Na rty, na tvář, na čelo. Co ti svými polibky říká?

Bigstockphoto
|
25. 12. 2022
|
Nevnímá tě jenom jako svůdný pytel kostí, jak řekla Margaret Houlihanová ze seriálu M.A.S.H? Pak tě nejspíš častuje polibky i jinam než na rty. Pokud mu na tobě opravdu záleží a skutečně tě miluje, věnuje se i tvému čelu nebo tvářím. Co který polibek znamená?

Polibek na čelo

Polibek na čelo dává ten, kdo tě respektuje takovou, jaká jsi. Říká se, že takový kocourek tě bere jako svou partnerku, ale zároveň taky jako kamarádku, se kterou může bez obav téměř cokoli probrat. Pro dlouhodobý a stabilní vztah je takový přístup požehnáním, takže se z každého dalšího polibku na čelo určitě raduj!

Polibek na tvář

Zatímco dřív se slušelo aspoň symbolicky políbit na obě tváře při pozdravu nebo seznámení na jihu a západě Evropy, dnes už tento trend dorazil i k nám. Na takovém polibku věru není nic erotického, ale je to příjemné. Polibek na rty od partnera při setkání tak ber jako hezčí „ahoj“ (a doufej, že tě bude líbat taky jinam).

Polibek na šíji

Tady už je to o něčem úplně jiném. Líbání na krk nebo šíji, při kterém pomalu ztrácíme vědomí, to je něco, čím tě chce tvůj kocourek dostat do kolen. A nejspíš se mu to povede, pokud není úplné nemehlo. Krk i šíje jsou erotogenní zóny a v kombinaci se rty, případně jazykem tvého protějšku, takřka stoprocentně dojde k výbuchu vášně a slasti.

bigstock-husband-kissing-head-of-wife-a-270809122.jpg

I polibek do vlasů má svůj význam.
Bigstockphoto
Každý pár by měl zažívat víc druhů polibku.

Polibek na rty

Polibek na rty podle odborníků vypovídá o vztahu, ve kterém je určitá míra hravosti a přátelskosti. Je to nejčastěji dávaná pusa, možná proto, že je u nás běžně přípustná i ve společnosti. Je tedy skvělé, pokud se takovými polibky častujete, ale pozor, aby nezůstalo jen u nich, protože je to přece jen spíš pozdrav než projev nějakého citu!

Už tě někdy políbil jen na jeden ret? Takový polibek nikomu než partnerům nedáváme. Je v něm nádech romantiky i erotična a dokáže být pořádně svůdný. Jen to zkus! Podobně pak „vyzní“ i dlouhý polibek na rty, při kterém se jen lehce navzájem rty dotýkáte.

Polibek na ruku

Podobně jako zmiňovaný polibek na tvář, i polibek na ruku je gesto, které se stále ještě praktikuje při seznamování nebo při setkání známých lidí. Ačkoli už pomalu mizí ze společnosti a nahrazují ho právě polibky na tváře, nejednu ženu potěší, ba až překvapí, když jí muž symbolicky políbí ruku. Symbolicky!

Polibek do vlasů

Polibek do vlasů zbožňujeme! Ty totiž dává někdo, komu na nás vážně záleží a kdo vůči nám cítí nějaké ochranitelské pudy. A tak si po takovém polibku na okamžik právem připadáme jako v nebi.

S jakými polibky se nejčastěji setkáváš ty a které máš nejradši? 

Použité zdroje: zdroj 1, zdroj 2

Související články