Inspirace na luxusní vánoční dárek roku 2021

Shutterstock
Komerční článek
|
10. 11. 2021
|
Vybrat ten pravý vánoční dárek není vůbec jednoduché. Obzvláště pokud nemáte představu, co by obdarovávanému mohlo udělat radost. Lze však s jistotou říct, že luxusem, který potěší každého, je kvalitní spánek. Vybírejte proto vybavení do postele – matrace, polštáře a mnoho dalšího.

Kvalitní matrace

Jestliže sháníte luxusní vánoční dárek, chybu rozhodně neuděláte výběrem nové matrace. Lidé totiž mnohdy podceňují kvalitu matrace, ta je přitom pro komfortní spánek naprosto nezbytná. Jestliže tedy víte, že by daný člověk ocenil novou matraci, není důvod váhat. Nabízí se různé luxusní matrace, nejoblíbenější volbou však stále zůstává pěnová matrace.

Ta je totiž vyrobena z kvalitní pěny a díky moderní technologii nabízí ty nejlepší vlastnosti. Ať už hledáte vánoční dárek pro ženu či vánoční dárek pro muže, s touto volbou rozhodně neuděláte chybu. Vybírejte matrace Curem – kombinují různé typy pěn, díky různé tuhosti poskytne matrace tu nejvyšší možnou stabilitu páteře.

Na obdarovaného tak čeká jedinečný požitek, jelikož tyto matrace perfektně kopírují tvar těla. Už žádné nepohodlí při spánku a nepříjemná rána z proleželé matrace.

shutterstock_512853715.jpg


Shutterstock

Polštáře

Matrace je samozřejmě tou nejdůležitější částí postele, ovšem pro to největší pohodlí při spánku je důležité mít také správný polštář. Ten totiž zamezí bolestem hlavy a krční páteře. Nejlepší volbou je anatomický polštář, ten je totiž přizpůsoben lidskému tělu pro ideální pozici hlavy a krční páteře. Jedná se o ergonomický polštář navržen tak, aby předcházel nepohodlí a komplikacím při spánku.

Mnohdy se jedná o polštář z paměťové pěny, jelikož právě tento materiál nabízí ty nejlepší vlastnosti. Jejich druhy se mohou lišit podle polohy, ve které člověk spí. Zatímco některé z polštářů jsou vhodné pro všechny polohy, některé z nich jsou určeny přímo pro spánek na boku či na zádech.

shutterstock_754637899.jpg


Shutterstock

Přikrývka

Výběrem polštáře to samozřejmě nekončí. Jestliže chcete obdarovanému zajistit opravdu skvělý spánek, můžete mu darovat přikrývku. Těch je celá řada, liší se materiálem, tloušťkou i velikostí. Poměrně univerzálním řešením je dvouvrstvá přikrývka. Tu si totiž člověk může přizpůsobit přesně podle svých potřeb.

Je totiž tvořena dvěma vrstvami – jednou slabší vhodnou zejména pro teplé dny a druhou silnější, která se hodí pro chladnější dny. Tyto dvě vrstvy navíc můžete spojit do jedné, takže získáte opravdu teplou přikrývku, takže vás ze spánku nevyruší ani chladné noci. Jedná se tak o skvělý dárek pro každého, ať už sháníte vánoční dárek pro manžela, babičku či třeba sestru.

shutterstock_1490398100.jpg


Shutterstock

Luxusní povlečení

Povlečení a prostěradlo už sice nemají přímý vliv na kvalitu spánku, i přesto jsou však velmi důležité. S luxusním povlečením v oblíbené barvě či motivu bude totiž pobyt v posteli ještě o kus příjemnější. Kromě vzhledu se samozřejmě zaměřte také na materiál.

Bavlněná povlečení má mnoho z nás běžně doma, vybírejte proto luxusnější materiály. Někoho potěší satén, zatímco jiný si užije spíše komfort, který nabízí teplé povlečení z mikroplyše či mikroflanelu. Možností je opravdu mnoho, díky tomu můžete vybrat prostěradlo a povlečení přesně na míru obdarovávanému.

shutterstock_1225283050.jpg


Shutterstock

Příjemné pyžamo

V posteli by samozřejmě nemělo chybět ani pohodlné pyžamo. Jedná se o perfektní dárek pro manželku. Vybírat můžete z pohodlných bavlněných kousků, které během chladných nocí zahřejí, anebo sáhnout spíše po luxusnějším kousku ze saténu a krajek.

Problémy s nespavostí či bolestmi zad a krční páteře trápí mnoho z nás. Jestliže tedy hledáte inspiraci pro vánoční dárky, zaměřte se právě na komfort při spánku. Ať už se rozhodnete pro některý z doplňků, anebo vyberete rovnou novou matraci.

Tagy: 
Související články