Ředkvičková pomazánka: rychlá, neuvěřitelně zdravá a chuťově perfektní

Bigstockphoto
|
22. 06. 2022
|
Pomazánky jsou neuvěřitelně vděčné jídlo. Když nějakou připravíš fakt dobře, strávníci ti budou schopní líbat ruce. A i ty si můžeš nebývale pochutnat.

Jestli máš ráda ředkvičky, vyzkoušej tuhle jednoduchou, ale chuťově dokonalou ředkvičkovou pomazánku. Až bude hotovo, naservíruj si ji na oblíbené pečivo a udělej si hostinu.

Ředkvičky nakopnou imunitu a odvodní organismus

Jestli si na nákupu čas od času nějaký ten trs ředkviček ukořistíš, pak určitě víš, že jsou prospěšné. Jen možná nevíš, s čím vším dokážou lidském tělu pomoct.

  • Jsou nabité vitamíny a minerály. Úplně. Podpoří imunitu, ať už dbáš na prevenci, nebo právě uléháš s bacilem do postele.
  • Obsahují antioxidanty. To jsou látky, které bojují pro volným radikálům, které mají na svědomí předčasné stárnutí buněk nebo rozvoj rakovinného bujení.
  • Pomáhají regulovat krevní tlak a cholesterol v krvi.
  • Podporují správné odvodnění organismu.
  • Dezinfikují trávicí trakt.

A je toho ještě mnohem víc. Vůbec není od věci mít tuhle štiplavou zeleninu v jídelníčku. V pomazánce ředkvičky nijak neztrácejí své cenné látky, tak toho využij.

bigstock-summer-harvested-red-radish-g-371196553.jpg

Zařaď občas ředkvičky do jídelníčku, jsou prospěšné.
Bigstockphoto
Ředkvičky pořádně nakopnou tvoji imunitu!

Ředkvičková pomazánka: recept ze všech nejjednodušší

S ředkvičkovou pomazánkou není žádná potíž. Chce to jen pár surovin a minut na přípravu a pak je fajn nechat výsledek chvilku odležet.

Co potřebuješ: 100 g ředkviček, 300 g čerstvého sýra, špetku soli, pepř, pár kapek citrónové šťávy a kopr (ten být nemusí)

Jak na to?

  • Ředkvičky omyj, odkrájej nežádoucí kousky a použitelné části nastrouhej najemno.
  • Pak je smíchej s čerstvým sýrem, přidej trošku soli a pepře, případně kopr.
  • Zakápni směs citrónovou šťávou.
  • Všechno pořádně promíchej a podle chuti případně ještě dolaď.
  • Hotovou pomazánku dej aspoň na 20 minut do ledničky. Pak můžeš servírovat!

Čerstvý sýr můžeš klidně nahradit tvarohem z vaničky. Obě varianty tě příjemně zasytí, takže nebudeš mít za půl hodiny tendenci něco zobat. Dobrou chuť!

Použité zdroje: zdroj 1, zdroj 2

Související články