Lázně nejsou jenom pro důchodce, vyrazit můžeš i ty!

penzion.cz
Komerční článek
|
28. 09. 2020
|
Dávno už neplatí, že do lázní jezdí jenom senioři a nemocní. Stále více lidí je vyhledává jako místo odpočinku a relaxace. Podzimní relaxační pobyty v lázních si skvěle užiješ i ty!

Lázně mají v České republice staletou tradici. Ať už jde o teplé minerální prameny, chladné kyselky či aromatické sirné prameny, máme na našem území nezměrné bohatství. Pitné kúry, koupele či zábaly ale nemusí sloužit jenom k napravení poškozeného zdraví, mohou posloužit také pro prevenci většiny onemocnění. 

Odpočinek je v současné uspěchané době více než důležitý a na podzim, kdy se náš organismus připravuje na zimní období může pobyt v lázních pomoci s posílením imunity či se zlepšením nálady. A protože imunita a psychická odolnost je v posledních měsících plných změn a obav z koronaviru více než potřeba, pobyt v lázních ti může jen prospět!

Mezi nejoblíbenější patří dlouhodobě pobyty v západočeských lázních. Karlovy Vary, Mariánské Lázně a Františkovy Lázně jsou sázkou na jistotu. V těchto centrech lázeňské turistiky na tebe čekají přepychové hotely, špičkové služby a nádherně upravená centra měst s kolonádami, tedy lázně se vším všudy.

Menší lázně ale také mají své kouzlo. Zajeď si třeba na víkendový pobyt v Poděbradech, na wellness pobyt do Třeboně nebo na romantický pobyt do Konstantinových Lázní. Určitě tě příjemně překvapí! 

Pokud se chceš během podzimní dovolené bavit a plánuješ vyrazit s kamarádkami, zamiř do Prahy. V letošním roce si jí užiješ téměř bez turistů a navíc za skvělé ceny. Nejde sice o lázně jako takové, ale  wellness pobyty v Praze nabízejí možnost, jak si odpočinout a zároveň být v centru všeho dění! 

Pokud ti v letošním létě v důsledku koronavirové pandemie nevyšla letní dovolená, je podzimní pobyt v lázních alespoň malou cenou útěchy. Nabídka podzimních lázeňských pobytů v českých lázních je pestrá a když u bazénu či v sauně zavřeš oči a zapojíš svoji fantazii, možná ti bude připadat, že se opaluješ na pláži v některé z exotických destinací. 

Související články