Iva: „Našla jsem dceřiny fotky na stránkách pro pedofily.“

bigstockphoto.com
|
31. 07. 2020
|
Noční můra každého rodiče – objevit na internetu fotky svého dítěte, které si mezi sebou posílají pedofilové. Přesně to se stalo jedné z našich čtenářek, která se rozhodla podělit se o svůj příběh a zároveň varovat ostatní.

Článek byl zpracován na základě příběhu čtenářky, která nám ho do redakce zaslala e-mailem. Fotografie jsou pouze ilustrační a jména osob byla na žádost čtenářky pozměněna – pozn. redakce.

Uzavřená skupina na sociálních sítích

„Miluji cestování a mou velkou vášní je Turecko. Protože trávím celkem dost času na sociálních sítích, jsem součástí několika tematických skupinek sdružující milovníky této nádherné země. Ráda do nich přispívám fotkami a zážitky z dovolených, kterou trávím s manželem a šestiletými dvojčaty. Jde o uzavřené skupiny, které jsou plné úžasných lidiček.

Bohužel se i tady (stejně jako kdekoli jinde) najdou narušení jedinci, kteří možná ani nedomýšlí důsledky svého jednání a to, že můžou dítěti a ostatně i jeho nejbližší rodině zničit život. Nikdy by mě nenapadlo, že se fotky mých holčiček objeví na stránce, která sdružuje pedofilní komunitu. O to víc, že bude mít někdo takovou drzost a stáhne mnou publikované fotky ze skupiny, do níž jsem je v dobré víře vložila.

Nad fotkou mého dítěte se ukájí pedofilové

O tom, že fotka Radušky koluje na zmíněné stránce, jsem se dozvěděla od známého, který měl vyšetřování problematiky na starosti. K fotkám malých dětí, u kterých bylo často uvedeno i jméno, věk nebo místo bydliště, není složité se doklikat. Stačí pár minut googlení a rázem se ocitnete na stránce, kde si pedofilové vyměňují zkušenosti, vzájemně se ve své úchylce podporují a co je nejhorší – sdílejí si mezi sebou fotky malých dětí.

bigstock-happy-family-mother-baby-gi-369032260.jpg

Fotky nahých dětí na internet nepatří.
bigstockphoto.com
Pokud jsi smířená s tím, že nad fotkou tvého nahého dítěte onanuje pedofil, klidně se chlub fotkami, na kterých je nahé.

Fotka Radky, kterou jsem vložila do zmíněné skupiny na sociálních sítích, zde byla umístěna s dosti nechutným komentářem, pod kterým přibývali další – stejně nechutné. Zatmělo se mi před očima a ovládl mě neuvěřitelný vztek. Nechtěla jsem ani domýšlet, co všechno nad fotkou mé dcery tihle úchyláci páchají. Okamžitě jsem zakladatele komunity kontaktovala s důraznou žádostí o odstranění fotky mého dítěte, bohužel mi ale nebylo vyhověno.

V první řadě je to moje chyba

Spor se vlekl několik dlouhých měsíců. A fotka mojí dcery tady vesele visela dál. Přítrž tomuhle pro mě jako rodiče naprosto nepochopitelného a nechutného jednání učinila až reportáž k této problematice, která měla za následek skrytí celé audiovizuální sekce ve fóru na zmíněném webu. Bohužel se obávám, že to, co jednou po internetu kolovalo, se z něj jen tak neztratí.

Nevím, kolik pedofilů vidělo moji malou holčičku, a možná to ani nechci vědět. Na druhou stranu vím, že je to v první řadě moje vina. Fotky malých dětí na internet prostě nepatří. Nikdy totiž nevíte, kdo je může stáhnout a zneužít k ukojení svojí odporné touhy,“ uzavírá své vyprávění Iva.

Co si myslíš o zveřejňování fotek malých dětí na internetu? Dej nám vědět v diskuzi pod článkem!

Související články