Kýč jak bič aneb Takové byly Vánoce českých bydlenek

pixabay.com
|
10. 01. 2021
|
Vánoce jsou za námi. Jaké byly? U někoho veselé, u jiného kýčovité. Máme pro tebe hitparádu 10 katastrofálních vánočních přešlapů českých bydlenek a tvořilek.

Šaty s vlečkou, stříbrem vyšívané…

Hned u první fotky oceňujeme kreativitu tvořilky, která se podle všeho letos vykašlala na nudné stromky a před vrata si postavila rovnou vánoční bezhlavou princeznu. Nechybí samozřejmě ani klasika v podobě pitoreskního skřeta a věnec sladěný do barev, které hrály letos prim.

1vanocni_saty.jpg


Facebook

Low-cost anděl

Když nemáš svícen, je*ni tam drátěnku a prázdnou flašku od vodky. Během několika minut proměníš nudný den v rozmazanou šmouhu a ještě vytvoříš low-cost a hand-made dekoraci, kterou ti budou ostatní tvořilky nepokrytě závidět. Doufáme, že v rámci úspory dotyčná tvořilka po svátcích drátěnku smotala do původního tvaru a používá ji k drhnutí hrnců s připálenou UHO omáčkou.

2dratenkovy_andel.jpg


Facebook

Toxický stromeček z těstovin

Něco nám říká, že dotyčná se nechala inspirovat předposledním výtvorem z našeho vánočního „peklospeciálu“ pro rok 2019, který je skoro stejný bizár jako tahle stříbrná hrůza. „Tavka stajl“ a zaručeně ekologický stříbrný sprej staví tenhle výtvor na pomyslnou špici letošních propadáků.

3testovinovy_stromecek.jpg


Facebook

A hasiči nebudou mít co žrát

Anebo právě naopak. Jestli tenhle adventní svícen slouží jenom jako dekorace, ke které se zapalovač nepřiblíží na pět kilometrů, pak mu nemáme co vytknout. Jestli ho ale dotyčný/á zapálila, pak si dovolíme citaci Pilátové alias Černé kroniky z pohádky Ať žijí duchové: „V obci Kukleny si vyšli dva nezletilí chlapci ke stohu slámy. Pomocí dvou kamenů zkoušeli vykřesat oheň. Pokus se podařil, stoh shořel do posledního písmenka... Stébélka.

4zaclonovy_svicen.jpg


Facebook

Vánoční pavouk

Vánočního může být kde co. Už jsme viděly vánoční šaty, vánoční skřety, nesmrtelné krby (neboj, taky se na ně v našem výčtu dostane) a teď už i vánočního pavouka. Tohle asi nepotřebuje žádný další extra komentář, že ne?

5vanocni_pavouk.jpg


Facebook

Hlavně ať nás Ježíšek najde

Tak nějak zněl původní příspěvek, u kterého se objevila tahle hrůza. Tak nějak tušíme, že jestli Ježíšek opravdu existuje (a my věříme, že jo!), pak se u těchhle dveří dobrovolně oběsil, zastřelil, vypíchnul si obě oči a urval jazyk, aby o téhle hrůze nemusel už nikomu vyprávět.

6at_nas_jezisek_najde.jpg


Facebook

Šprcstromy

V redakci jsme tuhle „výzdobu“ pracovně přejmenovali na „šprcstromy“ a asi není potřeba dlouze vysvětlovat proč. Tady jenom na obhajobu českých tvořilek a bydlenek dodáme, že fotka pravděpodobně nepochází od jejich dveří, ale spíš se tenhle nešvar jako mor (nebo jako vir?) rozšířil i za hranice naší malé zemičky.

7sprcstromy.jpg


Facebook

Špinavé a veselé všem na hnoji

Jako my v redakci chápeme, že Ježíšek se narodil ve chlévě, což řada „mamynek“ používá jako výmluvu pro to, že jsou líné jednou za rok pořádně uklidit, ale TOTO v tomhle příbytku rostlo víc než rok. Anebo si rodinka pořídila ultravýkonný model pavouka. Dotyčnou možná omlouvá snad jen to, že třeba na Ukrajině je dekorace pavouka a pavučiny zárukou štěstí. Tak teda „good luck“!

8_spinave_vanove_a_zabordeleny_novy_rok.jpg


Facebook

Papundeklové krby byly letos zase „in“

Bez popisku „mama robila z krabice“ bychom to asi vůbec nepoznaly, protože tohle je zaručeně „pravý“ krb z reklamy Horsta Fuchse nebo pera stavebního inženýra. Kde se vlastně vzal ten infantilní nápad spojovat vánoce s papundeklovým krbem?

9mama_robila_z_krabice.jpg


Facebook

Ježíšek se letos vážně převedl

Při maximální snaze ještě dokážeme celkem pochopit „stopy“, které za sebou nechal Ježíšek na cracku. Podle všeho ale soudíme, že dítko, kvůli kterému tuhle komedii snaživá tvořilka sehrála, asi pěkně zlobilo. Jak jinak si vysvětlit „nadílku“ pod stromečkem? Nebo byl tenhle Ježíšek vážně tak trochu na ho*no.

10_jezisek_na_hovno.jpg


Facebook

Jak vypadaly svátky u tebe? Pochlub se v diskuzi pod článkem!

Související články