Horoskop na rok 2021 – 1. část: Býky čeká spousta změn, Lvi budou k nezastavení

bigstockphoto.com
|
07. 12. 2020
|
Rok 2020 byl náročný, co si budeme povídat. Pokud tě ale zajímá, co si na tebe přichystal jeho nástupce, jsi na správném místě! V téhle části horoskopu máme předpověď pro Berany, Býky, Blížence, Raky, Lvy a Panny.

Na ostatní dojde ve 2. části horoskopu. Slibujeme!

Beran (21. 3. – 21. 4.)

Berani budou v roce 2021 řešit hlavně peníze, majetek, hmotné zabezpečení. Na začátku roku nebudou moc vidět a slyšet, ale postupně se odrazí a půjdou si za svým – a pak o nich bude vědět každý. Na jaře bude v jednom kole a bude trošku i hrozit nějaká ta zdravotní indispozice, kterou není radno přecházet. Celý rok ale jako by chtěli pracovat na svém postupu životem. A bude se jim to dařit!

Práce a kariéra

Ten nejlepší čas na kariérní postup a upevnění pozice přijde až ve druhé polovině roku, ale neboj, dočkáš se toho. Zatím se na to pořádně připrav. Za vším bude pravděpodobně stát tvoje kreativita a umění řešit situace neobvykle a nečekaně. Potom už ti budou diář plnit schůzky a ty budeš ve svém živlu. Na konci roku už nejspíš budeš někdo úplně jiný!

Finance

Ruku v ruce s kariérou půjdou i peníze, ale nějakou chvíli to potrvá. Když začneš zhruba v polovině roku postupovat výš a výš, nějakých těch větších peněz se můžeš dočkat v listopadu nebo prosinci. Aspoň sobě a svým bližním budeš moct dopřát kouzelného a bohatého Ježíška! Na druhou stranu – každou korunu, kterou budeš mít, si budeš muset poctivě vydělat. Zadarmo ti hvězdy nic nedají.

Láska a rodina

Léto bude kromě postupu na kariérním žebříčku přát taky dlouhodobým vztahům. Mílový krok můžou udělat všichni Berani, kteří už pomýšlejí na svatbu, sestěhování nebo početí potomka. Ať už se ti bude hlavou honit cokoli, pořádně to promysli. Jsou věci, ze kterých už se později jen tak nevykroutíš.

Zdraví

Zdraví by mělo Beranům sloužit, jen co je pravda. Důležité ale je, aby se včas naučili odpočívat. Hrozí jim totiž přepracování a vyčerpání, ze kterého se pak člověk dostává hodně dlouho. S troškou opatrnosti jinak hvězdy slibují rok bez nových vážnějších problémů. Dost intenzivně ovšem můžeš řešit současné zdravotní potíže svoje nebo někoho ze svých blízkých.

Býk (21. 4. – 21. 5.)

U Býků jako by neměl zůstat kámen na kameni. Změnou projdou snad všechny jejich životní oblasti. Neznamená to ale, že by se Býci starali jen sami o sebe. Naopak u nich ještě posílí tendence pomáhat druhým. Pokud se v tom vidíš, neměla bys to přehánět. Každý dobrý skutek totiž bývá po zásluze potrestán.

Práce a kariéra

Práce tě bude těšit. I v případě, že už jsi v posledních měsících vykonávala spíš ze setrvačnosti a neschopnosti se někam pohnout. Buď si najdeš novou cestu ke své stávající práci, nebo se vydáš úplně jiným směrem a najdeš se v něm. Jisté je, že tě to nejvíc potáhne mezi lidi, jimž budeš moct pomáhat. Problém by ti nemělo dělat ani skloubení práce a odpočinku. Vypadá to dobře!

Finance

Co se peněz týče, tady by na tebe konečně mohlo sednout štěstí. Zkus si občas vsadit! Nemusí to být zrovna milióny, ale nějaká ta drobnější částka by se ti v peněžence taky mohla hodit. Dávej si pozor na to, komu svoje finance půjčuješ. A pokud to půjde, raději je nepůjčuj vůbec.

Láska a rodina

Jestli jsi zůstávala v lásce hvězdami opomíjena, rok 2021 přinese změnu a bude to pořádná nálož! Žádné vzplanutí, o němž nebudeš za měsíc vědět. Kdepak, může se stát, že konečně po dlouhé době potkáš někoho, kdo se ti zalíbí svými postoji a životními hodnotami. V tom případě ho ale nenech utéct!

Zdraví

Nepodceňuj signály těla, jimiž si říká o odpočinek. Nesnaž se přecházet drobné zdravotní komplikace a dovol si odpočívat. Nemusíš být pořád akční. Občas je fajn se zastavit, lehnout si na gauč, pustit si film a proválet odpoledne. Bez výčitek. Tělo ti poděkuje.

Blíženci (22. 5. – 21. 6.)

Blíženci to budou mít v roce 2021 dost těžké sami se sebou. Navenek sice budou vypadat v pohodě, ale jakmile se za nimi zavřou dveře, budou bojovat s přehnaným přemýšlením o tom, co by bylo, kdyby… A to může i nedobře dopadnout. Nauč se užívat si přítomnosti. Přemýšlet dopředu můžeš, ale všeho s mírou. Když ti to náhodou nepůjde, neboj se obrátit se s prosbou o pomoc třeba na psychologa.

Práce a kariéra

Když na sobě budeš pracovat, nebudeš mít o příležitosti nouzi. Pokud ale spoléháš jen na kouzlo své osobnosti a místo toho, aby sis zašla ke kadeřnici nebo kosmetiku, si radši koupíš cigarety, moc toho pro tebe hvězdy mít nebudou. I na vzhledu záleží, zvlášť pokud chceš působit na reprezentativní pozici. A pozor, ani prodavačka v marketu nemusí vypadat, jako by právě strávila půl roku na ulici.

Finance

V souvislosti s upraveným vzhledem a případnou lepší prací se může zlepšit i tvoje finanční stránka. Koncem roku 2021 bys dokonce mohla mít vytvořenou i pěknou rezervu, takže tě nevyvedou z míry ani nenadálé drobné výdaje, které se mohou objevit ještě kolem Vánoc.

Láska a rodina

Ve druhé polovině roku ti sice zkříží cestu šarmantní protějšek, ze kterého nebudeš moct spustit oči a který ti v noci skoro nedá spát, ale s největší pravděpodobností se budeš muset rozhodnout mezi tím, co bude říkat hlava a co srdce. Je možné, že buď bude zadaný, nebo třeba absolutně neperspektivní (neřízená střela nebo nespolehlivý bohém). Dobře si promysli, jestli to za to stojí, a jestli ti takový vztah nebude spíš brát než dávat.

Zdraví

Jestli jsi ještě nezačala pravidelně cvičit, určitě se do toho pusť! V tomhle ti hvězdy budou v roce 2021 opravdu přát. Najdi si aktivitu, která tě pohltí a při které nebudeš vnímat ani čas. Bude tě to neskutečně nabíjet a můžeš se tak vyhnout nejen tělesným potížím (jako je třeba nadváha a obezita), ale i těm duševním.

bigstock-image-of-a-beautiful-young-spo-282755695.jpg

Fyzická aktivita pomáhá odbourávat stres. To je pro tebe hodně cenná informace!
bigstockphoto.com
Věnuj se pravidelně sportu a uvidíš, že ti bude dobře fyzicky i psychicky.

Rak (22. 6. – 22. 7.)

Hlavním úkolem roku 2021 bude pro Raky naučit se pracovat se svými emocemi. Ty s nimi dokážou občas pořádně házet a můžou na ně mít i destruktivní vliv. Snaž se nenechat se vším vykolejit a nebuď kvůli všemu smutná a rozhozená – dá se na tom zapracovat, vážně. Jinak by pro tebe mohla být většina roku opravdu vyčerpávající a neuspokojivá. Až teprve během prosince tě totiž čeká klid.

Práce a kariéra

S odstavcem výš souvisí už třeba jarní nášup práce, který tě čeká. Objektivně si s tím dokážeš poradit, i když to třeba chvílemi nebude jednoduché. Ničemu ovšem neprospěje, když se sesypeš. Jakoukoli potíž vydýchej a nahlížej na svou práci bez emocí. Zvládneš to a už během léta se ti pořádně uleví. Navíc si budeš mnohem víc věřit a to za to stojí!

Finance

První polovina roku bude možná trošku chaotická. Dost možná tě čeká nenadálý výdaj, ale taky si zasloužíš pořádnou finanční odměnu, když v práci fakt zamakáš. Nakonec se to nějak poskládá a nebude to žádný průšvih. I tak ale radši připomeneme, abys neutrácela za zbytečnosti a radši si našetřila na něco většího. Třeba na rekonstrukci bydlení nebo krásnou dovolenou, kterou si zasloužíš.

Láska a rodina

Kde to půjde jako po másle, to jsou veškeré vztahy. S partnerem, přáteli, v blízké rodině i širším příbuzenstvu. Dokonce se můžeš sblížit s někým z příbuzenstva, o němž sis ani nemyslela, že byste si snad měli co říct. V lásce to zase vypadá hodně příznivě pro ty, kteří mají stálý vztah, i pro singles, kteří by se chtěli zadat. Spoustě Raků bude stačit, když se rozhlédnou kolem sebe, a najdou někoho naprosto fascinujícího.

Zdraví

Pozor, pozor, tady hrozí problémy z nedostatku pohybu. Zácpou to může jen začít, ale pokud se pravidelně, aspoň 3x týdně, nedokopeš k aktivitě, bude za chvíli malé oblečení a to nebude to nejhorší. Jestliže máš potíže s nadváhou i v rodině, o to víc by ses měla snažit. Samozřejmě bude nutné vyladit i jídelníček. Když vytrváš ve svém snažení, za pár měsíců se budeš cítit líp než kdy dřív a energie budeš mít na rozdávání!

Lev (23. 7. – 22. 8.)

Rok 2021 bude tím, na který budeš ještě dlouho vzpomínat. Bude nabitý nevšedními zážitky a užiješ si během něj celou plejádu emocí. Jestli tě láká cestování, ale situace nebude přát zahraničí, určitě se vydáš po krásách naší vlasti, kdykoli to bude jen trochu možné. Ruku v ruce s tím půjde poznávání spousty nových zajímavých lidí. Prostě se nebudeš nudit!

Práce a kariéra

Chuť do života ti nebude chybět už od počátku roku. Zatímco všichni jako by usnuli zimním spánkem, ty budeš překypovat nápady – a to i těmi pracovními. Až tě možná budou kolegové proklínat za to, jak jsi akční. Jestli už máš delší dobu pocit, že tě tvoje pracovní prostředí tak nějak tahá zpátky, neboj se podívat se po nové práci. Takhle dobrá konstelace hvězd dlouho nebyla a nebude!

Finance

Kreativním řešením pracovních nápadů si můžeš přijít na pěkné peníze – ať už jsi na volné noze, nebo zaměstnaná. Klidně si řekni o zvýšení platu, pokud jsi to neřešila na konci roku 2020. Za svoje výkony si zasloužíš ocenění, a když nezaplatí tvůj stávající zaměstnavatel nebo klient, nebude problém si najít jiného. Prostě vykroč vstříc bohatší budoucnosti.

Láska a rodina

Společně s avizovaným životním elánem se ponese i touha po milostných dobrodružstvích a bohužel i nevěře, jestli máš stálý vztah. Promysli si, jestli ti to stojí za to, protože každá nevěra praskne a může mít nepříjemnou dohru. Pokud máš potřebu střídat partnery jako na běžícím páse, bude lepší zůstat single a občas si někoho na noc ulovit. Budeš mít čisté svědomí, že nikomu neubližuješ, a víc si to užiješ.

Zdraví

Nauč se odpočívat! Jinak to bude velký špatný. Energie můžeš mít spoustu, ale dostatečný spánek ti nic nenahradí. Taky se nenech unášet na vlnách fast foodu a futruj zeleninu, jinak obzvlášť tobě jako Lvovi/Lvici hrozí nedostatek vlákniny a zažívací potíže. Když má tělo a mysl podávat výkony, musí dostávat vhodnou stravu.

bigstock-order-processing-caucasian-wo-357384482.jpg

Ať už budeš pracovat v kanceláři, nebo doma, výsledky budou stát za to!
bigstockphoto.com
Lvi budou překypovat energií a chrlit jeden nápad za druhým!

Panna (23. 8. – 22. 9.)

Zimní útlum, který se výš zmíněným Lvům nejspíš obloukem vyhne, může potrápit právě Panny. Dopřej si občas horkou vanu, aromaterapii nebo si zajdi do sauny. Jakmile si mysl i tělo odpočine, budeš znovu připravená na báječné výkony v práci i v mezilidských vztazích. Hvězdy naznačují, že úspěch číhá všude tam, kde budou moct Panny ukázat svou schopnost diplomacie a svůj šarm.

Práce a kariéra

Jde to, ale dře to. Tak by se daly shrnout první dva měsíce roku 2021. Jak se ale bude blížit jaro, začne se i tobě v hlavě rodit jeden dobrý nápad za druhým. Není vyloučeno, že některým z nich totálně odzbrojíš šéfa a dostaneš i přidáno. Hvězdy jsou nakloněny případnému přechodu na volnou nohu. Ze začátku bys sice měla míň peněz, potom by se ale situace zlepšila a ty bys byla svým pánem. Tedy svou paní.

Finance

O peníze nebudeš mít v roce 2021 nouzi. Ve své stávající práci určitě ne, a pokud se vrhneš do podnikání, pár měsíců oželíš tučné příjmy a nakonec budeš spokojená s tím, jak se situace vyvinula. Na konci roku třeba budeš moct i strávit svátky někde v exotice a ještě před tím zahrnout příbuzenstvo krásnými dárky.

Láska a rodina

Z tvého pracovního nasazení nemusí být partner úplně šťastný, nicméně když uvidí, jak tě to baví, nakonec se přidá na tvou stranu a bude se ti snažit spoustu věcí ulehčit. Nepodceňuj prosbu o pomoc, která může přijít od rodičů nebo sourozenců. Nemusíš skákat, jak pískají, ale tentokrát to bude nejspíš něco, co můžeš vyřešit jen ty. Takže bys měla.

Zdraví

Úrazy, úrazy, úrazy. Dávej si radši pozor i při odpočinku na gauči, protože jinak by tě mohlo něco nepříjemně přibrzdit. Dělej všechno pomaleji a opatrně. V zimních dnech nepodceňuj pořádné zachumlání ledvin!

Související články