Jak zhubnout v obličeji? Sniž kalorický příjem a zacvič si jógu

Shutterstock
|
22. 05. 2023
|
Cítíš se oteklá nebo jsi trošku přibrala a tvůj obličej se zakulatil? Přemýšlíš, co s tím? Neboj, máme řešení. Mrkni na naše tipy, jak zhubnout v obličeji.

Bez celkového zhubnutí to nepůjde

Nebudeme chodit okolo horké kaše. Abys zhubla v obličeji, musíš zhubnout celkově. To je základ. A pro to, abys zhubla celkově, je klíčové mít vyšší energetický výdej než příjem. Jednoduchá matematika, na to nemusíme být premiantky.

Co tedy potřebuješ znát, je denní příjem a výdej energie. Teď ses zarazila? Jíš přece zdravě! Ale nezapomeň, že i zdravé potraviny mohou být pěkně kalorické. Například ořechy, sušené ovoce nebo ovocné smoothie.

Náš tip: Stáhni si do telefonu aplikaci na počítání kalorií. Vyplníš do ní výšku, váhu, věk, četnost fyzických aktivit a můžeš začít.

Ovšem než uvidíš první výsledky, může to chvíli trvat. Abys během té doby neztratila motivaci, přinášíme ti ještě pár tipů, kterými hubnutí v obličeji podpoříš.

Dodržuj pitný režim

Kolikrát může obličej působit otekle a odule z důvodu zadržování vody. Málo piješ a jíš často slané? Pravděpodobně je to tvůj případ. Pitný režim nemá cenu šidit. Kontroluj si, kolik toho za den vypiješ, a jestli ti nechutná obyčejná kohoutková voda, hledej jiné alternativy. Co takhle džbánek domácí citronády s mátou nebo domácí ledový čaj?

Odvodňování můžeš podpořit i pomocí bylinek, nejlepší je kopřiva, petržel a jalovec. Každé ráno si z téhle kombinace uvař čaj a buď si jistá, že výsledky se dostaví.

Náš tip: Dostatečně spi, omez alkohol a pravidelně se hýbej.

Obličejová jóga a lymfatická masáž

Obličejová gymnastika ti primárně s hubnutím v obličeji nepomůže, ale dokáže vyhladit vrásky a vyžehlit ochablý obličej. Vyzkoušet si to můžeš každý den doma. Otevři pusu dokořán jako lev a pomyslně si zařvi, dále vyslovuj písmena x, u a q. Výrazně artikuluj, aby se rozhýbala celá tvář.

A co je lymfatická masáž? Lymfatická masáž obličeje je velmi jemná masážní technika, která má za úkol obnovit a zvýšit oběh lymfy.

Jestliže totiž lymfatický systém nepracuje, jak má, zůstávají zbytky látkové výměny ve tkáních. To způsobuje zmiňované otoky a nahromadění tukových buněk. Pomocí masáže se lymfa aktivuje a odplaví škodliviny z těla ven. Zjisti u své kosmetičky, jestli lymfatickou masáž obličeje náhodou nenabízí!

shutterstock_1782262076.jpg

Masáž obličeje je příjemná a prospěšná!
Shutterstock
Pomoct ti může obličejová jóga i lymfatická masáž.

Jak zhubnout v obličeji během 15 minut? Vsaď na trik vizážistů

Až se budeš příště líčit, vyzkoušej metodu stínování obličeje. Opticky si ho tak zeštíhlíš. A jak správně stínovat? Je pro to jednoduché pravidlo: co je tmavé, ustupuje do pozadí, naproti tomu světlé a rozjasněné části vystupují vpřed. Tmavý odstín tedy nanes od ucha směrem ke koutku úst. Lícní kosti ustoupí do pozadí a obličej se opticky zúží. Tmavou dál pokračuj na hrany dolní čelisti, tím zúžíš bradu. A světlý odstín nanes na hřbet nosu, mezi obočí a pod oči.

Největší změna se projeví, když zhubneš po celém těle. Toho docílíš tak, když budeš mít vyšší energetický výdej než příjem. Cestu za štíhlejší tváří podpoř bylinkami na odvodnění, dostatečným pitným režimem a obličejovou jógou. A nezapomeň na ten nejdůležitější prvek – úsměv!

Teď už znáš všechny triky na to, jak zhubnout v obličeji. Směle do toho a držíme palce!

Použité zdroje: zdroj 1, zdroj 2, zdroj 3

Autor článku: redakce

Související články