Jak přežít zimní dovolenou s dětmi?

Pixabay
Komerční článek
|
31. 01. 2018
|
Lyžařská sezóna již byla úspěšně zahájena a je určitě jen otázkou času, než se za zimními radovánkami vypravíš i ty. Zvláště pokud s sebou bereš děti, měla by ses obrnit trpělivostí. Dětičky totiž dokážou pěkně potrápit. A nejen na svahu. Plánování a poctivá příprava je tak klíčem k úspěchu. Na co konkrétně musíš dát pozor?

Výběr vhodné destinace

Výběrem vhodné destinace to všechno začíná. Proslulých lyžařských středisek sice existuje hodně, ne všechna jsou však uzpůsobena pro děti. Určitě byste měli s partnerem přihlédnout k lyžařským schopnostem vašich ratolestí. Pro úplné začátečníky bude určitě vhodný skiareál disponující lyžařskou školou. Lehce pokročilí malí lyžaři se zase výborně vyřádí na mírných sjezdovkách určených přímo pro děti. Pokud si na to troufnete, můžete děti vzít s sebou i na klasické sjezdovky. Tady však musíte mít opravdu oči na stopkách, aby nedošlo k žádné nehodě. Vy sami byste přitom měli být opravdu dobrými lyžaři.

Vždy je nutné mít plán B

Počasí si bohužel nevybíráme. Často tak dokáže zmařit i měsíce plánování té nejlepší zimní dovolené. Je nutné připravit se i na ty nejhorší scénáře. Třeba na to, že bude celý týden pršet, a lyžování ani jiné zimní radovánky tak nebudou připadat v úvahu. Proč je potřeba s tímto počítat? Protože děti, které se nudí, zlobí mnohem více. A to si asi nikdo nepřeje. Při výběru vhodné destinace tak zohledněte i možnost vyžití. Nekoukejte jen na kavárny, bary a restaurace, které by bez problémů zabavily vás. Dětem to totiž zcela jistě stačit nebude. Určitě se jim ale zalíbí třeba v obřím aquaparku nebo podobném zařízení.

Hotel musí být „kids friendly“

Obrovské wellness resorty jsou sice skvělé, pokud se v nich však nezabaví vaše děti, nikdy si ten slibovaný odpočinek neužijete. Hotely tak vybírejte pečlivě. Koukněte se, zda disponují dětským koutkem či jinou hernou, případně jestli je wellness centrum vybaveno i zónou pro ty nejmenší. Možná by bylo dobré vybrat také hotel vybavený barem, v němž si po uspání vašich ratolestí budete moci dopřát zaslouženou skleničku oblíbeného nápoje. Pokud se rozhodnete pro návštěvu českých hor, s výběrem hotelu vhodného pro děti vám dobře pomůže ubytovací portál Hotel.cz, na jehož stránkách naleznete vše potřebné.

Související články