Tipy na dárky k Vánocům pro manžela, kolegu i milence. Klidně i na poslední chvíli!

Bigstockphoto
Komerční článek
|
02. 12. 2021
|
Že tě na nakupování dárků zrovna dvakrát neužije, protože ti chybí inspirace a motivace? V takovém případě tě nemůžeme ochudit o tenhle Ježíškův seznam!

Co dát k Vánocům partnerovi, kamarádce nebo kolegovi? A co udělá radost tchyni, babičce nebo milenci? Máme pro tebe ultimátní seznam dárků pro různé věkové skupiny i pohlaví.

Co darovat partnerovi?

Ať už jste svazek stvrdili svatbou, nebo spolu žijete lidově řečeno na „psí knížku“, tvůj partner bude asi prvním člověkem, pro kterého budeš vánoční dárky nakupovat. Co letos frčí? Stejně jako minulý rok oblíbené herní konzole, zážitky i gurmánské speciality. Darovat můžeš třeba degustační menu do vaší oblíbené restaurace nebo pobyt v zážitkovém pokoji, kde se oba proměníte v oblíbené filmové hrdiny, členy tajného VIP klubu nebo neohrožené samuraje.

Pokud chceš podpořit oblíbený podnik, který to nemá v téhle době jednoduché, objednej si u něj vánoční balíček tradičních specialit. Jestli není tvůj kocour abstinent a rád si pochutná na kvalitním alkoholu, co takhle ho ještě před Vánoci obdarovat rumovým adventním kalendářem? Čekání na Ježíška mu tak hezky zpříjemníš a hlavně zkrátíš. A protože jsou alkoholové kalendáře plné vybraných specialit, do budoucna budeš mít další tip na super dárek.

Dárečky pro (pra)rodiče

Tady je potřeba přizpůsobit výběr dárku nejen věku rodičů a prarodičů, ale taky jejich koníčkům. Pokud mamka zbožňuje parfémy pekelně drahé značky, plácni se letos přes kapsu a udělej jí radost v podobě dárkové kazety, kde kromě zmíněného parfému najde i něco navíc.

Radost udělají i nejrůznější bytové vůně, které navodí tu správnou atmosféru. Už jsi slyšela o aroma difuzérech s přírodními složkami nebo svíčkách, které při hoření praskají jako skutečný krb?

Pokud je tvůj táta aktivní řidič a rád společně s mamkou poznává krásy naší země, zaplať mu dálniční známku na další (půl)rok. Nově ji už objednáš a zaplatíš online, takže nemusíš obíhat pošty nebo čerpací stanice a ptát se na zboží, které bylo před Vánoci tradičně nedostatkové. A kdyby ji už náhodou měl koupenou, zjistíš to – systém tě ji nenechá (znovu) zaplatit.

Radost rodičům udělají určitě i knížky oblíbeného autora, lístky na koncert jejich oblíbené skupiny nebo třeba zážitek v podobě romantické večeře, wellness pobytu nebo adrenalinové jízdy třeba na sněžném skútru.

Maličkosti pro kamarádky

Věděla jsi, že nás formuje maximálně pět lidí, kteří se objevují v naší blízkosti? Dáme ruku do ohně za to, že se mezi zmíněnými najde i pár tvých nejlepších kámošek. Čím je letošní Vánoce potěšit? Třeba hrnečkem nebo plecháčkemoriginálním nápisem a balíčkem karamelek! Je tvoje kámoška spíš na „tekuté“? Poohlédni se po kvalitních vínech s vtipným nápisem nebo osobním věnováním.

Preferujete spíš zážitky? Co takhle zaplatit společný wellness pobyt plný relaxačních procedur? Nebo vás lákají spíš pikantní dárky? Naordinujte si společný večer ve společnosti namakaných svalovců, kteří svoje kvality předvedou během pikantního vystoupení. Tyhle pánské skupiny vás dostanou do kolen. Na to vezmi jed. Nebo spíš skleničku s proseccem.

Dárky pro kolegy a šéfy

Tady už je potřeba zohlednit, jestli (ne)vhodně zvoleným dárkem dotyčného nebo dotyčnou neurazíš – ba co víc, nepošleš svoji pracovní kariéru do horoucích pekel. Pokud máš se šéfem a s kolegy dobré vztahy a jste společně naladění na podobnou vlnu, rozhodně je neurazíš nějakým vtipným hrnkem nebo vánočně laděnou sklenkou ve společnosti kvalitní kávy, čaje nebo vína.

Vedle nešlápneš ani s nejrůznějšími delikatesami a balíčky oblíbených specialit. Co takhle sýrový nebo uzeninový výběr? Nebo vánoční balíček sestavený z dobrot restaurace, kde jste se společně potkávali během obědových pauz? Šéfa a kolegy rozhodně neurazíš ani kvalitními pralinkami nebo fair trade čokoládou. Tou navíc uděláš radost rovnou dvakrát. Klidně někomu až na druhé straně zeměkoule.

bigstock-couple-giving-christmas-gift-i-437122781.jpg

Vymyslet dárky k Vánocům občas není jednoduché.
Bigstockphoto
Kromě svých nejbližších bys měla dát dárek i těm, které se chystáš navštívit.

Radost v balíčku pro tchyně a tchány

Pokud s tchyní zrovna dvakrát nevycházíš, ale z tradiční vánoční sešlosti se letos nevykroutíš, neměla bys sem přijít s prázdnou. Pamatuj, že nejvděčnější dárky jsou ty, které se dají sníst. Ty totiž rozhodně nebudou na poličce plnit nevděčnou funkci lapačů prachu.

Proto vsaď opět na nejrůznější degustační balíčkykávou, čaji, vínem, ovocnými sirupy, marmeládami, džemy, sýry nebo uzeninami. Balíček můžeš různě namixovat nebo ho ladit do řecké, italské nebo španělské kuchyně. Při balení nezapomeň ani na velkou mašli, aby tvůj dárek pod stromečkem tchánovci opravdu našli…

Čím potěšit milenku nebo milence?

Že to máš aktuálně rozehrané na víc stran? Soudit tě nebudeme. Zato přidáme pár tipů na dárky, které udělají ve finále radost rovnou dvakrát. Pokud máš v oku míry milenky nebo milence, můžeš zmíněné obdarovat luxusním spodním prádlem nebo erotickou noční košilkou. Balíček pak doplň o nějakou erotickou hračku a o zábavu na nudné zimní večery máte vystaráno.

Od věci nejsou ani zmíněné pobytyzážitkových pokojích nebo relaxační wellness víkendy. S tím, jak vysvětlit svoji nepřítomnost doma, ti už ale neporadíme. Pokud chceš do mileneckého poměru zainvestovat, vedle rozhodně nešlápneš s kvalitním šperkem, dobrou whisky nebo vyhlášeným karibským rumem.

Co letos daruješ na Ježíška ty?

Použité zdroje: zdroj 1, zdroj 2, zdroj 3

Tagy: 
Související články