Beauty triky, které tě zachrání na fesťáku i grilovačce

Bigstockphoto
|
17. 06. 2023
|
Chystáš se s bandou přátel pod stan nebo plánuješ letní grilovačku? Možná přemýšlíš, jak to dělají „instaholky“, že jsou u vody nebo v lese pořád stejně dokonalé a načančané. Možná si osvojily tyhle kosmetické vychytávky, které musíš vyzkoušet!

Konec mastným vlasům

Začínají se ti mastit vlasy, ale na zdlouhavé mytí a sušení prostě nemáš čas? Suchý šampon zůstal pěkně v teple domova a ty přemýšlíš, jak tuhle vadu na kráse zamaskovat? Z téhle prekérky tě dost dobře vytáhne obyčejný pudr, který funguje stejně dobře jako zmíněný suchý šampon. Jednoduše ho nanes na štětec, a vklepej do mastných kořínků. Zase z tebe bude kočka, pro kterou by ostatní zabíjeli.

Sůl proti pocení

Horké letní počasí je fajn. Pokud ti během parna nezačne stékat pracně nanesený make-up. Pokud se leskneš doslova jako „psí kulky“, vyzkoušej následující beauty trik.  Rozpusť ve vodě obyčejnou kuchyňskou sůl, namoč do ní ručník, vyždímej a potírej jím tvář po dobu deseti minut. Skvělé osvěžení! Jen ta případná pusa od ctitele už nebude tak sladká, jak asi předpokládal a tajně doufal.

Rty k zulíbání

Trápí tě suché a popraskané rty? Věnuj jim pravidelnou péči! Stačí obyčejný balzám na rty nebo třeba voňavý olej (třeba mandlový nebo meruňkový) a zubní kartáček. Nanes balzám nebo olej na rty a asi minutu po nich přejížděj kartáčkem. Rty rázem získají svěží barvu, zbavíš je odumřelé kůže a navíc jim dodáš tolik žádaný objem.

bigstock-beautiful-girl-with-tea-bags-o-316183723.jpg

Tyhle beauty vychytávky tě můžou zachránit i po pěkné náročné pařbě.
Bigstockphoto
Ať už jsi na fesťáku, pod stanem s přáteli nebo jsi prostě jen měla náročnou noc, zkus tyhle triky a buď v pohodě!

Přírodní odličovač

Jak už to tak bývá, člověk si s sebou na čundr vezme milion nepotřebných věcí, to nejdůležitější ale nechá doma. Pokud je to i tvůj případ, marně večer ve stanu přehazuješ obsah kabelky z jedné strany na druhou a hledáš odličovač, máme pro tebe další super vychytávku. Chybějící odličovač skvěle nahradí olivový olej smíchaný v poměru 3:1 s vodou. Roztok důkladně protřepej a pusť se do odličování.

Prášek do pečiva tě zbaví nevzhledných kruhů pod očima

Že se včerejší noc vážně vyvedla? Tvoje pokožka a oční okolí na to bude mít pravděpodobně docela jiný názor. Pokud se ráno probudíš s kruhy pod očima a máš po ruce kypřící prášek, jednoduše jednu lžičku smíchej s černým čajem nebo vodou a směs nanes na oční okolí. Nech působit asi deset minut a opláchni. Po nevzhledných kruzích nebude ani památky.

Zubní pasta zatočí s nepříjemnými pupínky

Vypadá tvoje pleť jako by ti bylo znovu třináct? Sluníčko dokáže divy! A kdyby jen to – jeho paprsky zaručeně z tváře vytáhnou všechno, co se dlouho ukrývalo pod jejím povrchem. Pokud tě rozhodí nepříjemný pupínek, nezoufej! Prostě ho na noc potři pastou na zuby, která ho vysuší a ráno po něm nebude ani památky.

Zelený čaj je k nezaplacení

Probudila ses ráno s nepěkně oteklou tváří, ve které se odrážel včerejší pekelný mejdan s litry alkoholu? Aby sis celý den nemusela připadat jako nateklá dýně, popros paní domácí nebo kámošku o dva pytlíčky zeleného čaje. Pytlíky zalij horkou vodou, nech vychladnout a přilož na postižená místa. Kombinace antioxidantů otoky zmírní a dříve vrátí tvoje tváře do normálního stavu.

Aby make-up dlouho vydržel

Dala sis na festivalovém make-upu vážně záležet? Nebo prostě jenom potřebuješ, aby linky a stíny vydržely na svém místě pokud možno co nejdéle? Jednoduše je postříkej vodou (ideálně tou termální z lékárny). Voda hezky zafixuje a rozjasní líčení, takže budeš působit svěže celý den.

Použité zdroje: zdroj 1, zdroj 2

Autor článku: redakce

Související články