TOP 10: Kde se v Praze najíst bez lepku?

Shutterstock
|
22. 11. 2023
|
Lepek. Pro někoho úhlavní nepřítel, pro jiného zbytečná vycpávka jídelníčku. Ať už ho konzumovat nechceš nebo nemůžeš, připravili jsme pro tebe dnešní článek, ve kterém najdeš ty nejlepší pražské restaurace, kde servírují jídla bez něj.

Restaurace Sangam

Milovníci indických pokrmů by rozhodně neměli vynechat návštěvu největší indické restaurace v Praze, která je vhodná k autentickému posezení i oslavě výjimečných událostí. Nech rozmazlovat svoje chuťové pohárky pokrmy, které pro tebe připravil vyhlášený šéfkuchař Sarkar, který společně s bratrem otevřel jedinečné restaurace založené na konceptu "Indian By Nature" na několika místech v Praze.

Těšit se tady můžeš na tradiční pokrmy z indických koření, ryb, mořských plodů, masa, čočky a zeleniny. Specialitou jsou i zdejší kebaby grilované ve speciální troubě Tandoor. Velkou předností je i to, že večer (od 19. hod) si tady užiješ bez pobíhajících dětí a dalších rušivých elementů.

Adresa: Sokolovská 71, Praha 186 00
Web: https://sangam.cz

Restaurace Portfolio

Chceš si užít opravdový luxus a ještě si pochutnat na bezlepkovém jídle, které ti připraví vyhlášení kuchaři? Pak zamiř do oblíbené restaurace Portfolio. I přes vyšší ceny to tady rozhodně stojí za návštěvu. Těšit se můžeš na stylový interiér, prvotřídní obsluhu a chuťově vynikající jídla i vína.

Naservírují ti tady mezinárodní kuchyni s velkým podílem bezlepkových variant a také několika vegetariánskými možnostmi. Ve všední dny si tady můžeš skočit na obědové menu a pokud slavíš výjimečnou událost, pozvi sem mamku, kámošku nebo svého kocourka na degustační menu s vinným párováním.

Adresa: Havlíčkova 1030/1, Praha 110 00
Web: https://www.portfolio-restaurant.cz/

Restaurace Alriso Risotteria Italiana

Miluješ Itálii a zároveň hledáš místo, kde ji umí připravit i v bezlepkové variantě? Pokud jsi odpověděla kladně, pak se vydej do rodinné restaurace na Betlémském náměstí, která slibuje prvotřídní zážitek. I tady je sice potřeba počítat s vyššími cenami, odměnou ti však bude jedinečný zážitek v příjemném prostředí typicky italské restaurace, kde není pro stres a spěch místo.

Zdejší specialitou je rizoto v mnohém provedení a nechybí ani maso nebo mořské plody. Během poledne si navíc můžeš pochutnat na cenově výhodných meníčkách.

Adresa: Betlémské nám. 11/259, Praha 11000
Web: https://www.alriso.cz/

Restaurace Five Rivers Indian Kitchen & Bar

Ráda bys ochutnala něco ostřejšího? Pak zamiř do indické restaurace a baru Five Rivers, kde se snoubí chuť čerstvých surovin s uměním zkušených kuchařů. Hned u vstupu ti učaruje jedinečný koncept a design tohoto místa, které je ne nadarmo označováno jako nejlepší indická restaurace v Praze. Když se k tomu všemu přidají ještě typická indická jídla, připravovaná s maximální pečlivostí a pokorou, jen stěží budeš hledat konkurenta.

Adresa: Křižovnická 60/10, Praha 110 00
Web: https://www.fiverivers.cz/

Restaurace U Agamy

Restaurace s příjemným prostředím nedaleko parku Parukářka, kde jsou podávána všechna jídla bez lepku. Konečně si můžeš pochutnat na zdravých kroketách, knedlících a bramborových plackách. A dokonce zde čepují i bezlepkové pivo Ferdinand. Milou společnost ti bude dělat velká agama, podle níž získala restaurace své jméno. Ale nemusíš se bát, že by ti ujídala, má své místečko v teráriu.

Adresa: Štítného 202, Praha 130 00
Web: https://restaurace-u-agamy.business.site

MaLi BISTRO

Originální podnik, jehož motto zní: „Když jeden může a druhý ne…“ Tady si může pochutnat na dokonalé italské pizze, burgeru nebo bagetě celiak i jeho drahá polovička nebo parta přátel. Všechna jídla v MaLi BISTRO jsou totiž k dostání v klasické variantě s lepkem i v bezlepkové verzi pro celiaky. Můžeš se spolehnout na poctivé hamburgerové bulky a domácí hranolky. Jako sladkou tečku na konec ti milá a vstřícná obsluha může donést lahodnou zmrzlinu.

Adresa: Freyova 247/13,  Praha 190 00
Web: https://malibistro.cz

Restaurace Pizza Scuola

Dalším tipem pro milovníky „italského slaného koláče“ je Pizza Scuola. Právě zde připravují bezlepkovou pizzu, kterou si vlastnoručně vyrábí přímo na provozovně ze směsi italské mouky Grano Zero. Přijď ochutnat bezkonkurenční pizzu bez lepku doplněnou o salám, mozzarellu, žampiony, špenát, olivy a další ingredience podle tvé chuti. Název podniku česky znamená Pizza Škola, což odkazuje na kurzy výroby pizzy pro všechny věkové kategorie, které se zde pořádají.

Adresa: Heydukova 11, Praha 180 00
Web: https://www.pizzascuola.cz

Restaurace Arepas De Lyna

Vyzkoušej, jak chutná latinskoamerická kuchyně. Jeden dokonalý rodinný podnik s pořádnou porcí exotických pokrmů na tebe čeká na Vinohradech. Restaurace Arepas De Lyna ti v barevném interiéru naservíruje ty nejlepší pochoutky z Venezuely. Všechna jídla jsou připravena v bio kvalitě podle originálních receptů, které nenajdeš jinde na světě. Ale co je důležitější, ve většině z nich nenajdeš lepek.

Adresa: Korunní 1173/83, Praha 130 00
Web: https://www.arepasdelyna.cz

Veget bistro café

Útulné vegetariánské a veganské bistro v centru Prahy poblíž Václavského náměstí, kde nabízejí mnoho bezlepkových jídel. Tento podnik s nádechem francouzského venkova se specializuje především na polední menu. Když budeš mít cestu kolem, určitě se stav na oběd. Každý den můžeš ochutnat nové variace chutí ve formě polévky a hlavního chodu. Doporučujeme si u milého personálu objednat i některý z čerstvě vymačkaných džusů.

Adresa: Štěpánská 631/51, Praha 110 00
Web: http://www.facebook.com/Veget-bistro-caf%C3%A9-1694478064102465/

Creperie U slepé kočičky

A na konec něco pro milovníky palačinek. Creperie U slepé kočičky nabízí jak polední menu, tak stálou nabídku jídel nejen pro „masožrouty“, ale rovněž pro zájemce o zdravé slané palačinky z pohankové mouky. Tzv. bezlepkové galettes ti zde připraví na nespočet různých variací s náplní z kuřecího masa, špenátu, červené řepy či sázeného vejce.  Můžeš vyzkoušet i netradiční fíkovou marmeládu v kombinaci s kozím sýrem. Jakmile ochutnáš, tak budeš vědět, že tu nejsi naposled.

Adresa: Milady Horákové 38/600, Praha 170 00
Web: http://www.facebook.com/Veget-bistro-caf%C3%A9-1694478064102465/

Související články