivosti a péče o dekolt můžeš zahrnout taky peeling nebo pleťovou masku. Stejně tak když se odličuješ, nezapomínej na tuhle opomíjenou oblast. Obecně se dá říct, že vše, co používáš na svou pleť, bys měla nanášet i na krk a dekolt.

bigstock-beauty-day-woman-wearing-towe-346523824.jpg

Víš, že z kosmetického hlediska obličej končí až nad podprsenkou?
Bigstockphoto
Dekolt je tvou vizitkou stejně jako obličej. Nezanedbávej ho!

Pupínkům zabrání vhodné krémy a prodyšné oblečení

Pro dekolt bez pupínků bys měla používat přípravky, které neucpávají póry. Pokud víš, že máš na téhle oblasti sklony k akné, zkus hledat tělová mléka, opalovací krémy a další kosmetiku, která je bez oleje. Můžeš si taky pořídit krém s kyselinou salicylovou, která proti pupínkům aktivně bojuje.

Pomáhá i nošení volného a prodyšného oblečení, stejně jako časté praní podprsenek a vrchních částí oblečení. Můžeš zkusit vynechat mléčné výrobky a potraviny s vysokým obsahem nasycených tuků.

Zdravou životosprávou ke vitalitě a nádhernému dekoltu

Ke krásnějšímu dekoltu ti může obecně pomoct vyvážený jídelníček bohatý na ovoce a zeleninu. Pro pleť je nejlepší vitamín A, vitamíny skupiny B, vitamín D, E, F a K, z minerálů pak selen, křemík a zinek.

Proti vráskám bojují i některé potraviny. Třeba kiwi, rajčata, mandle a avokádo. Vyplatí se hodně pít, a to hlavně neperlivou vodu s citrónem, abys předešla přílišnému vysychání a s ním rychlejšímu stárnutí pokožky.

Pružnost pleti a dekoltu pomáhá udržovat třeba i studená sprcha. Ta je obecně dobrá pro zvýšení imunity, a to nejen v zimě. Aby ses vyhnula vráskám na dekoltu, radí se taky naučit se spát na zádech. Pokud spíš často na boku, gravitace negativně zapůsobí – horní prso tlačí za střední linii těla.

Použité zdroje: zdroj 1, zdroj 2, zdroj 3

Autor článku: redakce

Související články