„Nebyl na testech, přesto prý má covid,“ píše o známém Ivo

bigstockphoto.com
|
27. 09. 2020
|
Situace okolo nemoci covid-19 se v Česku i dalších státech zhoršuje. Epidemiologové hovoří o druhé vlně koronaviru, politici zavádějí nová opatření. Počet testů i pozitivních případů přibývá. Některé z výsledků jsou ale přinejmenším diskutabilní.

Článek byl zpracován na základě příběhu čtenáře, který nám ho do redakce zaslal e-mailem. Fotografie jsou pouze ilustrační a jména osob byla na žádost čtenáře pozměněna – pozn. redakce.

Nekonečná fronta čekajících

O zkušenost svého známého se s námi rozhodl podělit Ivo – čtyřicetiletý stavební inženýr, který sám nemoc neprodělal, ale ve svém okolí má několik pozitivních pacientů. Jedním z nich byl údajně i Martin. Toho na testy do státní laboratoře odeslal zaměstnavatel. Když dorazil na odběrové místo, zaregistroval se a spatřil nekonečnou frontu čekajících.

Sám žádné příznaky covidu-19 neměl, bez negativního testu se ale do práce vrátit nemohl. Protože nechtěl stát ve frontě s potenciálně nemocnými a odnést si odsud případnou nákazu, rozhodl se využít služeb soukromé laboratoře, kam se ještě týž den objednal. Odběry v soukromé laboratoři proběhly rychle a bez zbytečných průtahů.

bigstock-woman-doctor-holding-vaccine-f-378267946.jpg

Je to pravda, nebo nová "lidová slovesnost"?
bigstockphoto.com
Byla jsi na testech? Ani jsi nemusela být a mohla jsi dostat výsledek.

Pozitivní a negativní

Jaké bylo ale jeho překvapení, když mu druhý den dorazily dvě zprávy – jedna ze soukromé laboratoře, která informovala o negativním výsledku a druhá z odběrového místa, kde se ale jenom zaregistroval a samotných testů se už nezúčastnil. Bizarnost téhle situace ještě podtrhla skutečnost, že test, který Martin neabsolvoval, vyšel pozitivně!

Martin pro klid duše nastoupil do izolace a nechal se otestovat ve státní laboratoři znovu. Druhý výsledek testování vyšel negativně a Martin se mohl opět vrátit k normálnímu životu. Hygiena vzala chybu na sebe. Prý toho mají moc a nestíhají. Dnes se tomu s klukama v hospodě už jenom smějeme, podle mého názoru by ale k takovým mýlkám docházet nemělo,“ uzavírá své vyprávění Ivo.

Podobné příběhy kolují po internetu a sociálních sítích celkem běžně. Co si o nich myslíš? Dej nám vědět v diskuzi pod článkem!

Související články