Věci, které bys partnerovi říkat neměla. Vede „já ti to říkala“

Bigstockphoto
|
09. 11. 2022
|
Znáš to. Přiopiješ se nebo se jenom obyčejně naštveš a metáš kolem sebe blesky. Když je po ruce tvůj kocourek, pomalu se schyluje k naprosté katastrofě. Máme pro sebe seznam výroků, které muži neunesou. U některých to kupodivu docela chápeme.

Ať už se momentálně bavíte o čemkoli, ať už jste na sebe naštvaní a hádáte se, nebo jen probíráte drobnosti a střípky ze svých životů, nikdy bys neměla zabředávat do některých témat nebo použít níže zmíněné výroky.

„Já jsem ti to říkala!“

Tak tenhle výrok neocení ani tvoje nejlepší kamarádka, natož pak miláček. Nechtěl odříct šéfovi službu, takže nestihl divadlo, na kterém jste se domluvili už před měsícem a ty jsi mu ho ještě předevčírem připomínala s poznámkou, že když bude v práci do šesti, rozhodně se do divadla nedostane včas. V momentě, kdy ti celý zadýchaný volá, že běží po městě a nestíhá, zatni zuby a nevyslovuj to, co máš na jazyku.

Stejně tak to platí pro situaci, kdy rozebere pračku na šroubky, ale nakonec – přesně podle tvých předpokladů – pronese, že měl radši vážně zavolat opraváře. On to hoch už moc dobře ví, že jsi to říkala a měl to udělat jinak, než jak to nakonec udělal… Tímhle ho akorát vytočíš.

„Nemůžeš si na sebe vzít něco lepšího?“

Nelíbí se ti jeho šatník? Hlavně mu neříkej, že se hrozně obléká. Vytáhni do obchoďáku a ukaž mu, co by se ti na něm líbilo, najděte kousky, které mu budou slušet. On už bude pro příště vědět a předejdete monstrózní hádce.

Nevytahuj své ex „ze skříně“

Pokud to nijak nevyplyne ze situace, netahej z něj informace o jeho expřítelkyních nebo exmanželkách. Za prvé o tom člověk obecně nerad mluví, za druhé to může být netaktní. Nesrovnávej se s jeho ex, nemá to smysl. Stejně tak nevytahuj při jeho nedostatcích „ze skříně“ svého ex. Uměl rychleji vyměnit žárovku, líp vařil nebo líp voněl? Všechno se dá říct neutrálně. Když ale řekneš „Lukáš uměl aspoň perfektně vařit“, dokonale svého kocourka shodíš a ten už ti to nezapomene.

Dobrá rada: Jestli jsi někdy někoho ze svých bývalých podvedla, před tím nynějším to nevytahuj. Ušetři ho. Snadno by pojal podezření, že by se tvoje nevěra mohla týkat i jeho.

„Jsi mamánek!“

Vyslov to a peklo může začít. I kdyby to byla stokrát pravda, buď to sneseš, nebo s ním (a jeho matkou) radši nebuď. Jestli se dosud neodtrhl od svojí matky nebo prostě jenom skáče tak, jak ona píská, zkus to vyřešit jinak. Zeptej se, jestli nemá konkrétní situace jiné řešení. Určitě to dopadne líp než po vyslovení věty „jsi mamánek“.

Nerozpitvávej před ním svůj sexuální život

Jasně, když se tě zeptá, jak to máš nejradši, lehce stydlivě zamrkej a pověz mu to. Ale nevyprávěj mu o všech svých úletech od puberty až po posledního borce, kterého sis narazila, než jsi poznala svou drahou polovičku, tedy tu nynější. Rozhodně mu nebude dělat dobře, že jsi toho dost zažila a možná s větším počtem mužů, než je jeden.

delight-2166225_960_720.jpg

Muži jsou i v dnešní době hákliví na počet sexuálních partnerů u žen.
Pexels
Dokud se tě na tvůj sexuální život nezeptá, mlč. A potom buď hodně opatrná...

Měj svoje (finanční) tajemství

I když jsi možná taková idealistka, že nevěříš, že byste se někdy mohli rozejít nebo rozvést, měj svou železnou rezervu na účtu nebo na místě, o němž tvůj miláček neví. Ideální je částka, která by v případě kritického scénáře stačila na kauci při pronájmu jiného bytu. Nic mu o ní neříkej!

Pochybovat o sobě můžeš, ale ne před ním

Nezahlcuj ho otázkami typu „nejsem moc tlustá?“ nebo „vidíš tu celulitidu?“. Nedělej to, protože on s největší pravděpodobností tvoje drobné nedostatky nevidí tak černě jako ty sama. Když na ně budeš sama upozorňovat, jenom budeš sama sebe podkopávat. Muži mají rádi sebevědomé ženy, tak jí buď, i když nejsi dokonalá. Protože dokonalá není žádná z nás.

Nech si svoji intimitu

Tvůj drahoušek nepotřebuje vědět, že máš potíže se zažíváním nebo že jsi do té doby, než za tebou přišel, měla několik dní zarostlé nohy. Pro pány jsme my, dámy, bohyněmi, které jsou stále hebké, krásné a upravené. To, že si to podpaží prostě pravidelně holit musíš a obyčejná řasenka udělá hodně, si nech třeba na rozhovor při třicetiletém výročí.

pexels-photo-218679.jpeg

O intimních věcech se se svým partnerem můžeš bavit mnohem později...
Pexels
Pro muže jsme dokonalé. Neříkej mu, jak často se holíš nebo jaký gel používáš na intimní hygienu...

Jednou lež = napořád lež

Občas své milované polovičce zalžeme. Pokud nemáme vážně nečisté úmysly, jde ve většině případů o milosrdné lži. To, že se na večírku nic nestalo, mu tvrď, i když tě bude po několika letech nebo skleničkách hlodat svědomí a vzpomeneš si na plavovlasého manažera z firmy, kolem kterého ses ve snaze zaujmout motala a při tom padla nejedna pusa. Tvůj drahoušek pak totiž nebude myslet na nic jiného než na to, co ve vašem vztahu je ještě lež a o čem neví… A to není vůbec příjemný pocit.

„Tvoje rodina je příšerná!“

Ať už to budeš chtít říct o jeho nesnesitelné matce, otci alkoholikovi nebo těhotné sestře, která to nedotáhla ani k dokončení učňáku, zadrž. Jde o lidi, které má on rád. Tobě by to v opačném případě taky nebylo příjemné. Možná taky nevíš všechny souvislosti. A když se ti nebude něco pozdávat, podej to nějak rozumněji, ne takhle natvrdo. 

Související články