ASMR videa s tematikou Harryho Pottera: orgasmus pro oči i mozek

pexels.com
|
03. 05. 2017
|
ASMR je zkratkou slov „autonomous sensory meridian response“, která do češtiny překládáme jako samostatnou smyslově-meridiánovou reakci. Že nejsi z první věty ani trochu moudrá? Nenech se odradit a čti dál!

Specialitkou ASMR je hluboká relaxace duše i mysli. Zpravidla za ni mohou zvuky, které jsou třeba na Youtube doprovázeny relaxačními obrázky nebo animacemi z příjemného (někdy i netradičního a tematického) prostředí.

Jak ASMR videa vlastně vypadají a fungují?

Na zmíněné sociální síti narazíš na klipy, které mají většinou několik desítek minut. Výjimkou ale nejsou ani videa čtyř nebo osmihodinová, na kterých jsou zvuky praskání ohně v krbu, deště bubnujícího na okna, střechy domů či plastový povrch deštníku.

Narazit můžeš i na videa, kde někdo vytrvale cvaká do psacího stroje či klávesnice nebo taková, jejichž ústřední „postavou“ je kvílející vítr za skleněnými okenicemi, šustění sáčku nebo ťukání dřevěnou lžící do stolu.

ASMR videa jejich autoři tvoří z jednoho prostého důvodu – reagují na poznatky vědců a lékařů, kteří přišli s překvapující skutečností – tyto zvuky dokážou přivodit „orgasmus mozku“.

Zcela obyčejné zvuky, s nimiž se dennodenně setkáváme, totiž u osob se samostatnou smyslově-meridiánovou reakcí dokáži navodit velmi příjemné pocity, které se ne nadarmo označují jako „braingasm“. Doprovází je hluboké uvolnění, příliv nové energie, ale třeba i tvůrčí nálada.

A protože nás v redakci tahle technika opravdu zaujala, našli jsme pro vás 5 tematických videí, která ztvárňují místa a lokality z oblíbeného příběhu o čarodějnickém učni Harry Potterovi. 

Cestou do Bradavic...

Jak jinak se dostat do světa Harryho Pottera než typickou červenou lokomotivou? Tohle hodinové video je doplněno o zvuky železničních pražců, větru a deště bičujícího okna útulného kupéčka.

Nebelvírská společenská místnost

A jsme konečně tady! Přímo uvnitř společenské místnosti pro studenty Nebelvíru. Za okny sice zuří bouřka, tady vevnitř tě ale hřeje oheň z praskajícího krbu, jehož zvuky sem tam protne šustění knihy nebo cinkot hrníčků s horkým čajem, který ti po dlouhé cestě vlakem určitě bodne. 

Na skok do Zapovězeného lesa

Jasně! Všichni přece víme, že se sem nesmí, ale pravidla jsou přece od toho, aby se porušovala. S výhledem na osvětlený Bradavický hrad jsi svědkem unikátní podívané, kterou doplňují zvuky deště, hromů, dusot kopyt kentaurů, ale i dalších obyvatel Zapovězeného lesa. Tohle video se vyplatí sledovat pozorně. Čeká tě v něm totiž nejedno překvapení

Pracovna Albuse Brumbála

Noční průzkum pracovny ředitele Bradavické školy nebyl nikdy zajímavější! Poletující knihy a odpočívajícího ptáka Fénixe sem tam vyruší houkání sovy nebo cinkání přístrojů, které jeden z nejmocnějších čarodějů všech dob ve své pracovně přechovává. Za okny zuří bouře a ze sladkého rozjímání tě můžou vyrušit pouze kroky na dřevěném schodišti, ze kterého nesestupuje nikdo jiný než sám ředitel.

Vánoce v Bradavicích jsou jednoduše kouzelné

Ačkoli do Vánoc zbývá několik dlouhých měsíců, nedalo nám to a poslední video jsme prostě museli věnovat vánočně vyzdobené Velké síni, které dominuje poblikávající obří strom, svíčky s mihotavými plamínky i začarovaný strop, z něhož se sype sněhová nadílka. V dálce znějí koledy a zaslechnout můžeš i vichřici, před kterou tě bezpečně ochrání silné zdi Bradavic.

ASMR pokoje ukrývají nejedno tajemství

ASMR Rooms, prostřednictvím kterých se k těmhle videím na Youtube dostaneš, však neukrývají pouze lokace z Harryho Pottera. Tematické zvuky a animace si můžeš užít také ve světě Fantastických zvířat, Pána prstenů, Her o trůny, nebo Hobbita

Související články