Recenze dámských sportovních hodinek Armodd Candywatch Crystal. Do těch bychom šly!

redakce
Komerční článek
|
25. 11. 2020
|

Design – 10/10

Začneme pěkně od povrchu. Dámské hodinky Armodd Candywatch Crystal zaujmou hned na první pohled, protože nejsou jako ty klasické gumové hodinky nebo náramky s nepěkně vystouplým ciferníkem. Naopak – jsou elegantní, zazáříš v nich při sportu i v práci a dají se vzít k jakémukoli outfitu.

Kvalitní ocel ve stříbrné a zlaté barvě (výběr je na tobě) nikdy nezklame. Ciferník má navíc krásně blyštivé lemování a můžeš si vybrat z 5 možností, co na něm má být, třeba podle nálady. Divoká kočka, nebo křehký motýl?

Jak se nosí – 8/10

Ze začátku jsme byly trošku skeptické, protože na první dojem jsou hodinky poměrně těžké (mají 70 g). Už během chvíle si na ně ale zvykneš a pak ani nevíš, že je máš na ruce. Nevýslovně kvitujeme magnetické zapínání, díky kterému si řemínek utáhneš nebo povolíš přesně na milimetry, aby ti bylo nošení hodinek příjemné. Nemusíš se bát, že by hodinky kvůli nedržícímu magnetu padaly – při testování se to nestalo ani během větších otřesů.

img_20201125_152445.jpg

Tyhle hodinky už nedáš z ruky.
redakce
Hodinky ti změří i puls a krevní tlak.

Co umí – 8/10

Nebudeme hodinky Armodd Candywatch Crystal srovnávat se sportovními hodinkami za 10 tisíc korun. Takové vlastnosti u nich prostě nenajdeš. Nicméně pokud se ti líbí jejich design a nepotřebuješ do puntíku rozebírat každý svůj krok, věříme, že s nimi budeš spokojená.

Jakmile hodinky spojíš s telefonem, můžeš se podívat na to, kolik kroků jsi za den ušla (tenhle údaj je pochopitelně k nalezení i na samotných hodinkách) nebo si můžeš nastavit upozornění na příchozí hovory a zprávy, případně ti na ně můžou chodit i další notifikace. Pokud potřebuješ být neustále informovaná, je to skvělá věc.

Jednoduše zjistíš svou tepovou frekvenci (klidně i v pravidelných intervalech) a krevní tlak. Bezva pro všechny, ještě víc pro ty kočky, které trpí jeho výkyvy.

V aplikaci WearHealth, kterou si do telefonu musíš nainstalovat, vidíš všechny naměřené statistiky včetně třeba počtu ušlých kroků nebo spálených kalorií. A dozvíš se i něco o svém spánku. Příjemné je, že aplikace je celá v češtině. Ne všichni, kdo umí anglicky, chtějí anglicky pořád něco luštit. A ne všichni anglicky umí.

K dispozici je 9 sportovních režimů, takže chůzí a během to jen začíná. Pak je tu taky plavání, turistika, badminton, jízda na kole a další.

Pomocí hodinek můžeš na dálku spustit foťák ve spárovaném telefonu. Dá se taky nastavit vibrace místo klasického budíku, takže se nemusíš ráno co ráno děsit nepříjemných zvuků. A když někam „zašiješ“ telefon, hodinky ti pomůžou ho najít (když bude v dosahu Bluetooth).

img_20201125_152606.jpg

Dámské sportovní hodinky musí být funkční, ale i elegantní.
redakce
Hodinky ti budou spolehlivě monitorovat tvoje sportovní aktivity.

Speciální funkce pro ženy – 10/10

Tyhle hodinky jsou dámské nejen proto, že vypadají elegantně. Díky nim si v aplikaci můžeš vést informace o menstruačním cyklu. Aplikace ti povede záznam o menstruaci a vypočítá i dny ovulace, abys měla všechno pod kontrolou.

Displej a ovládání – 10/10

Tohle je pecka. Na rozdíl od srovnatelných produktů je ovládání těchhle hodinek fantasticky jednoduché a intuitivní. Ovládací tlačítko přímo na ciferníku stačí krátce stisknout pro posun a dlouze pro potvrzení (čehokoli).

Oslovil nás i displej. Častou nedokonalostí sportovních náramků a hodinek je totiž špatná viditelnost na slunci, tohohle pokladu se to ale netýká, pokud si trošku zvýšíš jas. Krásně čitelné údaje nás prostě dostaly!

Baterie – 8/10

Baterie při denním používání hodinek vydrží zhruba 5 dní, což není nijak zlé, ale potěšilo by nás, kdyby to byl aspoň týden. Nicméně déle vydrží v případě, že nebudou zaznamenávat sportovní aktivitu nebo tlak a tep. Když je budeš muset na nějakou dobu z jakéhokoli důvodu odložit, baterka vydrží i 15 dní.

Odolnost – 9/10

Celých 10 bodů z 10 si netroufáme dát, nicméně si dovolíme tvrdit, že hodinky něco vydrží. Mají stupeň krytí IP68. Ano, jsou i vyšší stupně krytí, ale na hodinky pro ženy to, myslíme, stačí. Můžeš je s sebou vzít takřka kamkoli.

Závěr

Jestli hledáš elegantní dámské sportovní hodinky, můžeš být Armodd Candywatch Crystal (třeba z e-shopu smartomat.cz) tím pravým ořechovým. Má spoustu užitečných funkcí, jsou odolné a jednoduše se ovládají. Zvykneš si na ně už po chvilce nošení. Pochopitelně neumí to, co hodinky dvakrát tak dražší. Pro obyčejného smrtelníka jsou ale naprosto dostačující a my bychom do nich šly!

 

Tagy: 
Související články