Návrat do Bradavic: Harry Potter slaví 20 let a ty můžeš s ním

Bigstockphoto
|
05. 01. 2022
|
Pokud jsi typické devadesátkové dítě nebo jsi kouzelnickému světu propadla čistě ze zvědavosti, určitě jsi zaregistrovala zprávy o nejnovějším projektu.

Na mysli máme samozřejmě dokumentární film s názvem Harry Potter 20 let filmové magie: Návrat do Bradavic, který nám opět po letech nechal nahlédnout do velké síně, sklepení i kabinetů ředitele a učitelů z Bradavic. Má smysl tenhle snímek zkouknout a co od něj čekat?

První slzy už v druhé minutě

Už samotný úvod s titulky má kouzelný a dojemný nástup, u kterého uroní slzu i ti největší tvrďáci, kteří na filmové sáze vyrůstali. Dojemná scéna Hermiony a Hagrida, stejně jako vánočně vyzdobená velká síň a legendární zvací bradavické dopisy v tobě vyvolají silnou vlnu vzpomínek a nostalgie.

Veselé i dojemné vzpomínky

Následující minuty jsou pak magickými vzpomínkami samotných herců i několika členů štábu na léta, během nichž se písmena z geniálních knih J. K. Rowlingové přetavovaly v neméně dokonalé filmy. Vzpomínky herců ale nejsou jen úsměvné. V jisté části společně vzpomeneme na ty, kteří už tady s námi nejsou, ale do našich srdcí se zapsali nesmazatelným písmem. Navždy…

bigstock-159981491.jpg

Harry Potter se vrací a nechává nahlédnout do zákulisí.
Bigstockphoto
Slzy zaručeny!

Platonické i první lásky herců

Nechybí ani perličky z natáčení nebo osobní vyznání jednotlivých herců, kteří se zamilovali do svých filmových kolegů. Devadesát osm minut speciálu Harry Potter 20 let filmové magie: Návrat do Bradavic je především pro fanoušky, kteří chtějí znovu po letech zažít ono magické mrazení v zádech a znovu okusit (aspoň virtuální) vůni máslového ležáku.

Stojí to za to!

Projekt je ke zhlédnutí na platformě HBO, při troše štěstí na něj ale narazíš i na dalších portálech. Nám už nezbývá než ti popřát magický filmový zážitek ve společnosti oblíbených hrdinů a huňaté deky, která bude během koukání dost dobře suplovat neviditelný plášť, pod nímž se pořád skrývá ten malý zvídavý čaroděj, netrpělivě čekající na svůj zvací dopis do školy čar a kouzel v Bradavicích.

Už jsi tenhle nejnovější projekt ze světa čar a kouzel viděla? Líbil se ti?

Použité zdroje: zdroj 1, zdroj 2

Související články