
Na přípravu zapečených těstovin budeš potřebovat:
- balík těstovin (například penne)
- zhruba půl kila čerstvého listového špenátu
- jednu velkou cibuli
- oříšek másla
- smetanu na šlehání
- parmazán
- kuřecí prsa
- 3 stroužky česneku
- sůl
- pepř
- kari
- bylinky pro dochucení
Postup přípravy zapečených těstovin
Těstoviny uvař podle návodu tak, aby byly al dente. Listový špenát propláchni a nechej okapat. Kuřecí maso si nakrájej na tenké proužky a okořeň solí, pepřem a kari kořením. Nech odpočinout. Ve větší pánvi rozpusť máslo a orestuj na něm najemno nakrájenou cibuli.
bigstock-spinach-fresh-organic-spinach-188794852.jpg

Jakmile bude cibulka orestovaná, přidej k ní okapaný špenát. Poté, co ztratí na svém objemu, dochuť solí, pepřem, případně čerstvými bylinkami a česnekem. Přidej parmazán, důkladně zamíchej a nech odpočinout. Pokud bys použila špenát zmrazený, nech ho v sítku rozmrazit a přebytečnou vodu vymačkej.
Ve velkém hrnci smíchej uvařené těstoviny s kuřecím masem a špenátovým základem. Vše přendej do máslem vymazané zapékací misky a zalij smetanou na šlehání. Zakryté peč zhruba 20 minut při teplotě dvě stě stupňů. Na posledních deset minut poklop odkryj, přidej zbytek nastrouhaného parmazánu a nech ho, aby vytvořil zlatavou krustu.
Náš tip: Jídlo můžeš servírovat ozdobené nasekanými oříšky a modrým sýrem.
Máš svůj oblíbený recept na přípravu zapečených těstovin? Dej nám o něm vědět do diskuze pod článek.