Voňavé vánoční cukroví: tradice, která se musí dodržovat!

www.bigstockphoto.com
Komerční článek
|
25. 11. 2016
|
„Letos péct nebudu,“ zapřísahala se každý rok moje babička, ale nakonec jsme si u ní všichni ještě po štědrodenní večeři nacpali břicha nejrůznějšími druhy sladkého cukroví, které se rozplývalo na jazyku. Tahle tradice nesmí zemřít!

Nejen že dokreslovalo dokonale útulnou atmosféru, také stmelovalo celou rodinu a vždycky rozproudilo komunikaci o tom, jak se cukroví v ústech samo rozpadá, jak je vynikající ta domácí marmeláda v něm a jak je možné, že se takhle povedlo. A to nejen tenkrát u nás, ale i u většiny lidí v dřívější době.

15138531_1829215200650232_6131396209595327810_o.jpg

Některé druhy cukroví přežijí i staletí.
Sbíhají se ti sliny? Nám taky!

Péct nemusíme, stačí objednat!

Sladké cukroví k Vánocům neodmyslitelně patří, jenže když dnes a denně nestíháme po celý rok, jen těžko najdeme čas na pečení před Vánocemi. Provonět si během adventu bydlení sladkou vůní je naprosto kouzelné, ale někdy to prostě nejde. A teď je přitom nejvyšší čas s jeho výrobou začít!

Naštěstí se dá dnes cukroví bez jakýchkoli starostí objednat. Stačí si vybrat – oblíbené druhy, na kterých si se svými blízkými pochutnáš, a podnik, který ti pěkně poctivé cukroví upeče. Je to bez práce, ušetříš si čas a dost možná i nervy při pečení.  

Že to nebude ono? Že doma vždycky vznikají ty nejlepší kousky, a když si cukroví někde objednáš, dostaneš cosi plné chemie vytvořené z podivných polotovarů? Rozhodně to tak nemusí být, jen vědět, kde to udělají pořádně a s láskou

Cukroví z MojeCukrářství.cz – nejlepší volba pro nejkrásnější Vánoce

Líbilo by se ti bezpracně získat 8 druhů cukroví? Pochutnej si se svými blízkými na vanilkových rohlíčkách, vosích hnízdech, lineckém a na dalších dobrotách, které vznikají z poctivých surovin pod rukama naprostých profesionálů v MojeCukrářství.cz. Kilogram cukroví za naprosto luxusní cenu je zřejmě tím nejkrásnějším předvánočním dárečkem, který můžeš sobě nebo někomu ze svého okolí dopřát.

To nejlepší z vánočního cukroví: vanilkové rohlíčky a jiné evergreeny

A co nesmí o Vánocích na stole kromě bramborového salátu a kapra nebo řízků chybět? K naprosto neodmyslitelným proprietám patří samozřejmě vanilkové rohlíčky obalené v cukru, medvědí pracičky neboli pracny, na které si potrpí hlavně naše babičky, plněné ořechy (ach můj bože!) – cukroví ve tvaru ořechů plněné lahodným oříškovým krémem – dál pak tradiční kokosky, perníčky, plněné košíčky, které mohou směle konkurovat moderním muffinům, vosí hnízda a linecké spojované nejrůznějšími marmeládami (ideálně domácími) a polévané čokoládou i ovocnými polevami. 

vancnicukrovi01.jpg

Nemusíme péct hodně. Ale poctivě!
Tak tohle je skutečně božský pohled...

Jaké je tvé nejoblíbenější cukroví? A spoléháš letos na sebe, nebo pečení přenecháš profíkům? Dej nám o tom vědět na Facebooku nebo na Instagramu s hashtagem #jsmekocky!

Související články