Intimnosti na stole nebo výlet do zábavního parku. Oživit vztah můžeš hned několika způsoby

Shutterstock
|
05. 03. 2023
|
I těm nejzamilovanějším se může stát, že v dlouhodobém vztahu ztratí jiskru. Není ale třeba ještě házet flintu do žita, protože existují triky na to, jak ji znovu zažehnout.

Pokud se dva lidé i po rocích milují a oba chtějí do vztahu vkládat energii a svůj čas, je možné jejich vztah znovu vzkřísit a znovu zažehnout plamen vášně a důvěry. Vztah může poničit plno věcí, včetně zanedbávání komunikace nebo chápání toho druhého jako samozřejmost.

Jak se ale s těmito vztahovými problémy beroucí jiskru popasovat? Vybraly jsme pro tebe pár tipů, tak na ně koukni a hned nějaké se svým kocourkem zkus.

Vzpomínej na začátky

Začátky u každého vztahu bývají plné romantiky, motýlků v břiše a magického koktejlu namíchaného z vyplavených hormonů štěstí. Proč si na tohle období čas od času nevzpomenout?

Můžeš se svým partnerem třeba navštívit místo, na kterým jste se poprvé potkali nebo si dali první pusu. Můžete společně kouknout na staré fotky nebo poslouchat písničky, které vás provázely v různých fázích vztahu. Cílem těchto aktivit je vzpomenout si a zapamatovat si, proč jste se do sebe zamilovali.

Poznej partnerův jazyk lásky

Ty a tvůj partner můžete mít úplně jiný jazyk lásky, který je třeba poznat a brát ho v potaz. Tobě můžou vyhovovat spíš doteky, kdežto on třeba preferuje slovní vyjádření lásky, jako jsou komplimenty nebo milostné dopisy.

Někdo jiný zase oceňuje láskyplné skutky, třeba přípravu večeře nebo posekání zahrady. Mezi další jazyky lásky patří přijímání darů a trávení kvalitního času. Jedním z nejlepších způsobů, jak oživit vztah, je právě poznání vašich jazyků lásky, abys mohla být milována takovým způsobem, který nejvíc oceníš. Stejně jako tvůj miláček.

Neber toho druhého jako samozřejmost

V dlouhodobém vztahu se stává, že si jsou lidé svými polovičkami jistí. To ale zabíjí jiskru a je proti tomu třeba bojovat. Jedním ze způsobů je projevování vděčnosti. Zkus si všímat, co všechno pro tebe tvůj partner dělá, a oceň ho, když to nebude čekat. Díky tomu se bude cítit milován a oceňován. Kdy jsi mu třeba naposledy poděkovala za to, že vynáší odpadky nebo vyklízí myčku?

Zkoušejte spolu nové věci

Po několika letech spolu můžete upadnout do nudného stereotypu. Strategií je zkoušet společně nové věci a vystoupit tak z komfortní zóny. Sdílení úplně nové zkušenosti může stimulovat hormon, který způsobí zvýšenou míru blízkosti s partnerem. Pomáhá taky zažívat adrenalin, který zvyšuje přitažlivost. A nemusí to být zrovna skákání z mostu, i když i to by mohl být nezapomenutelný zážitek.

Zkusit můžete třeba:

  • taneční kurz
  • kempování
  • dobrovolnictví
  • víkendový výlet
  • návštěvu zábavního parku
  • virtuální realitu

shutterstock_482996470.jpg

Vztah může přejít v rutinu. Musíš o něj bojovat!
Shutterstock
Přihlaste se třeba do tanečních kurzů nebo jděte fandit na fotbal!

Otřes rutinou

Ano, i intimní chvilky můžou být po chvíli stereotypní a nudné. Změna toho kdy, kde, jak a kdo iniciuje sex, obnoví onu pomyslnou jiskru a vášeň. Na nové polohy a místa můžeš najít inspiraci na internetu nebo se jednoduše o svých fantaziích pobavte společně a něco vymyslete.

Vzpomeň si na sebe a na svůj prostor

Stejně jako je důležité být spolu, je taky důležité mít svůj vlastní čas pro sebe. Je totiž těžké cítit zamilovanost k někomu, kdo ztratil svou individualitu. Najdi si vlastního koníčka nebo si stanov vlastní pracovní cíle a nastartuj tak nejdřív sebe, abys mohla být sama se sebou spokojená. To je totiž ohromně přitažlivé.

Stejně tak sexy může být vzdálenost mezi partnery, ať to zní jakkoli divně. Když jste pořád spolu, vytrácí se pocit exkluzivity a nastupuje stereotyp. Příště, když spolu půjdete na rande, zkuste se posadit na opačný konec restaurace nebo baru a pozorujte, co to s vámi dělá. Díky občasnému trávení času odděleně a vlastním koníčkům si můžete oba uvědomit, jak moc si chybíte, a vzpomenout si, co na vás vlastně doma čeká (a jak se na to těšíte).

Použité zdroje: zdroj 1, zdroj 2

Související články