5 tipů, jak zatočit s kruhy pod očima

Shutterstock
Komerční článek
|
23. 05. 2023
|
Pokud se ráno probouzíte s opuchlýma očima nebo kruhy pod očima, nezoufejte. Přinášíme vám hned pět různorodých tipů, jak se zbavit příznaků únavy na obličeji.

Starých dobrých osm hodin

Možná to zní jako klišé, ale jeden z benefitů dostatečně vydatného spánku je i to, že vám zmizí opuchlé oči i kruhy pod nimi. Spánek je blahodárný, to není novinka, ale věděli jste, jak moc? 

Doporučených osm hodin spánku každý den:

  • vám zlepší zdraví, 

  • je přirozeným liftingem, protože podporuje tvorbu kolagenu, 

  • slouží jako prevence kardiovaskulárních chorob 

  • a mnoho dalšího.  

Pokud si správně nastavíte spánkový režim a budete spát osm hodin, kruhy pod očima budou minulostí.

Kvalitní matrace, kvalitní spánek

Jen osm hodin spánku nestačí. Záleží také na jeho kvalitě. V první řadě je důležitá kvalitní ortopedická matrace a polštář. Nekvalitní matrace i polštář vyvíjejí na vaše tělo protitlak, kvůli kterému se často převalujete. A právě převalováním se ochuzujete o hluboký spánek, který je nesmírně důležitý pro správné fungování organismu.

Matraci vybírejte z kvalitního materiálu. K výběru si vemte přítele nebo kamarádku, který vám pohlídá správnou polohu na matraci. Při zkoušení se lehněte na bok a sledujte, zda vám matrace ustupuje v bocích a ramenech. Podpírat by naopak měla bedra a nohy. 

Pro kvalitní spánek nepijte šest hodin před spaním kávu, a to ani v případě, že vám po kávě jde usnout. Dvě hodiny před spaním nejezte a nepijte alkohol. V ložnici před spaním vyvětrejte.

Spokojené bříško

Jako další tip bychom vám doporučili nespat na břiše. Právě při spaní na břiše máte nepřirozeně vychýlenou hlavu často s obličej zabořeným do polštáře. Tím, nejen že dochází k opuchlému obličeji, také tlačíte na orgány a zaděláváte si na problém s krční páteří.

Pokud máte spaní na břiše rádi, pořiďte si polštář ve tvaru “motýl”. Ten vám pomůže zmírnit negativní dopady spaní na břiše.

Štěstí přeje připraveným

Důležitá je i příprava na spánek, pleť dostatečně hydratujte krémem a na noc si pořiďte masku na oči. Nejen, že chrání před světlem, také v sobě mívá chladící polštářky, které přes den můžete vychladit v lednici či mrazáku. Když je poté přes noc použijete, zaručí vám to oči bez opuchnutí. Podobnou službu může udělat i chladící polštář, který odvádí přebytečné teplo. 

Pokud nechcete spát v masce nebo vám nevyhovuje, stačí si dát přes noc do lednice lžíci. Tou po ránu přejeďte okolí očí a opuchnutí je pryč.

Pozor na oční krémy

Oční krém je skvělým řešením pro už vzniklé kruhy pod očima a opuchnutí. Nicméně na trhu najdete spoustu očních krémů, které jsou jen předraženými krémy na ruce. Oční krém by měl mít lehčí texturu, která by měla zamezit zbytečnému natahování kůže. 

V ideálním případě by měl být bez parfemace, aby nedocházelo k podráždění očí. Na kruhy pod očima hledejte takové krémy, které obsahují koffein nebo vitamin C. Obě tyto složky by měly oči rozzářit. Krém můžete nechávat v lednici a nanášet zchlazený, tím také bude pomáhat na opuchlé oči a váčky pod nimi. 

Zdroj: https://www.prospanek.cz/blog/tipy-triky-aby-usinani-nebylo-za-trest/ 

Související články