Iva (36): "Místo zásnub rozchod. Na Vánoce odešel za dětmi."

www.bigstockphoto.com
|
04. 12. 2019
|
Vánoce jsou pro mnohé těmi nejkrásnějšími svátky v roce. Bohužel na ty minulé nevzpomíná jedna z našich čtenářek zrovna ráda. Všechno nasvědčovalo tomu, že ji dlouholetý přítel požádá o ruku. Namísto prstýnku jí ale zbyly jen oči pro pláč.

Ježíšek letos naděloval dřív

„Luďka jsem potkala příznačně na vánočním večírku naší firmy. Kromě zaměstnanců a vedení byli pozvaní i významní obchodní partneři a dlouholetí zákazníci. Jedním z nich byl i Luděk. Během večera jsme po sobě mlčky pokukovali. Ani jeden z nás se neodvážil toho druhého oslovit.

Na sklonku večera za mnou přišel kolega s tím, že pro mě má vzkaz. Stálo na něm: „Ježíšek asi letos naděloval dřív. Byla jste totiž na mém vánočním seznamu. Krásný adventní čas přeje Luděk.“ Na vzkazu nechybělo ani telefonní číslo.“

Trapná balicí hláška a telefon

„Na pozornost mužů jsem byla celkem zvyklá. Z duše jsem ale nesnášela tyhle trapné balicí hlášky. Na druhou stranu jsem byla už dlouho sama a Luděk mi byl celkem sympatický. Rozhodla jsem se mu napsat. Slovo dalo slovo a druhý den jsme spolu skončili nejen na večeři, ale i u mě doma. Ani jeden jsme si od tohohle úletu nic neslibovali, společně strávenou noc jsme brali spíše jako zpestření předvánočního času.

Naše schůzky začaly být ale stále častější a intenzivnější. Potkávali jsme se téměř každý den. Luděk pracoval v jedné známé firmě jako vrcholový manažer, času tak neměl mnoho. Přesto si ho na mě dokázal vždycky vyšetřit. Zahrnoval mě nejen láskou, ale i květinami a nejrůznějšími pozornostmi. Z původně nevinného flirtu se stala opravdová láska. Troufám si říct, že oboustranná a opětovaná.“

Nejkrásnější Vánoce

„S Luďkem jsme chodili tři roky. Zatím jsme spolu nežili, u mě doma byl ale pečený vařený. Všechno nasvědčovalo tomu, že náš vztah čekají změny. A ne jen tak ledajaké. Začala jsem přemýšlet nad rodinou a Luděk i nebyl nijak zásadně proti. Vždyť už mu bylo skoro čtyřicet. Určitě by chtěl mít potomka, kterému jednou přenechá firmu.

Blížily se Vánoce a Luděk byl čím dál tajemnější. Během jedné z mnoha večeří v luxusních restauracích mi sdělil, že letošní Vánoce budou ty nejkrásnější, které jsem dosud zažila. Spiklenecky pomrkával a já se odvažovala myslet na zásnuby. V hlavě jsem si plánovala velkolepou svatbu a život jako z pohádky. Bohužel osud semnou měl jiné plány.

Zaneprázdněný manažer a táta od rodiny

„Bylo obvyklé, že Luděk přes svátky pracoval. Nikdy si ale nenechal ujít štědrovečerní večeři, po které se ale musel vrátit zpátky k povinnostem. Alespoň tak mi to celé ty roky tvrdil. Pravda byla ale někde jinde. Když Luděk přišel, nepoznávala jsem ho. Byl vytočený a zároveň smutný. Večeře se ani nedotkl. Namísto toho otevřel lahev vína a vyprázdnil ji téměř jedním hltem. Slova, která následně vycházela z jeho úst, mám dodnes jako v mlze.

bigstock-young-couple-upset-woman-and-a-335843578.jpg

Dvojí život dokáže pořádně ublížit.
Bigstockphoto
Rozchod na Vánoce nebo před nimi? To bývá hodně drsné.

Luděk byl už dávno ženatý. Prý ale nebyl šťastný a chtěl se co nevidět rozvést. Měl dvě děti – pětiletá dvojčata a manželku, která mu na jeho nevěru přišla. Dostal nůž na krk – buď mě opustí, nebo už svoje děti nikdy neuvidí. Rozhodl se pro děti. Ještě ten večer odešel zpátky k rodině a já ho od té doby už nikdy neviděla. Jedinou připomínkou na tenhle nešťastný tříletý vztah mi byl prstýnek s obřím kamenem, který mi nechal jako omluvu na stole. Prý byl zásnubní.“

Jak bys reagovala v kůži naší čtenářky a co si myslíš o mužích, kteří vedou dvojí život? Dej nám vědět do diskuze pod článkem.

Související články