Anální sex: Všechno, cos o něm chtěla vědět, ale bála ses zeptat

Bigstockphoto
|
07. 09. 2023
|
Anální sex je pro řadu z nás tabu. Existují ale i ti, kteří si bez něj svůj sexuální život nedokážou představit. Co je dobré o téhle praktice vědět?

Na co si dát pozor?

Co si budeme nalhávat. Některé tělesné partie nejsou primárně stvořené k erotickým hrátkám. Při análním styku proto často dochází k poranění sliznice z důvodu nedostatečné vlhkosti.

Proto bys společně s partnerem vždycky měla používat dostatečné množství lubrikačního gelu. I tady ale platí zlaté pravidlo – všeho s mírou. Asi totiž nechceš, abyste společně s partnerem klouzali po podlaze jako tučňáci na ledě.

Banální ranky můžou pěkně potrápit

Drobnými poraněními, která mohou během análního sexu vzniknout, se do těla můžou dostat různé bakterie, které způsobí infekce. Kvůli drobným rankám se taky zvyšuje riziko ochabnutí svěrače, což může jít v konečném důsledku ruku v ruce s problémem udržet stolici. Pokud plánuješ anální sex s člověkem, kterého neznáš, používej (stejně jako u normálního sexu) kondom. To proto, aby nedošlo k přenosu pohlavních chorob.

Anální sex bez partnera? Jasně!

Anální sex rozhodně nemusíš provozovat jen s partnerem. Existuje totiž nespočet erotických pomůcek (např. anální kolíky, kuličky, vibrátory apod.), které můžeš k téhle praktice bez obav využívat. Nezapomeň ale tyhle pomůcky pravidelně dezinfikovat.  

Pro uvolnění análního otvoru můžeš použít své nebo partnerovy ruce spolu s masážním gelem. Postupovat budeš stejně jako u normální masáže – jednoduše prováděj krouživé pohyby a vyvíjej jemný tlak na konkrétní partie.

bigstock-attractive-passionate-couple-h-256388482.jpg

Anální sex může být pěkným zpestřením sexuálních hrátek.
Bigstockphoto
Na tohle oživení erotického života se musí opatrně.

Při análním sexu se zkus vyvarovat znecitlivujících gelů. Ty sice konečník na nějakou dobu znecitliví, případná bolest je ale právě jakýmsi indikátorem „špatného análního sexu“. Po odeznění znecitlivujícího účinku bys pak mohla řešit jiné, mnohem závažnější problémy.

Kočičí tip: Pokud budeš chtít s partnerem po análním sexu pokračovat klasickým sexem, kondom sundej a nasaď nový, protože bakterie v řitním otvoru vagině zrovna dvakrát nesvědčí.

Anální sex a důvody, proč ano

Mnoho žen, které s partnerem prováděly anální sex, zažily nezapomenutelný a úplně jiný orgasmus, než byl ten „klasický“. Ženy si u téhle praktiky vychvalují i netradiční sklon penisu, který ještě mnohem víc dráždí ta správná místa. 

Pokud s partnerem navíc nechcete používat žádný způsob ochrany, anální sex pro vás může být výhrou. Riziko otěhotnění tady totiž prakticky neexistuje. Oba si tak tenhle zážitek skvěle užijete bez obav z budoucnosti plné zadělaných plenek a nekonečného řevu.

Anální sex a důvody, proč ne

Pokud u análního sexu ucítíš nepříjemnou bolest, okamžitě s ním přestaň. Může jít o nedokonalé uvolnění a partner by ti mohl nepříjemně ublížit.  Do análního sexu by ses taky neměla nikdy (nechat) nutit.

Pokud na tuhle praktiku zkrátka nemáš chuť ani náladu, neboj se říct ne. Zapamatuj si, že tvojí povinností v žádném případě není plnit jakékoli přání tvého protějšku!

Zajímavosti o análním sexu

  1. Ne každý homosexuál má rád anální sex. Podle nedávných výzkumů se až jeden ze tří gayů téhle praktice vyhýbá. Místo toho upřednostňuje jiné hrátky.
  2. Pokud máš ráda anální sex na veřejnosti, dej si pozor. Kromě toho, že se dopouštíš přestupku, za který můžeš dostat pokutu až 5 tisíc, může být tvůj čin klasifikován taky jako trestný čin výtržnictví a za svůj kousek můžeš obdržet trest odnětí svobody až na 2 roky.
  3. Pokud vás při těchto hrátkách někdo načapá, z šoku se může tvoje svalstvo okolo análního otvoru stáhnout a partnera tak nemusíš „pustit“. A stepovat v tomhle podivném spojení před pohotovostí? Tak „trochu“ trapas…

Jaký je tvůj názor na tuhle sexuální praktiku?

Použité zdroje: zdroj 1, zdroj 2, zdroj 3

Autor článku: redakce

Související články