Rouška a brýle. Jak na to, aby tahle dvojka nebyla k vzteku

bigstockphoto.com
|
25. 03. 2020
|
Zase se ti zamlžily brýle, protože sis dýchla do roušky? Celý svět před tebou v mžiku zmizel? Co dělat, aby se tohle nestávalo, nebo se to aspoň stávalo v co nejmenší míře? Máme pro tebe pár tipů, které rozhodně stojí za zkoušku.

Doba koronavirová nám tedy dává pěkně zabrat. Den co den se vyrojí další a další potíže, které musíme řešit. I když upřímně - pořád lepší tyhle problémy než nemoc samotná...

Rouška na prvním místě

Co si budeme povídat, roušky se teď prostě nějakou dobu nezbavíme, ale brýle potřebujeme mít na nose taky. Zvlášť tedy ti, kteří mají víc dioptrií a pro které by nenošení brýlí mohlo mít fatální následky. Proto je důležité si vybrat takovou roušku, která bude v horní části co nejpřiléhavější. Ideální jsou v tomhle ohledu roušky s drátkem v horním lemu, které používají zdravotníci. Lékařům se díky tomu nestává, že by snad přes mlhu neviděli, co operují. Vyhovovat ale může i rouška bez drátku se speciálním střihem na nos.

Roušku výš, brýle níž

Nedávej si roušku pod brýle, ale na ně. Nejdřív si nasaď roušku a dej si ji vysoko na nos. Brýle na ni pak polož, až si je budeš nandávat. Vzduch nebude proudit přímo na skla a nebude docházet k jejich zamlžování.

bigstock-closeup-of-girl-with-foggy-gla-312100588.jpg

Zamlžené brýle jsou pěkně nepříjemné.
bigstockphoto.com
Zmizel ti svět před očima? To nic, vyzkoušej naše fígle, jak se vypořádat s rouškou a brýlemi najednou.

Brýle ráno a večer umyj

Pokud „šmudláš“ brýle speciálními vlhčenými ubrousky, nemusí to být to pravé ořechové. Někteří si proto myjí brýle jarem pravidelně. Zkus to taky. Skla se parádně odmastí. Po umytí a pořádném opláchnutí vlažnou vodou je vylešti hadříkem z mikrovlákna. Pomoct může taky nanášení pěny na holení na skla a potom vyleštění (bez oplachování).

Ultimátní řešení: kontaktní čočky

Chceš na to jít od lesa? Pořiď si kontaktní čočky. Jestli jsi s nimi otálela doteď, máš jedinečnou příležitost se k nim konečně dokopat. Hlavně si ale před používáním přečti návod a nezapomeň si před každou manipulací s nimi pořádně umýt ruce.

Máš nějaký trik na to, aby se ti nezamlžovaly brýle, když je nosíš současně s rouškou? Dej nám vědět v diskuzi pod článkem!

Související články