Sex během menstruace: Tabu, které je opředeno mnoha mýty

Bigstockphoto
|
01. 03. 2023
|
Sex během menstruace jo? Tak to teda určitě ne! Říká se přece, že je to nechutné, nebezpečné a hodně to bolí… Sex během menstruace je prostě celkově fuj.

Správně. Tohle všechno se na adresu sexu během menstruace fakt obecně říká. A to ještě spíš pološpitem, protože sex během menstruace je přece tabu. Sice za bílého dne všude v televizi vídáme naháče, mrtvoly z kriminálek i muchlovačky, které jsou decentní asi tak stejně jako slon v králíkárně, ale tohle? Běda pomyslet. Společnosti tak pravděpodobně asi ještě nějakou chvíli potrvá, než se s tímhle citlivým tématem popasuje, ale my si mýty s ním spojené vyvrátíme už dneska.

Mýtus č. 1: Ženy na to nemají chuť

Ano, 58 % žen opravdu potvrzuje, že během menstruace nemá na intimnosti ani pomyšlení. Některé ženy jsou na tom ale přesně opačně. Vlivem hormonů mají chuť na sex mnohem větší než obvykle a na svoje dny se vyloženě těší. Sex během menstruace může být intenzivnější, s hlubším prožitkem a žena může snadněji dosáhnout orgasmu. Vysvětlení je prosté. Při menstruaci je tělo ženy mnohem citlivější, sliznice prokrvenější a pochva přirozeně vlhká.

Mýtus č. 2: Hodně to bolí

Pokud půjdeme přes sebe, budeme dělat hrdinky a budeme chtít vyhovět partnerovi, který nás do něčeho tlačí, pak to rozhodně bolet bude. A nejen na těle, ale i na duši. Když ale projevíš přání, že toužíš po něžném milování, ten správný kocour ti jistě vyhoví.

Jde o to, že děložní čípek je během menstruace níž a otevřenější než jindy. Při volbě nesprávné polohy (nebo partnera) tak sex bolet opravdu může. Na druhou stranu ale uvolnění, které přichází s orgasmem, může menstruační bolesti dost zmírnit.

bigstock-a-young-eastern-woman-lying-on-426607220.jpg

Sex během menstruace je opředen některými mýty, které je třeba vyvrátit.
Bigstockphoto
Patříš k těm, které se během menstruace jen snaží přežít, nebo si dokážeš i užít sex?

Mýtus č. 3: Je to nehygienické a nebezpečné

Ano, sex během menstruace hygienický není a bezpečný už vůbec ne. Souhlas. To všechno ale zase jen za určitých okolností. Pokud často střídáš partnery, nějaké riziko je tam vždycky, jak jde o bezpečnost. To neplatí jen pro tenhle případ. Při menstruaci je možná hrozba ale přece jen o něco větší a pohlavní choroba nebo infekce se tě může týkat na to šup. Kondom by tak měl být samozřejmostí.

Co se hygieny týče, pokud si dáš sprchu před pohlavním stykem i po něm, používáš svůj ručník, dbáš na čistotu erotických hraček a nehodláš experimentovat s něčím neobvyklým, mělo by být všechno oukej.

Kočičí tipy závěrem

Když budeš sama k sobě vlídná, budeš poslouchat svoje tělo a po tvém boku bude ten správný fešák, může být sex během menstruace příjemnou záležitostí. A aby všechno bylo v pořádku na druhou, vybavíme tě na závěr i kapesními radami, které se ti můžou hodit.

  • Pozor na nechtěné těhotenství. Například u žen s nepravidelnou menstruací se může stát, že ovulace probíhá právě během tohoto období.
  • Pokud se bojíš úniku krve, vyhýbej se polohám, kterým hraje do karet gravitace. Takovým klasickým misionářem nemůžeš nic zkazit.
  • Vyhni se běžným tampónům. Můžeš použít menstruační houbu, menstruační kalíšek nebo tampóny, které jsou pro milostné hrátky během menstruace dělané.
  • Některé průzkumy uvádí, že sperma může průběh menstruace urychlit, a ta je tak kratší. Obecně se bát, jestli tě může vyvrcholení partnera nějak ohrozit, je spíš stresující a zbytečné.
  • Sex během menstruace není Texaský masakr motorovou pilou. Představa, že po milování budeme muset z ložnice tím potokem krve nejspíš proplavat, je mimo. O žádné litry a litry krve nejde. Během menstruace žena celkově přichází o necelých 40 ml krve a ani během sexu se tak opravdu nemusíš bát, že by to byl bůhvíjaký krvák.
  • Nenuť do ničeho sebe, ani partnera. U sebe poznáš, jestli máš na sex během menstruace chuť, ale pokud partner sám zatím neprojevil zájem, budeš se ho muset zkrátka zeptat. Hoď za hlavu coby kdyby, citlivě se zeptej a hned budete vědět, na čem jste.

Jak na sex během menstruace koukáš ty? Je to wow, nebo fuj?

Autorka článku: Bára Klímová

Použité zdroje: zdroj 1, zdroj 2, zdroj 3, zdroj 4, zdroj 5

Tagy: 
Související články