Nemít děti je bezva. Známe hned pět důvodů

Bigstockphoto
|
25. 08. 2021
|
Taky všechny tvoje kamarádky rodí, kojí nebo jsou minimálně v očekávání a ty na ně koukáš a nemůžeš věřit tomu, v co se mění? Místo o literatuře s tebou mají tendenci diskutovat o dudlících a plenkách a na drink? Na ten s tebou zajdou jednou za rok, při troše štěstí.

Kamarádky můžeš vyměnit nebo aspoň částečně nahradit těmi, které jsou ti názorově bližší. Pokud se totiž nechystáš v následujících měsících povít, zřejmě ti bude chybět někdo, kdo si s tebou popovídá o životě, o práci, vyrazí s tebou do fitka nebo na víno… Rozhodně nevěš hlavu, pokud ti mateřství nic neříká. Radši si užij všechny důvody, proč je skvělé dítě nemít!

1. Žádný řev. Ani ve dne, ani v noci

Pokud v bytě pod tebou, nad tebou nebo vedle tebe nemají extrémně uječené mimino nebo větší dítě, nehrozí ti protržení ušních bubínků nebo aspoň náběh na něj. Vyhneš se řevu, který mnohdy připomíná životní projevy mimozemské kreatury z nejodvážnějších sci-fi filmů. Tím pádem odpadá další důvod, proč by tě mohla bolet hlava. Zvlášť migrenik to ocení.

2. Na rozdíl od kámošek se vyspíš

Cítíš se ráno unavená a tvoje kamarádky ti dávají pocítit, že vlastně nemáš z čeho být unavená, když tě dítě neprobudí pětkrát za noc? Možná bys kamarádkám měla připomenout, že tvrdě pracuješ, aby ony mohly dostávat peníze za to, že jsou doma s dítětem, nebo makáš na sobě. Pokud je na tom něco pravdy, nejspíš jim spadne brada.

Neříkáme, že péče o dítě je jednoduchá. Ale klasická práce může být taky sakra vyčerpávající. Na rozdíl od holek, které budí dětský pláč, se ty ale krásně vyspíš a takových sympatických osm hodinek většinou dáš, pokud ti nestačí míň.

bigstock-stressed-mother-feeling-desper-288368281.jpg

Nemáš na to, abys trávila celé dny s dítětem? Prostě ho neměj.
Bigstockphoto
Žádný křik kvůli všemu! Bezdětní můžou mít i svůj klid.

3. Jsi svobodná

Jestli nepečuješ o nemocného příbuzného nebo partnera, můžeš trávit dny, jak uznáš za vhodné. Můžeš jít, kam sama chceš, s kým chceš… A nemyslet přitom na to, že za hodinu musíš být ve školce nebo nemůžeš z domova odejít na delší dobu než na dvě hodiny, protože jakmile se mimino vzbudí, bude se dožadovat mámy.

4. Můžeš cestovat a užívat si to

Taky máš dojem, že s dítětem je náročná i procházka nebo jednodenní výlet? A co teprve pak cestování na delší vzdálenosti a delší dobu? Musíš se mu věnovat a ještě ho neustále bavit, protože malé dítě neocení krásu přírody nebo ho nebude těšit ani to, o čem sis myslela, že ho nadchne. Sama nebo s partnerem si ale můžeš vyrazit na dovču snů a být při tom sama sebou, soustředit se na svoje zážitky.

5. Nemáš nikoho pořád za zadkem

Ze začátku musíš být pořád s miminem, postupem času budeš mít větší dítě za zadkem, ať se hneš kamkoli. Budeš ráda, když si budeš moct v klidu dojít na záchod. Nemusíš tedy vymýšlet pořád další a další aktivity pro dítě, které u jedné činnosti dlouho neposedí. Nemusíš pořád někomu vysvětlovat, jak co funguje, proč nemá čmárat po zdi a jíst psí granule.

Jsi dobrovolně bezdětná a máš svůj život takhle ráda? Nebo se na bezdětné díváš skrz prsty a myslíš si o nich jen to nejhorší? Dej nám vědět do diskuze pod článkem!

Související články