Venušiny kuličky: hračka pro potěšení i posílení pánevního dna

Bigstockphoto
|
21. 06. 2021
|
Už jsi o nich slyšela, ale červenáš se, když si na ně vzpomeneš? To nemusíš. Venušiny kuličky nejsou jen erotickou hračkou, ale i zdravotní pomůckou.

Venušiny nebo taky vaginální kuličky nejsou žádnou novinkou. Ženy po celém světě je používají už staletí. První kousek byl údajně vyroben v Číně kolem roku 500 n. l. Zatímco dřív vznikaly hlavně ze dřeva, oblázků nebo slonoviny (ale i ze zlata!), dneska jsou hlavně plastové, silikonové, latexové, skleněné nebo kovové. Sehnat se dají za pár stovek, ale i za tisíce.

Jak fungují Venušiny kuličky?

Principem vaginálních kuliček jsou menší a těžší kuličky uvnitř větších kuliček. Při pohybu pak dochází k vibracím, které jednak přinášejí zcela diskrétní potěšení (o tom, že máš kuličky zavedené, nemusí vůbec nikdo vědět, navíc pak budeš mít při milování intenzivnější prožitky), jednak je to ale skvělá pomůcka pro ženy, které potřebují zpevnit pánevní dno, například kvůli inkontinenci. Ta se bohužel může týkat každé z nás, klidně i kolem třicítky (především ta stresová, kdy dochází k úniku moči při kašlání, kýchání, smíchu nebo pohybu).

Ke stahování pánevního dna, o které jde i při provádění Kegelových cviků, dochází díky tomu, že se nositelka snaží udržet kuličky v pochvě.

bigstock-vaginal-geisha-balls-on-pink-p-422979584.jpg

Venušiny kuličky pomáhají ke zpevnění pánevního dna.
Bigstockphoto
První Venušiny kuličky byly prý "uvedeny do provozu" kolem roku 500 n. l. v Číně.

Pro koho jsou Venušiny kuličky?

Pro všechny! Tedy pro všechny ženy. Je jedno, jestli jsi před porodem, po něm nebo v menopauze, jestli je ti dvacet, nebo padesát. Posílit pánevní dno nikdy není od věci, lepší sexuální prožitky jakbysmet. Mimochodem – posílení pánevního dna ti může pomoct i od větších menstruačních bolestí, jestli jimi trpíš.

Jak vybrat Venušiny kuličky?

Vaginální kuličky nejsou jen jedny. Rozhodně je potřeba zaměřit se na velikost a hmotnost, přičemž o něco důležitější je právě druhý parametr. Čím těžší kuličky jsou, tím víc posiluješ pánevní dno. Je tedy ideální začít s lehčími a pak si časem pořídit těžší.

Co se velikosti týče, pokud jsi ještě nerodila, sáhni raději po menších. Větší ocení hlavně ženy po porodu.

Materiál zase ovlivňuje přenos vibrací z vnitřních kuliček k pánevnímu dnu. Zatímco silikon je příjemnější na dotek, nevodí tak dobře jako třeba plast.

Efekt přichází po 6 týdnech

Když budeš Venušiny kuličky nosit 2-3x týdně po dobu 2 nebo 3 hodin, můžeš se citelné změny dočkat už po 6 týdnech. A to je fér, myslíme…

A kde je sehnat?

Nakonec otázka, kterou si možná kladeš už od začátku. Venušiny kuličky se dají sehnat snad v každém sex shopu nebo lékárně. Nejspíš ti bude žinantní říkat si o ně ve frontě u pultu, takže si je můžeš objednat online. Sex shopy balí tyhle věci velice diskrétně, takže to, že se chystáš k akci, na tobě kurýr nebo doručovatelka fakt nepozná. Jestli si ale nejsi jistá, jak opravdu dobře vybrat, měla by sis je někde osahat.

Použité zdroje: zdroj 1, zdroj 2, zdroj 3, zdroj 4

Související články