Kritičky, biomatky nebo nudilky. Tohle jsou ženy dneška?

www.bigstockphoto.com
|
11. 07. 2018
|
Pánové, se sklopenou hlavou musíme uznat, že to v dnešní době nemáte ani trochu jednoduché. Vybrat si z dnešních žen tu pravou pro spokojený život? Prakticky nemožné! Všude se to totiž jen hemží zlatokopkami, feministkami nebo nudilkami.

Pořádnou ženskou se selským rozumem, kterou baví její práce, je spokojená nejen s ní, ale především se sebou a ještě snad umí vařit, aby dnes člověk pohledal. Co vás čeká, pokud šlápnete vedle? Tady jsou nejčastější scénáře a případy, nad kterými nejeden muž zlomil hůl.

Zlatokopka nepracující

Kabelka Michael Kors, v kapse iPhone s hříšně drahým krytem z krokodýlí nebo hadí kůže, jehly na podpatcích, v jednu kosmetika, ve tři kadeřník a v pět sraz se stejně postiženou kamarádkou u kávičky a Sacheru za v Alcronu. Takhle nějak na první pohled poznáte typickou zlatokopku nepracující. Možná už tušíte, odkud tečou peníze na její rozmary – je to její muž, partner nebo přítel, který sedí v práci od rána do noci, aby jeho milá mohla utrácet pracně vydělané zlaťáky. Zlatokopka tráví většinu času ve fitku, solárku, na masážích a na dovolenou nepojede jinam než do Karibiku. Na Vánoce ji nejvíce potěšíte klíčky od Bentley nebo alespoň Aston Martina.

Feministka afektovaná

Tahle „žena“ muže vlastně k životu vůbec nepotřebuje. Chlubí se tím, že zvládne vyměnit vodovodní baterii, přibít obrázek, vymalovat celý byt a těžký nábytek odsmýkat z Ikey až domů. Muž podle ní přináší jen samé utrpení, a kdyby chtěla někoho, kdo se sám nezvládne ani najíst či obléct, pořídila by si dítě. Ze zkumavky, od svého gay kamaráda, samozřejmě. Pokud ji jen lehce naznačíte, že k některým věcem je přece jen muž potřeba, prokleje vás do sedmého kolena a přiřadí do skupiny nežádoucích osob s chromozomem Y.

Biomatka barefootová

Celý její život se točí okolo mateřství a věcí s ním souvisejících. Už od zabřeznutí denně navštěvuje známé maminkovské diskuze, kde radí matkám prvorodičkám o tom, jak nejlépe zpracovat, uchovávat a zkonzumovat placentu. Její jídelníček tvoří pouze bio, raw a vegan potraviny, z diet se přiklání k té, kterou drželi naši předci v paleolitu. Společně s plodovou vodou jí v tu samou chvíli odtéká také mozek. Kojení je přirozené a praktikovat ho musí zejména na veřejnosti před zraky ostatních znechuceně přihlížejících. Nehodlá se omezovat. V ničem! Mateřství je pro ni totiž posvátné.

„UM“ je zlo, „MuDRa“ je taky zlo a do diskuze za odmítání očkování nebo školní docházky bude neúnavně přispívat třeba celý den. Doma to u ní vypadá jako po výbuchu atomovky, to ale není podstatné, protože razí heslo „bordel v bytě, šťastné dítě“. „Manžu“, jak s oblibou nazývá svého dárce spermatu, po porodu nepotřebuje do doby, než hodlá opětovně zabřeznout. Namísto bot preferuje barefoot, namísto klasických hygienických potřeb látkové a pratelné vložky a tampony z houbiček, kterým příznačně dokreslila očička. Opruzený zadek, spalničky anebo angínu „mimíska“ léčí koktejlem ze Sava nebo hadím pytlíkem od TianDe.

bio_zena.jpg

S touhle ženou se taky pánové nudit nebudou.
Bio, raw, vegan... To je základ slovní zásoby!

Závodnice soutěživá

Ve všem musí být první, nejlepší a dokonalá. Život s touhle ženou je jako maraton pro jednonohého, olympiáda pro paralympionika nebo soutěž v pojídání knedlíků pro celiaka. Tahle žena udělá všechno pro to, aby vynikala nad ostatními, a to nejen v práci, ale také doma či v kolektivu. Bohužel tuhle vlastnost neustále předhazuje ostatním a chlubí se jí na veřejnosti. „Váš Pavlík ještě nemluví? Náš Marcel už zvládá plynně hovořit dvěma světovými jazyky!

Kritička věčněnespokojená

Nic jí není dobré, nic jí není po chuti. Dovolená na Kapverdách? Ale když ona chtěla na hory. Červené Ferrari, proč jste jí nekoupili to žluté? Špenát v jídle? Katastrofa! Kritička pochopitelně nekritizuje pouze vás anebo své blízké i vzdálené okolí, věčně nespokojená je i sama se sebou. Neustále si před vámi bude mačkat neviditelný „špek“ a nutit vás k tomu, abyste jí potvrdili, že je vážně tlustá (chraň vás ruka Boží, pokud to vážně potvrdíte). Bude jí vadit její nos, malá nebo naopak velká prsa, dlouhé nohy, oblé boky nebo barva spodního prádla. S touhle ženou se nedá žít. Alespoň ne dlouhodobě.

Zachránkyně obětavá

Tato žena, dívka nebo dáma zachraňuje všechno a všechny. Pravidelně posílá peníze na charitu, podporuje děti v Ugandě, kde si adoptovala dvě malá černošská dvojčata. Na ulici zachraňuje toulavé kočky, které následně přenese do 1+kk  bytu, kde jich má dalších dvacet. Byt kromě koček ovšem obývá i Karel – bezdomovec, kterého v zimě zachránila z ulice a on se od ní už z pochopitelných důvodů nehodlá odstěhovat. Ovšem její touha po záchraně zachází ještě dál. Z koše zachraňuje plesnivá rajčata, ze sběrny porouchaná kola. Nesmíme přece plýtvat a všechno by se přece mohlo někdy v budoucnu hodit. Nebo ne?

Vychovatelka utlačující

Nemůže si pomoct a neustále musí někoho opravovat, kontrolovat a utlačovat. Říct před ní „bysme“? Nemyslitelné! Jediné správné je přece „bychom“ a to ona moc dobře ví, takže vám to dá pořádně vyžrat. Tahle žena se snaží muže neustále vychovávat a předělávat k obrazu svému. Není se proto čemu divit, že muži si vedle takových žen brzy začnou připadat neschopně a bezvýznamně. Nikdo se proto asi nepodiví nad tím, že se z nich v průběhu času stávají podpantofláci, kteří mají k opravdovým mužům daleko!

ucitelka.jpg

Poučování je rutinou téhle ženy.
Tahle žena má vždycky pravdu. A muž od ní buď včas uteče, nebo špatně dopadne.

Nudilka závislá

Jsem tady pořád sama“, „kdy se vrátíš?“, „ty už mě vůbec nemáš rád“ – tak přesně tohle jsou nejčastější věty, které nudilka vypouští z úst. Nemá zájmy, nemá koníčky, ba ani kamarádky. Vyžaduje stoprocentní oddanost a umí pěkně citově vydírat. Pokud má její partner časově náročné povolání, odchází a vyhrožuje sebevraždou. Jak takové páry, kde je přítomná nudilka, končí? Většinou se propracují do stádia sociálně slabých sociopatů a agorafobiků, jejichž společný program sestává k pojídání „číny“ a otvírání lahváčů, které byly v akci.

Vařilka gastropekelná

Představte si, představte si, co jsem měl dnes k obědu. Představte si, představte si, co jsem měl dnes k obědu. Smažené knedlíky, fritované rohlíky, sekanou s vegetou, aspoň si mě nespletou, junior s worcestrem, jíme ho před Silvestrem, banány se šunkou a rozvařenou meruňkou. To koukáte, to koukáte, co jsem měl dnes k obědu!“ Vařilka gastropeklácká vaří ráda, šetrně a hodně. Mezi její základní výbavu paří vegeta, „ajdam“ třicítka, salám junior, masox a worcester. Její manžel trpí na žaludeční vředy a v nejbližší době mu hrozí operace žlučníku. 

Máš zkušenost ještě s jinými druhy žen? Dej nám o tom vědět v diskuzi pod článkem!

Související články