
Na přípravu rajčatového gazpacha budeš potřebovat:
- 4 ks rajčat
- 1 ks červené papriky
- 1 ks salátové okurky
- 2 ks jarní cibulky
- hrst černých vypeckovaných oliv
- 4 stroužky česneku
- ½ lžičky krupicového cukru
- 100 ml červeného vína
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 lžíci citrónové šťávy
- špetku chilli
- petrželku
- pečivo k podávání
- sůl a pepř
tomato-soup-482403_1280.jpg
Postup přípravy rajčatového gazpacha
Jako první si spaříme rajčata a oloupeme je. Poté rozkrájíme na menší kousky, stejně jako papriku a česnek. Do větší mísy přisypej rajčata, s paprikou a česnekem, nalij víno, přidej cukr, olivový olej a citronovou šťávu, osol, opepři, přidej špetku chilli a důkladně rozmixuj.
Na talířky určené k podávání polévky si připrav oloupanou a na malé kostičky nakrájenou okurku, společně s jarní cibulkou a olivami. Vše dej v misce vychladit do lednice. Rozmixovanou směs potom nalij do talířků a ozdob zbývající okurkou, petrželkou a olivami. Podávej s opečeným chlebem.
Máš svůj oblíbený recept na gazpacho? Dej nám vědět do diskuze pod článkem.