Jak zhubnout zadek? Objev efektivní cestu k výstavnímu pozadí

Shutterstock
|
05. 01. 2023
|
Začínají ti být těsné kalhoty? Nebo jsi prostě jen připravená na životní změnu? Ať tak či tak, máme pro tebe pár tipů, jak zhubnout zadek!

Předpokladem kteréhokoliv účinného hubnutí (nejen toho zadkového) je konzistence a realistické očekávání. Zhubnout cíleně konkrétní partii zkrátka není možné, hubnutí je komplexní proces a na některých místech to jde holt lépe než na jiných. Možná, že se ti tuk na těle ukládá primárně do hýždí – v takovém případě bude přirozeně z hýždí odcházet jako poslední.

Proto je tak důležitá konzistence; je lehké to vzdát, když nevidíš kýžené výsledky, ale bez ní ani nikdy nepřijdou. Stejně tak důležité je udržování kalorického deficitu, jinými slovy spálit denně víc kalorií, než kolik jich přijmeš.

shutterstock_2123829365.jpg

Hubnutí na zadku můžeš podpořit některými cviky.
Shutterstock
Základem každého hubnutí je kalorický deficit. Hlídej si proto příjem a výdej energie.

Najdi si zábavné kardio

Abys měla do cvičení dostatečnou motivaci a nepověsila to na hřebík, najdi si nějaký sport orientovaný na kardio, který tě bude bavit. Zkus třeba in-line brusle, běh, aerobic, stepaerobic, bodystyling, fitbox, kruháč... Nabídka je široká! Své vyvolené aktivitě se věnuj alespoň 2x týdně po dobu 60 minut. Když ji zkombinuješ se cviky zaměřenými na hýždě, výsledky se po čase dostaví.

Jak zhubnout zadek? Zkus tyhle 3 cviky

Neříkáme, že jiné cviky nebudou účinné a že je nemůžeš zkusit! Zkrátka jsme jen vybraly takové, u kterých se budeš moct pohodlně uvelebit!

Požární hydrant

Jdi na všechny čtyři, ruce na úrovni ramen a nohy blízko u sebe. Celou dobu mysli na rovná záda a krk v prodloužení páteře. Potom zvedni jednu nohu na úroveň boků, koleno musí svírat úhel 90 stupňů. Vydrž v téhle pozici vteřinu až dvě a nohu zase polož. Opakuj 40 vteřin, potom nohy vyměň.

Zákopy na břiše

Lehni si na břicho a bradu podepři sepjatýma rukama. Potom zvedej napnutou nohu do takové výšky, abys cítila, jak se stehno zvedá od země. Pokud to nepůjde hned, nevadí! Nohu nepokládej, vydrž „pumpovat“ nahoru a dolů 40 vteřin, potom nohy vyměň.

Pánevní most

Překul se na záda, pokrč kolena a rozkroč nohy na šířku ramen. S rovnými zády zdvihej zadek ze země do takové výšky, abys byla rovná jako prkno – ani vypouklá, ani propadlá! Vždycky, když zadek vytáhneš nahoru, pořádně zatni svaly. Potom povol a vrať se dolů, ale pozor – zase bez doteku se zemí! Opakuj 45 vteřin.

Použité zdroje: zdroj 1, zdroj 2, zdroj 3

Související články