Lahodná čokoládová pěna 3x jinak. Třeba z avokáda

Shutterstock
|
24. 09. 2023
|
Miluješ čokoládu a chceš si připravit jednoduchou, zato však vynikající dobrotu na mlsání? Připrav si luxusní čokoládovou pěnu, kterou zvládneš za pár minut doma s minimem ingrediencí. A hned třikrát jinak.

Na domácí čokoládové pěně je nejlepší to, že dobře víš, co všechno v ní je. Sama to tam totiž dáš. A když nebudeš chtít použít cukr, můžeš zkusit třeba xylitol nebo erythritol. Ušetříš si tak kalorie a jednoduché cukry.

Extra rychlá čokoládová pěna z mascarpone

Nejjednodušší recept na dobrotu, kterou bys mohla jíst ve velkém (ale neměla bys, protože je hodně kalorická), je tady. Miluješ pařížský dort? Pak si tuhle dobrotu zamiluješ.

Co potřebuješ: 125 g mascarpone, 100 ml smetany ke šlehání, vanilkové aroma, 2 lžíce holandského kakaa a cukr (nebo sladidlo)

Jak na to?

  • Nejdřív vyšlehej v misce mascarpone se smetanou a vanilkou.
  • Pak přidej kakao a cukr nebo sladidlo.
  • Pěnu nech aspoň hodinku vychladit v ledničce. Hotovo!

Čokoládová pěna z avokáda

Chceš zpracovat avokádo, které brzy nebude dobré? Tohle je jedna z možností.

Co potřebuješ: avokádo, lžičku citrónové šťávy, 3 lžíce holandského kakaa, špetku skořice, vanilkové aroma a 3 lžíce sirupu z agáve (nebo vyzkoušej čekankový sirup!)

Jak na to?

  • Rozkroj avokádo, vyndej pecku a dužinu vydlabej do misky.
  • Pokapej ji citrónovou šťávou, přidej kakao, sladidlo, vanilku a skořici.
  • Všechno rozmixuj dohladka.
  • Směs nech aspoň hodinku chladit.

Náš tip: Tuhle dobrotu můžeš podávat třeba s malinami. Je to naprosto božská chuťová kombinace!

shutterstock_720549136.jpg

Recept na čokoládovou pěnu je velice jednoduchý.
Shutterstock
Čokoládová pěna se dá připravit různými způsoby. Na tobě je, abys je vyzkoušela.

Čokoládová pěna ze dvou surovin

Tohle je taky záležitost, které se nejspíš nebudeš moct nabažit.

Co potřebuješ: 250 ml smetany ke šlehání a 100 g kvalitní hořké čokolády (jestli chceš, přidej i cukr nebo sladidlo)

Jak na to?

  • Odlom si kousek čokolády na nastrouhání a posypání.
  • Rozpusť si větší část čokolády a nech ji trošku vychladnout.
  • Smetanu poctivě vyšlehej dotuha a trošku si ji dej stranou na zdobení.
  • Teplou čokoládu větší části smetany pomalu přilévej a vmíchávej.
  • Pak nech pěnu aspoň hodinku chladit.
  • Servíruj ji se zbytkem šlehačky a s nastrouhanou čokoládou. Přidat můžeš i ovoce.

Chybí nám tady recept na čokoládovou pěnu, na který nedáš dopustit ty? 

Použité zdroje: zdroj 1, zdroj 2, zdroj 3

Autor článku: redakce

Související články